С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 162
  • 795
  •   1
Отговори
# 210
Е тя е изморена от лекции.

# 211
  • при късмета
Казах го в смисъл, че добих представа свекървата що за човек е. Сестрата е ясна, тя ще има претенции към брат си, докато си намери мъж за тази работа, защото така я е научила майка ѝ. Тогава обаче същата тази майка, ще оплаква дъщеря си, ако мъжа ѝ отиде да вземе майка си от летището и го занимава с персоната си.

# 212
Ма ко, сестрата на първия ми мъж и баща на детето ми продължава да има претенции въпреки, че има втори съпруг и вече 4 деца.

# 213
Е как да няма значение обработката? Казах вече, че ако сина го е предложил няма лошо, да ходи ако иска от другата държава да я взима с колата. Това, че е накаран или, че майка му го е поискала, според мен е от голямо значение. Да, той е взел решението да ѝ угоди, но ако тя не го беше поискала, изобщо нямаше да му се налага да взима това решение. И е повече от ясно за всички, че така е "помолен", че да не може да откаже, направо обработен. Взел си е решението, но след унасянето на волана, другия път ще се замисли дали да угажда на тъпите прищевки на майка си. И като вземе друго решение, то проблема пак на свекървата ще остане
Търсиш оправдание, извинение, причина за неговото действие в някой друг. Няма такава. Аз, като не искам да угодя на някого, не го правя., ако ще и на челна стойка да ми застанат. Такива са му разбиранията явно, но не някой друг, той се поставя в позиция на закрилник на майка си и сестра си. Иначе, най-логичното е, щом дъщеря й е в София, тя да я посрещне и изпрати на гарата.
Та, не е важно каква е свекървата, ма ко, важно е какъв е мъжът.
Майката се държи спрямо децата си според техните собствени характерови особености. Я виж, дъщерята не се вика, сина да.

# 214
  • при късмета
Луна, с всичко съм съгласна в последния ти пост, само не и, че той се поставя в тази позиция. Поставя го майка му, според мен. И затова си мисля, че самия той ще си промени приоритетите в най-скоро време. Пак казвам, ако е нормален мъж, това би била нормалната развръзка.
Ката цяло, да, той трябва да си промени малко приоритетите, не заради Злодеида, а за негово собствено добро.
Иначе, съм съгласна, че за настоящата ситуация сам се е съгласил, въпреки, че на майка му е отнело известно време да го обработи в тази насока.
И е важно каква е свекървата в този случай, защото такива хора, които поставят себе си дори пред собствените си деца, дори окончателно да ги отрежеш, те намират начин да го натякват.

# 215
ма ко, важно е какъв си ти, не какви са хората. С това приключвам. Уморително е да дъним едно и също като латерни.

# 216
Въобще не би ми и минало през ума дори да карам някой да идва да ме посреща на летището и превозва до другия край на България...
И друго се чудя - при възможност за полети до Бургас, Варна и Букурещ, какъв е този инат на някои хора непременно да летят до София и после да ангажират близки и познати с логистиката по прибирането им.
То затова сигурно след време никой няма да се сеща да ми помогне в нещо, щото все се съобразявам с другите... Трябва да си водя записки аз от темата и да се науча да се тръшкам и изисквам, трябвааа Wink

