С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 158
  • 795
  •   1
Отговори
# 225
Абе не ходи с желание и по негова инициатива.  Ходи защото мрънкането не спира и се съгласява  за да не му звъни всеки ден с едно и също.

# 226
Не знам какво им става на мъжете.И сина ми е привързан към дома, сякаш още не е пуснал полата ми.И съм правила всичко да е  самостоятелен и отделно ,но все го влече насам.От 9 клас е по квартири ,като завърши  замина в чужбина  и работи по студентски програми ,после научи език ,признаха дипломи и остана там ,връща се у  дома ,няма къде другаде още.Но и тук когато работи пак го влече насам,  обича земята , мястото тук ,  и  аз не знам какво още.Но не се чувствам виновна , напротив , дори се скарахме напоследък като се старах  да го отпъдя.Мина 40 и е сам още , не е живял  на семейни начала доколкото знам  и по тукашните стандарти  бие  звънеца  за мамино синче.А не го смятам за такъв. И не съм ходила никъде да ме взема , но  прави това за приятели и познати , услуги с почти нищо насреща.Само едно се питам, дали като учихме да са добри хора не сбъркахме някъде, май да.
Защото  е сам от тичане по света и от  някаква привързаност тук.Иска си  селянина  земя и трева  и свобода,  вътре в себе си е селянин и не признава ,щото живее  в градове все.И явно  си противоречи вътрешно.Аз  съм само пазач тук и поддръжка.Не викам ,не моля да идма ,  мисля че не правя нищо вредно ,пари вземам, признавам.Но и изкарва не малко , дори не е една надница ,половин може би дето дава.
Та  мъжете са странни птици,другия син нищо общо няма , а аз съм майка и  на него.

# 227
  • София
Абсурт, тук не съм съгласна с теб. 800 км е много.
Има хора които обичат да шофират, ММ е от тях, но за мен не това е израз на голямата любов. Все пак е натоварване, макар той да отрича.

Не коментирам въобще дали са много или малко километрите. Peace
Коментирам факта, че пълнолетен мъж намира за нормално, не- за нужно да посреща близките си по този начин.
Най- много ме дразни когато някой друг реши, че по- добре от мен знае дали нещо ми харесва да го направя, дали ме натоварва и дали ми е от полза или не.

Побеснявам, честно- след като не ангажирам никого другиго с действието си, след като имам нужда да го направя, защото така го чувствам, откъде накъде ще ми размаха пръст човекът до мен, като че съм в първи клас? newsm78

Мъж не би го направил в 9 от 10 случая, но жените с мерака да превъзпитават и променят мъжа, на моменти са нетърпими.

# 228
  • при късмета
Боряна, защо смяташ за минус, че сина ти харесва родното си място? Уважавам хората, които наистина обичат земята и работата по нея, това не е срамно. И колкото и да се чудят някои, наистина има такива хора. Трябва само да си намери жена, която да харесва и обича същото. Май там е проблема
Абсурт, ако му харесваше, щеше на своя инициатива да предлага майка му като се връща да я взима. Това не е негова нужда да го направи, а на майка му. Не се усещаш какви глупости говориш. Самата ти казваш, че се дразниш когато някой ти казва какво харесваш и какво не, а самата ти правиш същото. Твърдиш, че на него му харесва да взима майка си, а жената която живее с него и го познава в пъти по-добре от теб (ти изобщо не го и познаваш всъщност, камо ли да знаеш какво му харесва и какво не), твърди, че го прави само майка му да спре с всекидневно звънене с един и същи въпрос, дали ще я вземе. Не не знаеш по-добре от Злодеида тези неща, както сама си посочила. Всеки път се излагаш все повече, а уж се свиквало

# 229
  • София
Зълва ми е викала мъжа си да ги кара с детето до поликлиниката, която е на 10-15 мин. пеша по права линия. Честно! А дори има и автобус дотам. Не е била ситуация на живот и смърт.
Вярно че той караше такси и сигурно е бил свободен, ама чак толкова...

absurT, не е все едно дали ще отидеш да прибереш мама на 40 или на 400 км.
Дори да е изрично по негова инициатива, пак е тъпо. Ми да беше я прибрал директно от Англия, ей го къде е.

