Какво повече НЯМА да купя - 15

• 97 961
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Извара Олимпус - неестествено бяла, лепкава смес. Нямам йод у дома, за да я проверя за нишесте.
И аз не съм доволна от нея.

# 256
Няма да купя повече кафе нова Бразилия защото е страшно горчиво(макар че то е евтино и не се учудвам). Аз направих нова тема за кафе и там поисках мнение за една марка кафета и веднага ме сръбаха ме съм правил реклама.

# 257
Е, то едно кафе, ако не е горчиво какво да е. Като бирата, много горчала. Ами горчи да не е боза да сладнее. Joy

# 258
нискокачественото кафе горчи по различен начин
аз също не бих купила повече нова бразилия, а също и якобс монарх

# 259
Нова Бразилия е 100% Робуста - естествено, че ще горчи. Купувам кафета 100% Арабика - имат много по-мек вкус и силен и фин аромат. Най-много от средните харесвам Давидофф (червеното), а когато го няма на промоция купувам едно кафе от Лидл - 100% арабика, струва 7 лв. за половин килограм - не е лошо.

# 260
  • София
нискокачественото кафе горчи по различен начин
аз също не бих купила повече нова бразилия, а също и якобс монарх
За Якобса го разбрах по трудния начин - купих 1 кило на зърна. Не е като Нова Бразилия, но определено бие на ниско качество.

Открих една захар, която успява да замаскира лошото кафе. Много тъмна мека маса, не помня марката, защото съм хвърлила опаковката. Придава приятен аромат на лошото кафе.

# 261
Предполагам, че захарта е Мусковадо. Много е приятна за всичко, дори така да я ядеш

# 262
  • София
Предполагам, че захарта е Мусковадо. Много е приятна за всичко, дори така да я ядеш
Същата!

# 263
Взимах едно кафе с аромат на лешник от Женския пазар, макар и да не беше особено добра идея от самото начало. Наистина ухае вълшебно, но що ли за ароматизант му е сложен, караше ме да кашлям. 🤔

# 264
Бяха ми подарили една слънцезащитата на Ейвън (уж като реклама да видя колко е хубав, защото на тази нашата Ейвънка казах, че от там не поръчвам нищо). Днес  се намазах с него, ама така мирише на ракия...Това ли е аромата на море /лято според опаковката Joy

Последна редакция: нд, 26 май 2019, 14:28 от Анонимен

# 265
  • offshore & overseas
Години наред купувах само Якобс Монарх, защото беше най-добрата комбинация цена-качество (5-6 лв./250 гр.), но от половин година спрях да го купувам, защото качеството рязко спадна (като че ли и цената, но не съм 100% сигурна). То също се води 100% арабика, както на мен ми харесва.

Нова Бразилия никога не съм го харесвала, странно ми е, не че горчи, но едно такова спарено и изветряло става. За джезве е горе-долу добро обаче.

Преди много години (около 20) една приятелка ми сподели, че купува от Метро НБ на зърна в опаковки от 1 кг. Почерпи ме с еспресо от него - беше божествено, но оттогава не съм пила и така и не си купих, за да меля и приготвям вкъщи. Хич не ми се занимава с мелене.

На този етап признавам само златната Лаваца. Лидълските марки също ми ги хвалят, но не съм опряла до тях. Магазините за кафе също изчезнаха (има тук-там на Женския пазар единствено).

# 266
Аз обичам горчиво кафе,  но пък не мога да понасям кисело кафе. А някои от марките,  които сте избрили,  определено ми киселеят.
На Нова Бразилия класик съм,  но го приготвям в джезве и го пия чисто.

# 267
Ние сме от доста време на това кафе:

Съотношение "цена-качество-количество" - Отлични.
Доволни сме, но ние не сме "кафеджии", а и не пием кафето чисто, винаги с мляко, без захар.

По евтините марки кафета в Лидъл не ми харесват. Особено единия вид, просто за нищо не става. По спомен мисля, че беше Джимока, но да не ви объркам и повече към тях не посягам. Нес-кафето на Беларом е хубаво, както и мляното им кафе става.

# 268
Aз съм отявлена кафеджийка. Пия кафето чисто и много се смея като си слагат хората подсладители и овкусители. Все едно на ракията да сипеш степче Simple Smile

Кафето трябва да те грабне, да те разтърси, да те накара да чувстваш, да те разбуди ... а бе като мъж ама в насипно състояние  Mr. Green

Пред Якобс и Лаваца предпочитам Нова Бразилия. Тъй като пия доста кафе следобедните кафета са без кофеин и пак Нова бразилия предлагат по-добър и наситен вкус на безкофеиновото кафе. 

# 269
Аз пък съм потресена от Новата Бразилия.Пробвах я на кафемашина,вкус на избутало...Реших,че е стара.Купих втори пакет след време,отварям,правя-същата работа,все едно отвора от мръсни чорапи ми е на мен...

Общи условия

Активация на акаунт