С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 063
  • 795
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Злодеида, той ще оцени отношението Ви. Не се вслушвайте в съвети за превъзпитание, конфронтациите ще ви навредят. Избрали сте си мъж, с изграден  характер и качества. Обвързвайки се с него, приемате и фамилията , от която е част. Той е вменяем, осъзнава постъпките си. Предполагам , че е всеотдаен към вас повече. Предлагайки му комфорт и уют, ще печелите тактично вниманието му. Вреден вариант би бил , ако беше апатичен , особенно към майка си.

# 481
  • София
Злодеида, той ще оцени отношението Ви. Не се вслушвайте в съвети за превъзпитание, конфронтациите ще ви навредят. Избрали сте си мъж, с изграден  характер и качества. Обвързвайки се с него, приемате и фамилията , от която е част. Той е вменяем, осъзнава постъпките си. Предполагам , че е всеотдаен към вас повече. Предлагайки му комфорт и уют, ще печелите тактично вниманието му. Вреден вариант би бил , ако беше апатичен , особенно към майка си.
Хич не е задължително да приема всички близки, че и далечни членове на въпросната фамилия. Комфортът и уютът са "задължение" и на двамата, не само на единия. Мъжът също би трябвало да ѝ предостави комфорт и уют (а и други неща), за да спечели и задържи вниманието ѝ.

# 482
  • София
Злодеида, той ще оцени отношението Ви. Не се вслушвайте в съвети за превъзпитание, конфронтациите ще ви навредят. Избрали сте си мъж, с изграден  характер и качества. Обвързвайки се с него, приемате и фамилията , от която е част. Той е вменяем, осъзнава постъпките си. Предполагам , че е всеотдаен към вас повече. Предлагайки му комфорт и уют, ще печелите тактично вниманието му. Вреден вариант би бил , ако беше апатичен , особенно към майка си.
За теб знаем, че проповядваш мантрата "за синчето мама е над всичко" и обвързването с мъж = на обвързване с фамилията /да се чете с мама/. Но, в реалния свят не е така. Снахата няма задължение да харесва или да дружи със свекървата или някой друг от фамилията му. Затова и брака е между двама, а не между 10 човека /мъжа и фамилията му/.

# 483
аз не разбрах много - той се чувства безпомощен в отношенията с майка си ли? Използван? Ако е така, поставяйки го в ситуация да избира, би влошила нещата. Да си се осъзнае сам трябва, независимо теб дали и колко те дразни това.

# 484
  • MI
Доколкото помня, Злодеида каза, че и спрямо нея е супер грижовен, искал е и нея да взема от летището като майка си например. Ако имаше двоен стандарт разбирам, но в този случай става дума за характер и възпитание. Има хора, които слагат винаги другите пред своите нужди.  А ако характера започне жената да променя или още по-зле - да пречупва, става много зле. Сигурно би успяла, защото явно е по-мек характер, но се съмнявам че после ще е щастлива. Той сам вижда, че го използват, вероятно с времето и изглеждането на собствено семейство ще промени малко приоритетите си. Но характерът няма да се промени из основи, така че или го взема такъв или не, не да го мъчи, пречупва, тормози и т.н. Стига му дето майка му гледа да се налага, че и жена такава да търпи.

# 485
  • София

За теб знаем, че проповядваш мантрата "за синчето мама е над всичко" и обвързването с мъж = на обвързване с фамилията /да се чете с мама/. Но, в реалния свят не е така. Снахата няма задължение да харесва или да дружи със свекървата или някой друг от фамилията му. Затова и брака е между двама, а не между 10 човека /мъжа и фамилията му/.

Бракът е между двама и никой не е длъжен да се съобрази с чувствата на другия ли? newsm78
Що за късогледо виждане за отношението към човека, когото уж обичаш и с когото се водиш "сродна душа"?
Че, ако мъжът ти непрекъснато демонстрира отрицателните си чувства към родителите ти / да се чете бащата ти/, не желае да ги вижда и да контактува с тях по никакъв начин, дали е щото го е грижа ти как се чувстваш или просто ще обслужва собствените си липси и тежнения? newsm78

Аз поне, за толкова години не съм срещнала мъж, който толкова да се фрустира от тъста си, толкова да си мери атрибутите с него, и толкова да се бори за надмощие, колкото снахи го правят тук в темата срещу свекървите си.

# 486
  • при късмета
аз не разбрах много - той се чувства безпомощен в отношенията с майка си ли? Използван? Ако е така, поставяйки го в ситуация да избира, би влошила нещата. Да си се осъзнае сам трябва, независимо теб дали и колко те дразни това.

Не е безпомощен, при това вече сам се е усетил.
Аз продължавам да си мисля, че при този мъж проблема е, че не се е отделял до сега реално. Затова му трябва малко гръб, да отреже капризите. Подчертавам капризите, не за нещо важно и сериозно. Ако е поставен с ситуация да избира в конкретна ситуация дали да угажда на майка си на капризите или да прекара деня с жена си, би имало двоен ефект. Първо той самия ще преценява, второ Злодеида ще си извади изводите. както сама каза, от сега се притеснява да не е мамино синче.