# 217
Ох, разсмяхте ме Grinning бях забравила,  че и да не се оплакваш от свекървата пак я изкарват тук черна Joy
За разстоянието в моята история- става въпрос за Созопол - София по- запознатите може да ме коригират за километрите.
Винаги гледаме за вътрешен полет до Бургас, но обикновено часовете са такива, че е на следващия ден или с прекачване от над 8ч.
Жената е на 83г , не говори никакъв английски или български и дори на мен не би ми минало през ум да я карам да се прекачва с таксита и междуградски автобуси.
Ние организираме пътуването и купуваме билетите - т.е. тя лети до там докъдето ние купим и ако решим че е по- лесно да я вземе - това е наш избор.
Отиването и връщането екстра до София става само веднъж през почивката ни, защото иначе идва или се връща с нас.
1000км не са чак такъв стрес, аз като студентка редовно си пътувах с кола 2,500 км наведнъж- вярно обикновено бяхме 2ма шофьори, но и с един се е случвало. Важното е да имаш компания, за да не се отнесеш/задрямаш. Виж, след такова пътуване ти трябва 1 ден да се възтановиш. 1000км  по магистрала (дори българска) не е драма.
ММ го прави с удоволствие и се радва на допълнителното време с майка си (живеем в различни държави и се виждаме рядко).
Единственото, което леко ме притеснява е ако пътува сам на връщане (т.е. ако е ходил да я остави на летището и се връща сам), но в такъв случай се опитвам да организирам някой приятел/познат, който си е планирал пътуване към морето същият уикенд и е готов да отиде до летището срещу безплатен превоз до морето.

# 218
Различни са ситуациите. Наистина не бива да се дърпа в една или друга крайност. Напълно нормално ми се вижда да я посрещнете.

# 219
  • при късмета
Кореандър, още в началото ти казах, че твоята история е противоположна на обсъжданата. Вие го правите защото искате, а в другия случай майката е накарала сина си. От това по-противоположно, здраве му кажи.
Чак не вярвам, че с Птица, в тази тема, съм на една мнение.
И аз казах, че дори сина ми да ми предложи сам, да ме вземе в такава ситуация, ще откажа. А да го карам дори няма да ми мине през ума, а и не само него, никого няма да накарам, без значение близък или не толкова.
Луна, ако гледаме конкретната ситуация, мъжа може да изглежда един, а като цяло да не е чак толкова безхарактерен. Сама каза, че на родител трудно се отказва, вече се е събрал да живее с жена и затова ще се промени. От самосебеси, не заради жената. За сега може да изглежда, че майка му може да го накара всичко да направи, но ето, че сам се е усетил при самото пътуване и се оплаква, че се унася. Като е отишъл на работа на другия ден пребит, ще поразмисли. При следваща такава ситуация, пак ще размисли и така

# 220
Да, не сравнявам ситуациите, просто и в двата случая става въпрос за възрастни мъже, които сами би трябвало да вземат решение дали искат да направят нещо или не. Дали се чувства длъжен или просто не му тежи чак толкова, ако самият той не може/ не иска да каже НЕ - какъв е смисълът други (пък било и половинките) да се дразнят? Той си плаща бензина и ще се разкарва по пътищата...

# 221
И после мрънка на половинката си, че не му стигат парите. След като даде на мама 300-400 за да тръгне пак. И така. Аз не се дразня, споделям. Както казах този ми е трети, ако е писано и 5 да има ако ще.

# 222
  • София
Кореандър, още в началото ти казах, че твоята история е противоположна на обсъжданата. Вие го правите защото искате, а в другия случай майката е накарала сина си. От това по-противоположно, здраве му кажи.

Стига повтаря неверни неща.
Никъде Зло не е написала, че мъжът не е искал да отиде да посрещне майка си.
Нито че го е накарала насила да го направи.
Това е нещо, което той смята за нормално да направи за близките си.
Същото е предложил да направи и за Зло- да я посрещне на аерогарата, когато се е връщала от Франция.

Чети, жено, стига само писа едно и също. Mr. Green

# 223
  • при късмета
Абсурт, ти си с неверните твърдения. Никога не съм казвала, че не е искал да ходи да взима майка си. Казах, че инициативата не е била негова за взимането, а майка му го е накарала.

# 224
  • София
Абсурт, тук не съм съгласна с теб. 800 км е много.
Има хора които обичат да шофират, ММ е от тях, но за мен не това е израз на голямата любов. Все пак е натоварване, макар той да отрича.

Общи условия

Активация на акаунт