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 21:01 от Cuckoo

# 230
  • София
Всяко семейство си има собствени разбирания за нещата.

Моят мъж не беше от свободните, които да размятат този и онзи ,и доста съм си пропътувала с такси и маршрутки.
Но, сватовете са друга бира- сватята вечно е в уговорки със синовете си да я закарат до някъде или да я вземат, нищо че е шофьор. Така е откакто я познавам.
Ми, правят го, но така са настроени и към жените и децата си- търчат и развозват, и през ум не им минава да се борсучат.

Зет ми ги е карал до морето и се е връщал веднага.
И не му е минало през ума, че не е редно.

# 231
  • при късмета
Никой не е казал, че е нередно. Когато сам си вземеш решението да направиш нещо, няма кой да питаш редно или не е според него. когато обаче те карат да направиш въпросното нещо, независимо какви методи ще използват, нещата стоят на точно така. Не само, че не е едно и също, а е диаметрално противоположно. Което е обратното, за неразбралите

# 232
  • София
Никой не е казал, че е нередно. Когато сам си вземеш решението да направиш нещо, няма кой да питаш редно или не е според него. когато обаче те карат да направиш въпросното нещо, независимо какви методи ще използват, нещата стоят на точно така. Не само, че не е едно и също, а е диаметрално противоположно. Което е обратното, за неразбралите

Стига тъпка едни и същи недомислия, че ми свършиха пуканките. Mr. Green
Разбира се, че който има нужда да бъде закаран, ще го каже на този, от когото иска услугата.
Като на първолак трябва да ти се обясняват елементарните човешки отношения и начин на комуникация.

Ти как си го представяш взимането на решение да закараш някого донякъде, ако въобще не знаеш дали ще пътува и не те е попитал дали ще го закараш? Joy hahaha

Чакай да позная- ходиш на врачка и тя те светва кой от какво има нужда......

# 233
  • при късмета
Свекървата обаче няма нужда да бъде закарана. Има нужда да се прибере до родното си място, а алтернативите ги дадоха и са няколко. Ако иска с автобуса, ако иска с влака, ако иска и самолет, малко ли са? Явно е имала нужда и да спи по пътя, та не виждам разликата дали ще спи в автобуса или в колата на сина си, на когото също му се спи, защото същия ден е станал в 5 ч. за да отиде на работа и на следващия ден е на работа пак от толкова и се унася докато шофира. Неговата нужда е по-незначителна ли?

# 234
Какъв пръст размахвам драга АбсурТ? Изобщо не става дума за размахване на пръст. Аз дори не съм се обаждала. Единствения ми коментар е би "щом имаш сила ок отивай".

# 235
  • София
Свекървата обаче няма нужда да бъде закарана. Има нужда да се прибере до родното си място, а алтернативите ги дадоха и са няколко. Ако иска с автобуса, ако иска с влака, ако иска и самолет, малко ли са? Явно е имала нужда и да спи по пътя, та не виждам разликата дали ще спи в автобуса или в колата на сина си, на когото също му се спи, защото същия ден е станал в 5 ч. за да отиде на работа и на следващия ден е на работа пак от толкова и се унася докато шофира. Неговата нужда е по-незначителна ли?

Как не схвана, че не ти решаваш кой и от какво има нужда? newsm78
Решава го всеки за себе си, а дали ще получи каквото е пожелал, се решава пак не от теб, а от човекът, от когото е поискана услугата.

Елементарно, Уотсън, но не е за елементарни хора. Mr. Green

Зло, не съм визирала теб и не съм твърдяла че размахваш пръст.
Писах за себе си- как не понасям да ми се размахва пръст, ако съм решила да направя нещо, с което не ангажирам никого другиго. Peace

# 236
  • при късмета
Ти си тази с твърдението, че знае чуждите нужди. Аз се обосновавам на нуждата от сън на сина, от собствените му думи

# 237
  • Варна
Ставате ужасно досадни вече.

# 238
И аз тихичко се надявам да сменим посоката на дискусията:-)

# 239
Я си кажете кой с какво е мил тенджерите днес 😁 (сменям темата)

Общи условия

Активация на акаунт