Сватба, булките на 2019 тема 4

• 33 777
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
  • Панагюрище
Здравейте на всички!
Извинявайте, че измествам темата, но имаме много големи терзания с намирането на сватбена агенция Sad Нашата сватба ще е началото на октомври в Панагюрище и имахме страшно добри отзиви за Мелодика и разбира се първата агенция, с която се свързахме бяха те. Аз бях сигурна, че искам само тях, защото ресторанта ще трябва да се “опакова” тъй като има ужасни тапети и колони, те ще се справят с това, но общата цена, която ми предлагат за всичко е непосилна за нас, защото надхвърля 8 000 лева при 170 гости  и сега отново трябва да се насочим  към търсене. При положение, че само аз се занимавам с всичко просто ми е много трудно.
Ще съм благодарна ако някоя от вас ми даде съвет, мога да опиша подробно на лично цената за всичко ако някой е по-запознат с единичните цени .
Благодаря предварително ! Simple Smile

# 286
Анелия, а не е ли по-лесно да намерите ресторант, който да не трябва да се "опакова" изцяло?
Аз другата седмица чакам платното за отпечатъци на гостите, поръчах го на художник и ще кача резултата, надявам се да е задоволителен Simple Smile

пп. Аз на всички казах, че това е празник и няма да се нервирам, който не му харесва нещо- да го пази за себе си.
Да казвам ли, че сами си покриваме всички разходи, а повече от половината гости са на свекър ми(не на ММ, на свекъра, правилно разбрахте)? Ми в крайна сметка е празник и на родителите ни, защо да не поканят хора, с които ще се забавляват и искат да споделят този ден? Не ми пречи, уговорката беше без баби и дядовци (точна бройка 4 баби и 2-ма дядовци и от двете фамилии) и я спазиха, 180 гости някъде, но са само млади хора, които ще направят празника ни още по-приятен.
Факт е, че броят на гостите ме плаши, в началото - панически, но май започнах да свиквам. Факт е и че не мога да задраскам никой от списъка, всички са ми важни, а и всички са потвърдили присъствие и преди да съм раздала официалните покани. Е, ние сме заедно от 8 години, май всички чакаха тази сватба Grin

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 14:34 от Хибискус

# 287
Тази идея с платното за пръв път я срещам.Чакам с нетърпение да покажеш.
  Хибискус,утре ще дам инфо,обещавам.Питай ме каквото те интересува.Фото,камера,музики-докъде стигна?Украса?
 Ние с ММ не сме канили никой на сватбата на щерката.Тя покани нас.Поканила е баби и дядовци,леля,чичо и семейства.Има поканени наши приятелски семейства,но те винаги са били и са част от живота ни и от този на децата ми.тя ги чувства близки.Всъщност моите две най-близки дружки не са поканени,но те са си мои,нямат нищо общо с живота на дъщеря ми.Имам позната,която си мисли,че сме си близки и ме подпитва кога,пък как,че си планирали отпуски.В прав текст й казах,че не са в списъка с гости,защото децата си определят това,не аз.Ако аз имам личен празник,ще я поканя.

Понякога, ние родителите,изобщо не си даваме сметка какво си причиняваме на децата с безумните си очаквания,претенции и прочие.Сигурна съм,че за вас е достатъчно да знаете,че сме до вас,подкрепяме ви и ви мислим.И ако имате нужда от помощ,ще ни кажете.Ама ние не,да се нарвем,да си кажем,ние знаем по-добре.

# 288
  • Панагюрище
Анелия, а не е ли по-лесно да намерите ресторант, който да не трябва да се "опакова" изцяло?
Аз другата седмица чакам платното за отпечатъци на гостите, поръчах го на художник и ще кача резултата, надявам се да е задоволителен Simple Smile

пп. Аз на всички казах, че това е празник и няма да се нервирам, който не му харесва нещо- да го пази за себе си.
Да казвам ли, че сами си покриваме всички разходи, а повече от половината гости са на свекър ми(не на ММ, на свекъра, правилно разбрахте)? Ми в крайна сметка е празник и на родителите ни, защо да не поканят хора, с които ще се забавляват и искат да споделят този ден? Не ми пречи, уговорката беше без баби и дядовци (точна бройка 4 баби и 2-ма дядовци и от двете фамилии) и я спазиха, 180 гости някъде, но са само млади хора, които ще направят празника ни още по-приятен.
Факт е, че броят на гостите ме плаши, в началото - панически, но май започнах да свиквам. Факт е и че не мога да задраскам никой от списъка, всички са ми важни, а и всички са потвърдили присъствие и преди да съм раздала официалните покани. Е, ние сме заедно от 8 години, май всички чакаха тази сватба Grin
Ами, ресторанта вече е избран, заради мястото и капацитета гости, които може да поеме.. красивите фонтани. Той не трабва да се опаковай напълно целия, опаковането ни е 2000 лв., но за аранжировка на маса само цветя в златен свещник ни струва 105 лв.
Иначе ние също нямаме финансова подкрепа от никой, сами се справяме .

# 289
Ами за толкова много маси и гости е нормално, ние за 100 човека ще платим около 3000 за украса, вие със почти двойно повече хора + това опаковане за 2000... не виждам как може да излезе по -евтино.

