С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 068
  • 795
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Защо свекървите си мислят, че снахите искат да променят или скопяват мъжете си? И, че изобщо искат нещо да им определят. Напротив. Искат мъж, който сам да определи как да си пренареди приоритетите, когато се променят обстоятелствата му. Защото на никоя жена не ѝ трябва мъж, скопен вече от майка му. Нищо не я грее, че е склонен към това и евентуално и тя би могла да го нагласи към себе си. На такова изобщо е трудно да кажеш мъж и изобщо нямаш полза, че можеш да го доскопиш. Аз не познавам жена, склонна да се хване с такъв мъж за семейство или сериозна връзка. Ако е без дългосрочни планове, да
Пълно е с такива... жени. Които пускат или не пускат мъжете си. Колкото и унизително и обидно да звучи това.
https://www.bg-mamma.com/index.php?topic=416304%3Ball
https://www.bg-mamma.com/?topic=179267;all
https://www.bg-mamma.com/?topic=418360;all
https://www.bg-mamma.com/?topic=230757;all
Има още подобни теми.

# 466
Ма ко, в една тема  прочетох реплика ,  поживей  и  ще видиш и  такива. Достатъчно съм дърта да съм видяла как жена съсипва мъж.И той седи, те повече траят  от жените      , не клюкат  като нас с приятелки.Това че форумът     е  женски не е  снимка на живота.Да ,права си в едно ,той нарежда приоритет , човек и личност е. На жената като не и  изнася и се дразни си е неин проблем. Той сигурно  се дразни от нейни неща ,но не е тук да каже. И нямам предвид  посрещане на свекървата. Аз като ходех при децата     си вземах трамвай , а и не ме караха   обратно, но  съм виждала  как се обгрижва мама. Свекърва съм и  нямам очаквания, но   и не искам да са ми слуги ,неудобно ми е . Докато  една мама возят гледам редовно,Щото зетя вози.
Та само казвам че не е лично.Имам очи и виждам.Мъжът ми  така бе до мама, ходиха на кръщене на братовото му дете. Ми няма място и ме оставиха , вози мама, тате  и леля си ,че кръстница ,сякаш няма други коли за тях. Седях  си и нищо не казах ,бебе имах все пак на месеци.Да нахраня добитък ,  и така ,дори не ми донесоха да хапна , не че  мра от глад , уважение просто.И се сетих за това чак сега ,слободна от  грижии   вързана  у дома,мисля като патка  как било и що. За другия живот вземам мерки.Но  мъжът ми  по едно време отряза мама ,като се усети и  аз виновна що така.
Та с две думи ,виждала съм смачкан мъж , не моя  .Чужд ,смачкан и  личи.                                                                                                                                                                               

# 467
Ами и от двата пола има такива, не са само жените.

# 468
Аз съм виждала хора на над 50 с мама. Виждала съм всякакви неща. Самата аз пък нямам връзка с родителите ми. Наясно съм, ще никоя крайност не е ок.
Но и при нас е имало търчане по мама, в последствие пренареждане на приоритетите. Не е невъзможно и няма лошо.
А за тези теми- там проблема ми се вижда друг.

# 469
  • София
Ооо, да! Тук съм напълно съгласна.

# 470
  • при късмета
Не казах, че няма такива жени изобщо. Казах, че в общия случай с такъв мъж, освен за неангажираща връзка, всяка с ума си не би градила семейство.
Затова и винаги съм казвала, че трябва предварително да мислиш и да избираш, а не постфактум да променяш, защото това е мисия невъзможна. А и да го постигне нямаш сметка от това, ще си взела плазмодии, а не мъж.
Това също е вярно, но ако трябва да правим сравнение м/у половете, има много повече контролиращи мъже, отколкото жени. Обичайно са и насилници

# 471
  • София
Значи аз отговарям конкретно на ето това изречение, примерите, които дадох са към него:
Цитат
Защо свекървите си мислят, че снахите искат да променят или скопяват мъжете си?
Затова свекървите си мислят, че снахите искат да скопяват мъжете си, защото има доста такива снахи.

