С какво ви дразнят свекървите - тема 108

• 39 087
  • 795
  •   1
Отговори
# 450
Да, но не трябва партньорът да определя честота на контактите, това трябва да се случва по естествен начин и самият човек да си степенува приоритетите и да си разпределя времето и финансите адекватно. Ако се налага жена му да го прави, какво семейство са и той какъв мъж?!

# 451
  • при късмета
Родители, които не позволяват детето им да порасне, да си поеме отговорностите и не го пускат да се отдели от тях, са отровни родители. Доказано е и определението не е мое. Доказано е също, че това дете, независимо на каква възраст е, не печели нищо от това и тази зависимост му вреди за цял живот, във всички други взаимоотношения. За това не се приема за нормално на определена възраст да ти е приоритет контакта с майка ти. Та още в тийн възраст това се променя. Ако в още по-късна възраст не е променено, то ще замислиш дали с такъв човек да правиш семейство. Всички с акъла си, не го правят

# 452
Това, дали ти го изкривяваш като приоритет е твой проблем, излишно е да изпадаш в детайли.

# 453
  • при късмета
Защо да е изкривено? В случая на Злодеида, щом посрещането на майка му на 400 км. е приоритет пред собственото му наспиване, защото е на работа и същия и на следващия ден, а работи с машини, не е трудно да прецениш. Точно детайлите са важни. И за случая и по принцип. Защото едно е да се чуват и виждат от време на време, съвсем друго е всеки ден или по няколко пъти. Явно не си чела темите достатъчно, защото всекидневните отчети са коментирани много пъти. Може да се видят нагласите на булшинството, стоят си

# 454
Въпросът е, че приоритетите трябва той да си ги нареди, а не партньорът да му ги снася отвън.

# 455
Четох, затова се изказвам Simple Smile
Ситуацията с посрещането за мен показва, че по-скоро жена му го третира, като непораснал, та и режима на спане да му нагажда. Какъв е тоя зор да се конкурирате с майките им, непонятно е. Пак излизам от конкретика, коя е  жената, няма значение.

# 456
  • при късмета
Въпросът е, че приоритетите трябва той да си ги нареди, а не партньорът да му ги снася отвън.
Това много трудно става, ако цял живот си възпитаван, че мама е всичко, е най-важна, трябва така да остане и никоя жена няма право да иска да си промени честотата на контакти с нея. На самия него, практически е отнета възможността да си пренареди приоритетите, още преди да му се наложи. Не за случая, според нагласата на Дренка
Ситуацията с посрещането за мен показва, че по-скоро жена му го третира, като непораснал, та и режима на спане да му нагажда. Какъв е тоя зор да се конкурирате с майките им, непонятно е. Пак излизам от конкретика, коя е  жената, няма значение.
Ако беше чела, за ситуацията с посрщането, няма никаква конкуренция. Единствената ѝ реплика, когато е разбрала, че ще посреща майка си в София е била "Ако смяташ, че ще ти стигнат силите, отивай". Къде точно я видя тази конкуренция?

# 457
Хем донякъде е така, хем на другата жена погледът е същият. Женска ни работа!

# 458
Така е. Но не е невъзможно. Затова и Злодеида се чуди. Трябва да види какво ще стане,как ще се развият нещата и тя това прави. Има шанс да се наредят нещата с времето. Мъжът, който описва,не е само мамино синче. По скоро ми се вижда много отговорен и грижовен, което е хубаво, а не лошо. Може да се наредят нещата.

# 459
  • някъде в орбита...
Откровено не виждам за какво се кълвете относно казуса.
И на мен ми се струва че половинката на Зло просто е възпитан и отговорен към семейството си. Дали майка му злоупотребява с това - доста вероятно. Дали той е муньо - по никакъв начин. Дали Зло се бърка в отношенията между майка и син - и две думи в тази насока не виждам.
Както и Хепи писа, просто трябва да се види как ще се развият нещата. Спокойствие и търпение му е майката, то само ще си покаже в този случай Hands Plus1

# 460
Аз не знам дали се бърка, но е видно, че се дразни, до степен да й минават мисли за раздяла. От една страна той ще е поредният, когото оставя, ако се разкрие, като мамин син, но пък очаква той да я постави на същия пиедестал, където е майка му. Такива отношения са малко обречени, поради “ако той не, то аз ще”, но дано се балансират, разбира се. Надявам се, не смятате, че решението е “спешно мъж за свеки”, за да остави младите на спокойствие.

Simple Smile

# 461
  • София
Да, но не трябва партньорът да определя честота на контактите, това трябва да се случва по естествен начин и самият човек да си степенува приоритетите и да си разпределя времето и финансите адекватно. Ако се налага жена му да го прави, какво семейство са и той какъв мъж?!

Защо "да се налага жената да определя"?
Той да не е непълнолетен или под запрещение?
Все едно, той да определя кога, защо и как да контактува жена му с родителите си, и да ѝ нарежда приоритетите, като че е невменяема.
Откровено казано, всеки който позволява на жена си да му диктува отношенията с когото и да било, си е завършен муньо, а не мъж.
Утре, той ще позволи на Сульо и Пульо да определят отношението му  и към собствената му жена, както и да му редят приоритетите според тяхното виждане.

# 462
А аз нещо различно ли казах?

# 463
Жените често скопяват мъжете си в мерака да са номер едно, на пиедестал пред неог и после реват щое  без топки.Мъж или жена , вече е време сами да се определят  по всички точки ,дори в отношението си с родител.Ако има  нещо между ушите всеки се усеща, но не винаги  изводите съвпадат  с  на половинката по време или друго.

# 464
  • при късмета
Защо свекървите си мислят, че снахите искат да променят или скопяват мъжете си? И, че изобщо искат нещо да им определят. Напротив. Искат мъж, който сам да определи как да си пренареди приоритетите, когато се променят обстоятелствата му. Защото на никоя жена не ѝ трябва мъж, скопен вече от майка му. Нищо не я грее, че е склонен към това и евентуално и тя би могла да го нагласи към себе си. На такова изобщо е трудно да кажеш мъж и изобщо нямаш полза, че можеш да го доскопиш. Аз не познавам жена, склонна да се хване с такъв мъж за семейство или сериозна връзка. Ако е без дългосрочни планове, да

Общи условия

Активация на акаунт