# 290
Марулета, имам дж, певица, фото§ видео, за украса ангажирах Хриси, подаръчетата и покани ще поръчам тази седмица, да съм сигурна на 100% с бройката гости.
Платно му казвам аз, но то си е като тези от хартия от aliexpress, където гостите оставят отпечатъци с боя, но с по-интересен дизайн, нарисувано лично и е на пано за закачване като картина. Смятам да го закачим в хола и ще ни остане супер спомен.
Анелия, цветята са си голямо перо, аз последно се спрях на рози в саксии, свещи в чаши и нахвърляни сухи, ароматни листа по тишлайферите м/у саксиите и свещите. Украса от "откъснати" цветя ще има само на нашата маса, сега се сещам, че не съм договорила за украсата за колата..
Исках да кажа, че си е скъпо, ако не направиш компромис от цветя, няма как.. На мен розите ще ми излязат 500лв (50 саксии по 10лв), вази с обемни цветя щяха да излязат 1000лв.

ред.
Amisuy, зависи кой какво виждане има за украса, за някой моята ще е нищожна, за мен чуждата може да е ужасно разхищение.

# 291
Понеже Хибискус спомена певица, та да попитам колко от вас ще имат и изпълнител освен ДЖ? Аз се колебая дали няма да е малко претоварена програмата.

# 292
............ за аранжировка на маса само цветя в златен свещник ни струва 105 лв. ...
Аз се замислям за кашпа в цвета на сватбата (в Икея има приятни, цената е 2-4 лева)
Скрит текст:
и саксия с цъфнало цвете в подходящ цвят - в разсадниците (например бегонии или фуксии -  в Разцвет в Стара Загора - https://razcvet.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B7%D0%B8/) Те са по 5-10 лева макс, а за количество предполагам ще направят отстъпка. Така и кашпите и цветята ще си останат за градината или за терасата или за офиса и украсата няма да е за еднократна употреба.
Скрит текст:

Как ви звучи, ще изглежда ли добре?

# 293
Фри, това ще е при мен. В практикер има невероятни рози по 7лв, мисля да накарам агенцията да се ангажира с поръчка, ще платя по 10лв на парче например, а кашпите ще са си техни и така.
Аз реших розови рози и бели кашпи, защото тишлайферите ще са розови, да не се бие с кашпата.

# 294
Да,звучи и изглежда добре,според мен.
    Ние също сме с живи цветя,мини рози в саксия.Саксията ще е облечена в тюл с цвета на сватбата.От Джъмбо сме харесали свещи,които ще са поставени върху едни стъклени правоъгълници,с  посипани розови камъчета в тях.Аз мисля,че ще се вложим в около 800 лв за украса.

Агенцията,която прави украсата ще направи и тази за колата,която се слага с вакуум и после отива на булч.маса.
   Хибискус,радвам се,че си избрала Хриси.На дъщеря ми й беше неудобно да откаже другата агнеция,отдавна имахме запазена дата при тях.Но Хриси прави разни неща за нас,много е добра.Аз си имам сантимент към нея отпреди.
    Някой питаше за салфетки-ако имате възможност погледнете в Домко или Аико,там има много на брой цветни салфетки,дори и в по-особени цветове.

# 295
Аз много харесвам идеята за саксийките, мисля и на нашата сватба да е нещо подобно, много ми хареса идеята с платното, нямам търпение да го видя.
Между другото кашпи на добри цени може да има и по левчетата.

# 296
Благодаря ви за мненията, така се притеснявах да не изглежда евтино. Аз съм маниакална цветарка и не понасям изкуствени цветя.
Моля за мнения и съвети за Монтесито, търсих - но намерих много малко инфо.

# 297
Фри, аз гледах по телевизията сватбата на Софи Маринова- която беше в Монтесито. На мен ми се стори малко кичозно, но не съм го виждала на живо.

# 298
Момичета ние за украсата в ресторанта решихме да се доверим изцяло на агенция да я направи, защото от към време няма да можем предния ден да отидем ние да украсим. Спряхме се на Златни метални стойки високи, със зеленина и бели цветя по масите за гостите, златни сълфетки (може би) и се чудя дали да има панделки по столовете, вие как мислите, ще имате ли? Нашата маса ще бъде отново в тези цветове с лампички и декорации по нея (рамки, свещи и стихове), на входа преди салона ще има табло с послание към гостите и отново декорация със стихове. На ротондата където ще бъде изнесения ритуал ще бъдем с кръгла златна арка отново със зеленина и бели цветя и цветя по белите пейки, които ще бъдат за гостите. Та се надявам това което е в представите ми, да се случи Simple Smile

# 299
Благодаря ви за мненията, така се притеснявах да не изглежда евтино. Аз съм маниакална цветарка и не понасям изкуствени цветя.
Моля за мнения и съвети за Монтесито, търсих - но намерих много малко инфо.
Бях на среща в Монтесито, преди да изберем нашият ресторант
Бяха любезни от персонала, предполагам знаеш че са 2 зали.
На мен в голямата интериора ми дойде малко в повече, и трябва много да се внимава с украсата за да не стане кич.

Общи условия

Активация на акаунт