Сватба, булките на 2019 тема 4

• 33 821
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
Мерси, Рали.
Ще поразгледаме още, не държим да е балада, даже ще е добре ако е по-весела.

# 496
VanillaBarbie ние двамата обожаваме тази песен:
https://youtu.be/xVHn0Tr93Lk
Като я чуем, винаги си я пеем с усмивка един на друг. Плюс е, че е мелодична, по-нова и некомерсиална.. идеална за хореография с няколко различни ритъма и текста е супер.

Харесвам и тези на Любо Киров:
https://youtu.be/ukaF83RkzKM
https://youtu.be/Q9E2buctsEw

По чисто сантиментални причини много обичам тази песен на Георги Христов -
https://youtu.be/HpKR72GC0KY
Видях чичо ми да я пее на леля ми на едно коляно преди години... Simple Smile

# 497
Привет!
  Щом вече сте на мисълта за песен,нещата напредват.
 Ние вчера гледахме запис от сватба на синът на моя приятелка,за да видим какво представляват ритуалите.Дъщеря ми си изясни какво точно иска и се успокои,че в изнесеният ритуал има всички елементи,на които държат.
   При нас ,не знам дали на всякъде е така,се повтарят нещата,когато имаш изнесен ритуал и след това народно посрещане/така казват тук на посрещането в ресторанта,където свекървата захранва с хляб и мед и сол,и държат някакъв огън/.И за това посрещане в ресторанта искат 100 лв отгоре.Ах същите тези неща може да ги  направи дж ,на който вече плащаме 90.00 лв на час.
    Та,посрещане в ресторанта от майките ще го пропуснем,поради обективни причини.Ще се уговорят с музикантите как да ги посрещнем в ресторанта,на фона на песента Сватба на Николина Чакърдъкова.Дъщеря ми много харесва тази песен,тя е любима и на моя баща.
  Донесе материалите за тейбъл картичките,като си дойде за следващите почивни дни ще ги направим.Баща ми даде ракия,уговорили сме вино от една винарна край Плевен.Май с големите неща сме готови.Сега остават вълненията и чакането.
   И да ви кажа под секрет,толкова много се надявам и нямам търпение скоро да ми съобщят,че ще ставам баба!!
 !Но това си е тяхна работа,аз просто си мечтая.

Относно песента,ако аз съм булка,песента ще е на Орлин Горанов Светът е за двама.Или тази,в която се пее "Още преди да те срещна теб аз обичах,
............... по телепатия само теб чаках......
 От новите поп парчета страшно много ми харесва на Лейди Гага от филма Роди се звезда последната песен-звучи ми като клетва за вярност и за мен е много въздействаща.
  Но аз мисля,че песента трябва да си е вашата песен,такава,която свързвате с някакъв ваш момент,емоция,преживяно./Моите деца имат една такава,която са слушали край един огън,когато са се сваляли,и тъй като ние в нас знаем историята,винаги,когато я чуем се забавляваме много./

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 09:24 от марулета

# 498
марулета пожелавам ти от сърце да чуеш хубавата новина много, много скоро!

Момичета, открих много хубави подаръци за гостите, но за съжаление са подходящи за по-малки сватби, с по-малко гости, т.к. един брой излиза над 7 лв. -
BGN 2.97  11%OFF | Wholesale Antique Carved Wooden Hand Crank  Music Box Christmas Gift Birthday Gift Party Casket Anonymity Decoration
https://s.click.aliexpress.com/e/cl50NKUu
Това са музикални дървени кутийки с популярни мелодии като Хари Потър, Игра на тронове, Властелинът на пръстените... има доста различни. Като се отвори връзката, започва клип, където може да се чуят няколко мелодии. Много ми хареса тази идея, даже има и сини кутиики за нашата тема, само че не е подходяща за нашия брой гости. За всеки случай пускам идеята тук, някой може да си я хареса. Имаше момиче с тема на сватбата "Красавицата и звяра", съжалявам, че не мога да цитирам име сега. Има кутийка с такава мелодия. Simple Smile

