За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 133
  • 741
  •   1
Отговори
# 540
Извинявам се!!!

# 541
  • под тепетата
Няма проблем, vanq   Simple Smile Пеп-4о, ще те подсетя, защото много ми хареса. А брашно ще включа в хляба да го пробвам.

# 542
От години купувам уж немско масло и го хванах на промоция и накупих поне 10 по 250гр  Mr. Green
За моя "радост" се оказа гранясало ,а уж е в срок на годност и придава на сладкишите много неприятен дъх и  вкус.Има ли нещо с което да го пооправя та за става за ползване?

# 543
Аз пък имам британско масло със сол от Лидл.
Ще правя лава кайкчета, но не знам дали мога да ползвам от това масло.
Знам, че в шоколада се слага малко сол, за по добър шоколадов вкус, но дали няма да е много солта, ако сложа от това масло Rolling Eyes

# 544
  • София
Здравейте!
Ще правя ориз с агнешки дреболии и много зелен лук. На фурна искам да го опека. Чудя се дали да обработвам по някакъв начин дреболиите преди това, да го сваря ли, да ги запържа ли? Или направо всичко в тавата и във фурната.

# 545
На времето майка ми като правеше дреболии с ориз ги сваряваше предварително с подправки.

Благодаря за рецептата за песто от левурда! Стана вкусно и не им стигна, изядоха го с препечени филийки Crazy и изпи доста розе и ракия / имах гости/.

# 546
  • русе
Правих содени мекици,но искам и бухти да се опитам да направя.
Дайте лесна рецепта

# 547
  • Русе
Скрит текст:
Правих содени мекици,но искам и бухти да се опитам да направя.
Дайте лесна рецепта

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_9436.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_6.html

# 548
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
От години купувам уж немско масло и го хванах на промоция и накупих поне 10 по 250гр  Mr. Green
За моя "радост" се оказа гранясало ,а уж е в срок на годност и придава на сладкишите много неприятен дъх и  вкус.Има ли нещо с което да го пооправя та за става за ползване?

според мен ако го направиш на гхи може и да се махне гранясалия вкус  Peace
пробвай първо с един пакет.

# 549
Направих лава кейковете със солено масло.
Дано да не ме хванат Laughing

# 550
Гранясалото масло най -добре да се изхвърли, развален продукт е вече вреден и преработката няма да го поправи.

# 551
Може ли рецепта за сладкокисел сос. Имам ананас и бамбук и искам да правя китайски зеленчуци с пиле и сладко кисел сос

# 552
Може ли рецепта за сладкокисел сос. Имам ананас и бамбук и искам да правя китайски зеленчуци с пиле и сладко кисел сос
Най-често приготвяме от тези,в зависимост от продуктите,които имам.Рецептите са на Пепчо bouquet

"100мл  кетчуп 
50 гр   захар 
100мл   вода 
100мл чаша бял оцет или балсамико 
100мл кока кола 
щипка сол /на вкус/
2с.л. царевично нишесте,разтворено в 2с.л. Вода 

/към края се опитва и ако трябва се прибавя още малко оцет или захар/

Смесват се  всички съставки в дълбок тиган.
Оставя се  да заври и изври наполовина 
Сгъстява се  с нишестето при непрекъснато бъркане.

Китайски сладко-кисел сос

½ чаша сок от ананас 
3с.л.олио 
2с.л.кафява захар 
1ч.л.соев сос 
½ ч.л. чер пипер 
¼ чаша бял оцет 
царевично нишесте 

Загрейте първите 5 съставки,докато заврат.За да се посгъсти,добавете малко царевично нишесте,разтворено в студена вода.Добавете оцета.Разбъркайте и сервирайте със свинско,пилешко или телешко. 

Основен кисело-сладък сос 

4 супени лъжици бульон 
1 супена лъжица соев сос 
1 супена лъжица доматено пюре 
1 супена лъжица захар 
чаена лъжица оцет 
Бульонът се затопля, добавят се захарта, соевият сос, доматеното пюре и се бърка докато се стопи захарта. Веднага след то-6а се прибавят оцетът, накрая нишестето, разтворено в малко вода. Бърка се до сгъстяване. "

# 553
  • София
Не става за нищо, изхвърляш го, за огромно съжаление, ще развали всяко едно ястие, ще мирише изключително гадно, но това съм  си аз  Peace Опитай се да го върнеш и мисля , че ще ти го приемат.
Здравейте!
Ще правя ориз с агнешки дреболии и много зелен лук. На фурна искам да го опека. Чудя се дали да обработвам по някакъв начин дреболиите преди това, да го сваря ли, да ги запържа ли? Или направо всичко в тавата и във фурната.
Задължително предварително се сваряват, не може иначе.

# 554
  • София
Благодаря, сварих ги Hug

Общи условия

Активация на акаунт