С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 111
  • 795
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ами не да ходи. Да й заяви, че за еди си колко часа има автбус /ако практически е възможно - да й запази 1 билет, не знам дали се предлагат такива услуги/ и да не ходи. Да видиш бабата как бързо ще се оправи сама. Няма да спи на летището я Smile А глупостите, че не разбирала български - туристите без преводач да не би да сигат само до летището и обратно? Кучето скача според тояга. Бабата е лигла, ама и мъжа ти е мамино синче, което стиска здраво полата й. Братовчеда явно го знае това и затова не му се занимава да я вози, понеже знае, че мъжа ти ще запали колата и ще я вземе /а може и да е защото не я понася и не иска да си причини 3-4чАса престой в колата с нея/.

# 421
Имам една информация, която не знам колко е достоверна. Още зимата моя бивша колежка ме покани на кафе. Излязахме и си говорихме и ми каза, че по случайност е колежка със свеки в държава Х. Свеки я питала какво ще и каже за мен какъв човек съм била и Д и споделила, че ме уважавала много като човек, тогава свеки казала "ама тя има дете". Казах на моичкия и той ми каза, че майка му още преди няколко месеца му казала, че бившата ми колежка Д отишла при нея и я питала дали знае, че сина и е с жена, която има дете от предишен брак.
Не знам кое е вярно.
Афродита от това ме е страх да не се окаже мамино синче. Жената си е българка и знае езика, бъркаш историите друга свека не го знаеше. И не е никаква баба, а 50 годишна жена.

# 422
Уф ,това за детето  е гадно...Говорили сме си със сина, ерген ,че  няма лошо човек да даде шанс на едно дете ,да го отгледа , изучи ,направи човек ...може и да имаш право и нарочно да прави ядове  и да го тормози заради теб ,питай такава ли е била преди теб. Ако да-не  я мисли...явно е мърша някаква.Жалко за сина  и.
Казвала съм ако съм в такава ситуация, че ще попитам детето дали иска да има още една баба ,това е...

# 423
  • Оптимист по принуда
Кое му е жалкото? Гръбнакът си е негов, той си решава колко ще се гъне.

# 424
Може да го раздели , може да е  така обработен ,  колкото да виня  отделния индивид , зависи от живота му до там ,  властни родители  пречупват и газят наред.Малко хора устояват напук , повечето поддават и  са смазани , подчинени.

# 425
  • София

Явно наистина бъркам. Имаше една ама сега се сещам, че май беше на кориандъра свеката - на около 80г. и не беше българка или на някоя друга потребителка беше. А твоята на 50г.... че тя даже не е баба, та някой да я дундурка заради възраст. Срамота 50 гдишна жена да се излага така и да се лигави, че не може да пътува в автобус..принцесата. Аз се чудя повече на такива "майки" - не им ли е жал да си смазват така децата и да знаят, че след такова физическо и умствено натоварване /шофирането/, на друя ден детето им ще е на работа. Не се ли замислят колко ще е адекватен и дали няма това да застраши работата и живота му?

Последна редакция: сб, 13 апр 2019, 12:34 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 426
Именно. Това е което ме ядосва. Той работи с машини и се натоварва доста. Това + звъненето по никое време е капака му. Няма сила за нищо друго.
А относно това, че имам дете от първи брак не знам какво толкова може да я бърка. Тя самата е разведена, сестра и също. Да кажеш да са някакво перфектно семейство, а то при тях е същото.

# 427
  • София

Зло, не те виждам как ще се оправиш, но ако искаш да не се разделите, трябва да се примириш с отношенията им.
Те са си техни и с теб, и без теб- това ще са.
Не е мамино синче, щом и за теб се грижи по същия начин- просто е такъв.
Баба ми имаше един нелицеприятен израз за такива хора- " подай гъзец". Mr. Green

# 428
Моляте оправи поста Абсурт. Не ме цитирайте, защото при толкова жени в родата не знам кой може да чете.

# 429
  • София
Честно казано, аз бих ги оставила да четат.
 Simple Smile

# 430
  • Оптимист по принуда
Добре де, защо се притесняваш?

За приятелката ти историята е вече във форума. Какво толкова ако и твоята остане. Полезни съвети се дават, може да послужат на някой друг в подобна ситуация.

# 431
  • при късмета
Не прочетох коригирания пост, но щом от сега те притеснява да не се окаже мамино синче, имаш само 2 варианта. Обясняваш и на него, че не би търпяла мамино синче, а той до момента натам клони. Другия е да обясниш, че искаш да видиш до колко може да се промени за колко време. Ако затвърдиш мнението си по първия вариант, няма да ви бъде заедно, мисля си, че няма да направиш компромис с това. Ако е втория и той си промени приоритетите, вие да сте на първо място, а на майка му да прави услуги, според вашите планове и то бързичко, имате шанс
Честно казано, аз бих ги оставила да четат.
 Simple Smile
Това, че ще прочетат, значи, че ще си променят държанието и отношението ли? Ще ги трогне това, че непознати ги критикуват и квалифицират? Не мисля. Но пък може още по-целенасочено да го дърпат към себе си.

Има смисъл тук да чете някой заблуден и манипулиран мъж. Кофти свекърви и зълви и да четат, все тая

# 432
На приятелката ми хората няма шанс  да четат. Само тя чете тук. Нашите герои обаче са образовани и имат нет.

# 433
Ми да се видят отстрани що за хора са...
Много се вживяваш обаче. Концентрирай се върху него. Важното е той как приема нещата и какво прави. Не си му майка, да го вардиш от родата. Въвличат те в борба за вниманието му. Това е грешен път. Ако останеш с него обаче, трябва да приемеш багажа му от роднини, както той твоето дете. Хубавото е, че е грижовен човек и вероятно подходящ за семейство. Лошото е,че майка му едва ли ще ти стане приятелка и баба на детето.
Детайлите около ситуациите не знам доколко са важни. Може да не е все така. Това са битовизми, в крайна сметка. Решими.

# 434
  • София
Злодеида не цепи басма - нали писа нещо такова "Двама съм оставяла, и трети мога" - цитирам по памет.
Но има и нещо - проектосвеки е млада и има време и енергия да прави мизерии.

Общи условия

Активация на акаунт