# 487
кои капризи, жена му ли пак ще решава кое е каприз и кое е основателна причина да се реагира?

# 488
Понякога служа за извинение, казвала съм. Но не карам някой да избира. Има разлика. Аз мисля, че е редно той да си реши. Не тя да го поставя в такава ситуация. Те ситуациите сами идват.

# 489
  • София
Абсурдке, ще ти го напиша бавно, понеже явно смилаш бавно .... младоженците /образно казано/ не са длъжни да харесват родителите или който и да е било друг от фамилията на половинката си /даже и от собствената си/. Ако се харесат - ок, ако ли не - здраве да е, не са длъжни по задължение да харесват никого. А и това "харесване" идва от самосебе си, не става по задължение. По задължение може да се разменят само лицемерни поздрави и фалшиви усмивки. Ако свекървата прави мизерии и се опитва да е между двамата млади - няма как да очаква снахата да я приветства с отворени обятия. И аз не съм срещата тъст, който постоянно да ангажира дъщеря си или да се тръшка с истерии и ревове, че дъщеря му излязла с мъжа си събота и неделя, вместо да отиде да види баща си, ама обратното съм виждала - свекървенски циркове.

# 490
Скрит текст:

Бракът е между двама и никой не е длъжен да се съобрази с чувствата на другия ли? newsm78
Що за късогледо виждане за отношението към човека, когото уж обичаш и с когото се водиш "сродна душа"?
Че, ако мъжът ти непрекъснато демонстрира отрицателните си чувства към родителите ти / да се чете бащата ти/, не желае да ги вижда и да контактува с тях по никакъв начин, дали е щото го е грижа ти как се чувстваш или просто ще обслужва собствените си липси и тежнения? newsm78

Аз поне, за толкова години не съм срещнала мъж, който толкова да се фрустира от тъста си, толкова да си мери атрибутите с него, и толкова да се бори за надмощие, колкото снахи го правят тук в темата срещу свекървите си.

Аз съм виждала. Грозна картинка.

# 491
  • София
Абсурдке, ще ти го напиша бавно, понеже явно смилаш бавно .... младоженците /образно казано/ не са длъжни да харесват родителите или който и да е било друг от фамилията на половинката си /даже и от собствената си/. Ако се харесат - ок, ако ли не - здраве да е, не са длъжни по задължение да харесват никого. А и това "харесване" идва от самосебе си, не става по задължение. По задължение може да се разменят само лицемерни поздрави и фалшиви усмивки. Ако свекървата прави мизерии и се опитва да е между двамата млади - няма как да очаква снахата да я приветства с отворени обятия. И аз не съм срещата тъст, който постоянно да ангажира дъщеря си или да се тръшка с истерии и ревове, че дъщеря му излязла с мъжа си събота и неделя, вместо да отиде да види баща си, ама обратното съм виждала - свекървенски циркове.

За съжаление, ти пък въобще не смилаш, щом пишеш в отговор това абсурдно обяснение.
Но, колкото можеш, толкова- ако ти дойде музата, можеш да  прочетеш поста ми пак и да схванеш, че не чувствата на свекърите, а на човека до теб са важни.....ако държиш на него.....

# 492
  • Варна
Afrodita, твърде семпли мисли. За пояснение, аз съм "татиното съкровище"JoyЕдна елементарна любезност е част от протокола на всяко цивилизовано общество. Аз не се терзая от клюки и дребни битовизми. Свекито не е идеална, но IQ-ТО и я толерира, спрямо моя милост. Тя е родила и възпитала моя любим , благодарна съм и дори за това. От своя страна , сина и след дълъг кастинг е щастлив. Тези факти рефлектират на отношенията ни. Няма начин да си крайно дистанцирана, била съм и той е част от др. фамилия. Семейства се създават, но и развалят, именно заради т.н."семейни.войни." Конкретно по темата, свекито и по-зрялото поколение се влияят от интрганти . Ще опиша пикантна ситуация по -късно. Joy

# 493
  • при късмета
Семейства се развалят, защото мъжа е допуснал да има семейни войни. Ако не го допуска нито война ще има, нито ще е причина за разваляне на семейството. Мъжа обаче няма как да не ги допусне, ако не сложи граници на майка си. Защото границите м/у тях двамата те сами си ги очертават. Респективно и жената на тъщата, де.
Другия вариант е, изобщо да не изказваш мнение за отношенията и честотата на контактите им, както и естеството на разговорите им, но това малко самоуважаващи се жени биха го направили. Защото обкиновенно, прекомерното споделяне включва и нейната особа, съответно и решения, мнения, планове и т.н., а това е лично пространство.
Аз съм "мерси" от такъв мъж, някоя друга да го вземе, дори да си мисли, че тя ще е тази, която ще го "скопи", халал да ѝ е.
А ако мъжа ми се фръцне, че съм крайно дистанцирана от майка му или баща му, ще го питам защо не вземе да се запита "защо", а директно се фръцка. Отишъл е при майка си за нейно спокойствие моментално, щом нейното е по-важно от моето

# 494
Теоретико-методологичните ти изказвания предполагат съжителство, уповано на близост и разбиране между мъжа и жената, няма да болдвам думичките. За решения и споделяне, като си се разприказвала.

Общи условия

Активация на акаунт