С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 055
  • 795
  •   1
Отговори
# 600
Някои от деца са пластилин за мачкане, а други от малки се оказват костеливи орехи.

# 601
  • Варна
Не, Абсурт, наивни са изводи, на база няколко изречения. Семейната връзка там липсва отдавна и го боли. Нелепият водевил беше повод , да си излеят премълчани истини и изводи от миналото. Не сме във фаза сем.Адамс , Sunglasses,не налагам капризи. Мъжът ми не одобрява черти от нрава на майка си. Баща му е починал , когато той е бил абитюрент. Не е бил еманация на верен съпруг-бохем, но и грижовен родител. В този момент мъжа ми се сблъсква с проблеми ударно. Справя се сам. Мъжките сълзи са рядко явление , особенно от силен характер. Деликатна тема , с куп истории и обвинения.Не приема дългогодишната връзка на майка си с женен колега . Не е забравил, че майка му му е дала пари назаем с лихва. Често чета тук, че на 18г.детето трябва да се изрита буквално. Но майчината любов , отношение не е ли завинаги? Важното е, че имаме фамилни отношения. Не се делим  на отделни единици , с егоистични амбиции . Свекито не би припаднала за битовизми или някоя тенджерка. Някак си комуникацията ни се разви и възрастовите граници се размиват. Аз тактично и обясних, с какво е наранила сина си и имаше позитивен ефект. Важното е, че няма апатия , прикрито недоволство,  тихи войни или уютен , семеен театър а ла Камен Донев.

# 602
  • волно калдъръмче
Аз не виждам дърпане на плитки. Вяра зададе въпроси и получи отговори. Отговорихме идентично и тя спря да пише, явно не ѝ харесаха отговорите. Никой не се заяжда, има въпрос има и отговори на няколко човека. Няма какво друго да се случи при зададен въпрос
спрях, за да се върнем на темата.

# 603
Не, Абсурт, наивни са изводи, на база няколко изречения. Семейната връзка там липсва отдавна и го боли. Нелепият водевил беше повод , да си излеят премълчани истини и изводи от миналото. Не сме във фаза сем.Адамс , Sunglasses,не налагам капризи. Мъжът ми не одобрява черти от нрава на майка си. Баща му е починал , когато той е бил абитюрент. Не е бил еманация на верен съпруг-бохем, но и грижовен родител. В този момент мъжа ми се сблъсква с проблеми ударно. Справя се сам. Мъжките сълзи са рядко явление , особенно от силен характер. Деликатна тема , с куп истории и обвинения.Не приема дългогодишната връзка на майка си с женен колега . Не е забравил, че майка му му е дала пари назаем с лихва. Често чета тук, че на 18г.детето трябва да се изрита буквално. Но майчината любов , отношение не е ли завинаги? Важното е, че имаме фамилни отношения. Не се делим  на отделни единици , с егоистични амбиции . Свекито не би припаднала за битовизми или някоя тенджерка. Някак си комуникацията ни се разви и възрастовите граници се размиват. Аз тактично и обясних, с какво е наранила сина си и имаше позитивен ефект. Важното е, че няма апатия , прикрито недоволство,  тихи войни или уютен , семеен театър а ла Камен Донев.
Ти така и така си започнала, ами продължи, щото поне си е вид оплакване от свека и нейния морал, за което синовете и я поднасят с разни "любовници". И ако не е тайна, защо две години е била в немилост Blush