# 472
То и убийци има от двата пола, не е до сила или пол.Някои обичат да мачкат. Да ви кажа имали сме с мъжа ми след като се разболя, че преди това бе  като петел наежен , подтиквмал ме е и е  говорил как на другите мъже жените се оправят с това и онова , организират ,  решават проблеми и не с акъл , да командват , а  с дело. Ми казах му ,че  и друго правят такива жени оправни. Защото има неща за мъж да ги върши.И сега ми е гадно да се разправям с мъже ,вече не се закачат че остарях , но  имаше и  такова време. Вярно съм сама ама що пък  всеки  да опитва.Те  една тънкост има- редовните и свестни   си имат работа и не вършат услуги на парче никому. Пияндета и   всякакви ,безработни да ги кажа да мине без обиди,  за пиене или10-20 лв ходят .
Заради това ми се иска  всеки да си е на мястото.Освен ако не им е кеф друго.

# 473
Ма ко, отговаряш от името на всички жени, спрямо своите неособено точни дефиниции за мъж, годен за семейство.

# 474
  • при късмета
Значи аз отговарям конкретно на ето това изречение, примерите, които дадох са към него:
Цитат
Защо свекървите си мислят, че снахите искат да променят или скопяват мъжете си?
Затова свекървите си мислят, че снахите искат да скопяват мъжете си, защото има доста такива снахи.

Добре де, нали се съгласих, че има? Казах, че около мен няма и за това продължавам да гарантирам

# 475
  • София
Гарантираш за какво?

# 476
  • при късмета
Че в моето обкръжение няма жени с такива мераци. Съответно няма как да ги смятам за правило, а за изключение. Това не изключва, че няма такива жени изобщо

# 477
Нямам никакви мераци да си мачкам мъжа. Той си е смачкан от майка си от край време. Намерението ми е да е добре. Откакто е с мен и приятелите и роднините му казват, че е все усмихнат. Колегите ни виждат голяма промяна. Станал е по-приказлив и отворен към хората. И той си казва, че е много щастлив. На мен всеки ден с него ми е по-хубав от предния. Гадно ми е , че го използват.Никога не съм му мрънкала за контактите с майка му и цялата рода. Той сам си казва "за магаре ме вземат", като му звънне майка му ми казва думите които ще му каже. Тормози го факта, че тя се налага. От това се дразня аз, че не го оставят на мира. Не знам дали изобщо го познават какъв човек е.

# 478
  • при късмета
Казах ти и преди това, постави го в ситуация да избира в конкретен ден дали да ходи по гайдата на майка си или да го прекара с теб някъде или на мероприятие. Точно за твоя от началото си мисля, че много малко му трябва да се пречупи и по-стабилен стимул за това, а ти си такъв. Сам ще се усети и полека ще започне да отказва на капризи, а в същото време за нещо сериозно и важно ще продължават да могат да разчитат на него

# 479
  • София
Казах ти и преди това, постави го в ситуация да избира в конкретен ден дали да ходи по гайдата на майка си или да го прекара с теб някъде или на мероприятие. Точно за твоя от началото си мисля, че много малко му трябва да се пречупи и по-стабилен стимул за това, а ти си такъв. Сам ще се усети и полека ще започне да отказва на капризи, а в същото време за нещо сериозно и важно ще продължават да могат да разчитат на него

Хи, хи! Mr. Green
Пак до пречупването опря, нищо че уж не познаваш такива жени. hahaha
Откъде ли пък ти хрумват идеи как да се постигне?
То, вярно, че и в тази тема участваш без да имаш свекърва- като виден теоретик, ама ще излезе че си силна по теориите- като философите- дялани камъни.....

А, да ти иде на акъла, че от пречупена пръчка нищо не става? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт