Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 660
 • Мнения: 3 121
Здравей. Морфологията наистина куца и главичните дефекти са преобладаващи. Има и лоша преживяемост- на 24ти час само 1% подвижни. Това не означава непременно че останалите 99% са мъртви, но със сигурност са неподвижни, което е проблем за естествено забременяване.
    Какво се случва при вас? Чакам да пишеш.

# 661
 • Мнения: 452
Здравей. Морфологията наистина куца и главичните дефекти са преобладаващи. Има и лоша преживяемост- на 24ти час само 1% подвижни. Това не означава непременно че останалите 99% са мъртви, но със сигурност са неподвижни, което е проблем за естествено забременяване.
    Какво се случва при вас? Чакам да пишеш.
Благодаря ти, Гейзерче Simple Smile Да, явно там са дефектите за съжаление. Аз също се чудих този 1% дали въобще са живи. Но дори и да са живи, не вършат никаква работа. Показахме на доктора тук тази СГ и му обърнах специално внимание точно на този 1%, защото нали човек си прави извода, че ако след 24 часа само един процент са подвижни смятай кога ще стане оплождане. Нали идеята е да живеят 3-5 дена в матката, за да хванат яйцето в някакъв момент. Таа.....докторът пренебрегна този един процент между другото и каза, че тези лабораторни условия, макар и да наподобяват условията в женското тяло, не са и не може да бъде акуратен резултат. Не знам до колко е прав....

# 662
 • Мнения: 3 121
И той има известно право, въпреки че не може на 100% да се отхвърли или потвърди значението на резултата.
Може да се направят допълнителни тестове но сякаш не си струва на този етап. По важно за момента е да има подобрение от лечението.

# 663
 • Мнения: 452
Ами права си, защото лечението би трябвало да даде вече резултат и върху качеството на спермата, съответно морфология, преживяемост и въобще като цяло. Така че чакаме и се надяваме 🙂

# 664
 • София
 • Мнения: 226
Може ли да ми кажете нещо за тази спермограма, нещата не ми изглеждат хич добре

Благодаря

# 665
 • Мнения: 3 121
Наистина не изглежда добре. Направете консултация и преглед.

# 666
 • Мнения: 1
И аз имам подобен проблем. Едва 3% бързоподвижни, 28% бавноподвижни и 68% неподвижни. Количеството е добро - 89 млн/мл. Морфология - 75% нормални. Моля за мнения и съвети. При едновременната микробиология ми намериха бактерия. Възможно ли е от това да е ниския брой на подвижните?

# 667
 • Мнения: 3 121
Да, възможно е.

# 668
 • Мнения: 2
Здравейте, момичета! Чета доста от разделите във форума. За съжаление обаче се налага да се присъединя в коментарите по неприятен повод. Извинявам се предварително за дългия пост. С приятеля ми решихме, че сме готови да станем родители. Забременях още в първия месец, в който опитахме. За съжаление всичко приключи в 7 г.с. - така и не се появи ембрион, а само “ембрионална структура”. В 9г.с. последва медикаментозен аборт. Въпреки стандартното “Случва се!” и “Не търсете причина.” решихме да предприемем всичко възможно на този етап. Направихме изследвания за тромбофилия, витамини и съответно разширена спермограма и SDI тест, като SDI тестът все още не е готов. Публикувам резултатите от спермограмата - коментарът на лекаря ни е, че спермограмата е добра. Това което мен ме притеснява е морфологията. Вие какво мислите? Бих искала също да ви попитам влияе ли се по някакъв начин морфологията в периода с намалена еякулация /предвид аборта и т.н./. Благодаря ви предварително и пожелавам на всички ви тук скоро да видите двете черти!

# 669
 • Мнения: 198
Нещата със СГ са повече от супер, морфологията ви е добре. Има много причини, ппради които може да стане случилото се. Като гледам, обърнали сте се на правилното място. Дайте си почивка, нещата ще станат при вас!!! Бог е с Вас!

# 670
 • Мнения: 2
Много благодаря! Вярвам, че човек трябва да бъде отговорен към здравето си и да направи всичко, което зависи от него. Нека Бог бъде с всички ни и имаме повече поводи за щастие!

Общи условия

Активация на акаунт