Аз малко усещам повей от моето минало покрай твоята история, защото и бившият ми си правеше гаргара със свека. Не винаги с основание, но имаше едно демонстративно-високомерно- пренебрежително поведение спрямо нея, което аз някак се съпротивлявах да приема, а трябваше да сме отбор. Впоследствие се оказа, че той пренесе същото отношение и към мен. Та не е ок да се правят подобни демонстрации, де. При нас нещата не бяха в такъв мащаб и постановки чак, но ще дам пример- свека беше много спестовна. Ако опадат джанките, ще ги наслага в буркани, уж компот, но без захар/ с мини количество/. За сметка на това, кашони компоти. Корнишони уж- ами то дебели, във вода, ама много. Една година си купихме от Сф, чувал, при нея да консервираме, щото имаше двор- ей, тя полудЕ, защо , та защо. Нейните ще отидели зян, а ние пари харчим. И мм и каза, че му е дошло до гуша години наред да яде варени краставици и ягоди / не че не беше прав, и не че сме ги яли , де, изхвърляхме, преработвахме, подобрявахме - бяха години на кризата тогава, а имахме малко дете/ , но грозно и го каза. Чак на мен ми стана неудобно. Та споделям всичко това, защото съм на мнение, че трябва да сме открити, но не и саркастчни, омаловажаващи, унижаващи. Дано не ти се случи после , както при мен, защото аз  опитах същото "острие".
Прави са съфорумките, които твърдят, че отношението към майката, може да се разглежда и като отношение към съпругата впооследствие.

# 604
При мен точно тъй беше, в отговор на последното изречение. Simple Smile

# 605
Ами тя темата е за дразненето от свекървите, но който не е бил на хал собственият ти мъж да "те изкефи" , като "нашока" свеката, а после ти да попаднеш в същата роля, нищо не знае  Blush
Ама тук много се обсъжда мъжкар ли е, или Муньо и става там някаквасичорба.

# 606
  • София
Прави са съфорумките, които твърдят, че отношението към майката, може да се разглежда и като отношение към съпругата впооследствие.
Хайде сега, това са две отделни личности. Предполага се, че отношението на мъжа зависи И от тяхното към него.

# 607
  • при късмета
И аз съм на мнение, че с теб се държат както позволяваш. Независимо за кого се отнася. Един и същи човек, с едни и същи действия към двама различни, ще получи различно отношение и от тях и при единия, ако номера мине, то не е никаква гаранция, че ще мине и при другия.
И хората не се променят коренно. Имат изменения, но те са дребни. В повечето случаи, жени, които твърдят, че мъжа им се е променил, съм по-склонна да мисля, че той тези черти си ги е имал, но са били игнорирани или жената си е мислила, че ще се промени. Да, ама както казах, хората трудно се променят.
Няма как обгрижващ и внимателен мъж (това към жена си, защото обгрижване на мама за друго говори) изведнъж да реши, че към нея няма повече задължения и то защото си отгледал децата. Децата не могат  да бъдат основание и първопричина за отношение към партньора ти. Нито майка ти

# 608
Дървени философии, ма ко, отново.
Променят се хората, колкото и да се мъчиш да ги тикаш в своя калъп всичките.

# 609
  • София
Скрит текст:
Хайде сега, това са две отделни личности.
Предполага се, че отношението на мъжа зависи И от тяхното към него.

Мда, съгласна съм с това.

# 610
  • при късмета
Дървени философии, ма ко, отново.
Променят се хората, колкото и да се мъчиш да ги тикаш в своя калъп всичките.
Вече се чудя в четенето или в разбирането ти е проблема. Като видя, че съм написала, че не се променят, защо не прочете "коренно". Все пак променя доста смисъла

# 611
  • Варна
Как имате нерви да спорите...

# 612
Представите за коренно са строго индивидуални. Прочела съм, още преди да напиша какво мисля по повод обобщението ти.

# 613
  • волно калдъръмче
Аз също се отказах да се разяснявам по фундаменталните въпроси. Предпочитам да обсъждам конкретен казус.

# 614
  • София
Вярно е, че си зависи от човека- ако мъжът е с настройката да се грижи и закриля майка си, ще подходи така и към жена си.
Но, ако тя упорито се дърпа и не иска, щото можела и сама да се справи и защото, според нея, той трябва да не се напъва, да не се умори излишно и каквото там ѝ се струва, че е правилно..........след амнайстия му опит за обгрижване, той ще вдигне ръце и ще престане да ѝ предлага.

Но, това не значи, че ще направи същото и с другите.
Неговата ценностна система не се променя- просто се съобразява с желанието на "милата" и токоз.

Вече, друг разказ е, ако тя почне да намила и да дава себе си за пример, като основание той да се промени.

Общи условия

Активация на акаунт