Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 18

• 89 284
  • 738
  •   1
Отговори
# 435

Вечерята от снощи , ребърца с ориз.
Merelenda, не съм се справил, защото въобще не съм и опитва след като разбрах че готваркските са с по малко масленост. А на мен ми трябва гъста, плътна, и обемна за цветя и декорация. По принцип винаги ползвам хопла професионал но сладкарска, но понеже имам готварска се чудех какво да я правя, тази ми я донесоха по грешка бях поръчал сладкарска те ми донесли готварска , и аз щъ не щъ я взех

# 436
Марчева, може ли рецептата за хайвера от тиквички?

# 437
  • ВАРНА
 За днешният празник селски терин.Омесих снощи хляб набързо,защото цял ден така се изморих от работа,че вечерта едва си вдигах чашата с ракия.

# 438
Ейй, неуморни сте! Heart EyesАз си дадох дъълга почивка от готвене покрай празниците, едва днес спретнах едни бонбони за празнуващи

# 439
Благодаря, Дени 💐.
Ваня, да, равен трябва да е отгоре, но аз направих две дози от блата (4 след срязване)  единия блат се изду повече, другия по-малко и беше почти равен. Уж, него щях да слагам по средата, но се замотах и чак като го прибирах във фризера усетих каква съм я свършила.
Крилца с ориз....да не е само приказки

# 440
  • София
Марчева, може ли рецептата за хайвера от тиквички?

https://recepti.gotvach.bg/r-122737-Хайвер_от_тиквички_и_орехи

# 441
  • там където има винаги вятър
Честит празник на празнуващите днес. Бъдете здрави, щастливи и успех във всяко начинание! Наздраве!

# 442

Честит празник и от мен

# 443
Ако позволите да се включа с рецепта за Рулото с мармалад-аз съм тотален провал в кухнята, но това руло винаги ми се получава и е много бързо и лесно за приготвяне. Рецептата е тази: https://recepti.gotvach.bg/r-3752-Руло_с_мармалад_и_пудра_захар?l=1
Аз изсипвам сместа върху кухненска хартия в тавата на самата фурна, пека наистина много кратко (5-7 мин), може да видите коментарите в рецептата, там също мисля обсъждаха продължителността на печенето.
И накрая не слагам върху мокра кърпа, а като намажа с мармалада/сладкото, завивам с помощта на самата хартия за печене.

# 444
  • София
Честит празник! Именниците да почерпят! Kissing Heart
Ние нямаме Георги, но имаме останало агнешко.
Ето го във фурната в компанията на пресни картофки (аз исках със спанак, но реших да изпълня желанието на ММ)

Панирах карфиол

и салатката е готова

Наздраве, приятели!

Последна редакция: пн, 06 май 2019, 18:43 от AnyHr

# 445
  • София
Втори опит за довършване на ябълките, по желание на домашните.В карамела добавих портокалов сок и прясно мляко.

Скрит текст:

# 446
Честито на празнуващите!

Разрез по-късно,сега отлежава в хладилника -по рецепта от един нов за мен блог(Илиана Балканска) с интересни продукти за торта
Скрит текст:

# 447
Ако позволите да се включа с рецепта за Рулото с мармалад
Това е любимото ми руло от моето детство. Дори не ползвах бакпулвер.
Съмнявам се да си провал в кухнята. Следващия път щракни твоето руло и ни го покажи тук Simple Smile

# 448

Не вярвам да има дете,което да не я хареса...мн.шоколадова и интересна като вкус,а страшно лесна.

# 449
Може ли да разкажеш повече за тортата? Аз виждам вафли, зърнена шоко закуска, друго?

Общи условия

Активация на акаунт