# 499
Heart EyesRelaxed
марулета пожелавам ти от сърце да чуеш хубавата новина много, много скоро!

Момичета, открих много хубави подаръци за гостите, но за съжаление са подходящи за по-малки сватби, с по-малко гости, т.к. един брой излиза над 7 лв. -
BGN 2.97  11%OFF | Wholesale Antique Carved Wooden Hand Crank  Music Box Christmas Gift Birthday Gift Party Casket Anonymity Decoration
https://s.click.aliexpress.com/e/cl50NKUu
Това са музикални дървени кутийки с популярни мелодии като Хари Потър, Игра на тронове, Властелинът на пръстените... има доста различни. Като се отвори връзката, започва клип, където може да се чуят няколко мелодии. Много ми хареса тази идея, даже има и сини кутиики за нашата тема, само че не е подходяща за нашия брой гости. За всеки случай пускам идеята тук, някой може да си я хареса. Имаше момиче с тема на сватбата "Красавицата и звяра", съжалявам, че не мога да цитирам име сега. Има кутийка с такава мелодия. Simple Smile

Aз съм с "Красавицата и звяра". Благодаря, biserra. Много ги харесвам тези кутийки, не знаех че има и за тази приказка. Сега ще поръчам .Relaxed Heart Eyes

# 500
Да питам,знаете ли някой ,който да ми украси бутилка шампанско ,в тази идея като чашите

И поканите май не съм ви показвала

# 501
gertrudaa Много се радвам!

И докато сме на темата, бих искала да споделя с вас всички идеи, които имам за подаръчета за гостите на нашата сватба. Вярвам, че информацията ще е полезна за чудещите и търсещите. Ако имате какво да добавите, ще стане чудесен списък с добри идеики. Simple Smile

- снимка в рамка, която се прави в момента на сватбата. Това ни е първата идея, искаме да си направим рамки в темата на сватбата и фотографът да изкара снимките например докато вечеряме, след което шаферките да минат по масите и да ги подарят. Минус е, че трябва да има втори фотограф, който се занимава само с това, и се оскъпява доста. Но пък при тези обстоятелства снимките може да бъдат изкарани и след сватбата и изпратени на гостите, нещо като картичките за благодарност. Simple Smile

- бисквитки/меденки в темата на сватбата, със снимка, дата, имена, календар, във формата на сърца, рокля и костюм... и т.н.

- свещ - изчистена в цвета на сватбата; ароматна, в интересна форма - има сърца, цветя, къпкейкове; ръчно правена... Пример:

- сапунчета - отново всякакви форми и цветове

Нашата сватба ще е в синьо, харесах едни много красиви и ароматни сапуни на къс от Рефан в сини нюанси. Имаше и подходящи свещи за тази цел.

- ароматизатор - в темата на сватбата - за гардероба, за колата, за украса..

- кутийка с бонбони - неограничени възможности за кутиики и идеи:

- дървена музикална кутийка, която показах в предишния ми пост - за мен е уникален подарък, има много красиви мелодии и може да се намери и в различни цветове.

- лъжичка за кафе или комплект:

- фото спомен - ключодържател, магнит за хладилник, чаша, възглавничка; със снимка от сватбата, снимка с гостите; снимка от миналото с всеки гост по отделно; красив любовен цитат или просто имената на младоженците и датата на сватбата

- отварачка:

- персонализиран химикал:

- ветрило:

- персонализирана бутилка:

- бутилчици с алкохол - вино или ракия, в темата на сватбата. Много са сладки с разни панделки и декорации, в Jumbo има от по 50 и 100 ml

- бурканчета с мед или сладко - същото важи и за тях. И е особено мило, когато ние сме се постарали да направим домашно сладко и да го подарим. И купено да е, вече има много интересни идеи - сладко от роза; от червена боровинка; от бели череши, от маслини...

- книгоразделител - тук във форума видяхме големи красоти - може да е метален, картонен, в темата на сватбата, със снимки на двойката..

- тапи за бутилка вино:

- солнички:

- любовно стихотворение на свитък, украсен в темата на сватбата, или в рамка. Има толкова красиви стихотворения.. и символиката - да подариш стихотворение.. Heart Може и написано от двойката.

- диск с любимите песни на двойката с обложка в темата на сватбата

-  персонализирана флашка - функционален подарък, който ще влезе в употреба

- от книжарници Хермес, мисля, съм взимала преди едни малки книжки с любовна поезия. Не бяха повече от 3 лв. и в тях бяха събрани български стихове за любовта. Подобен подарък може да се даде с посвещение и пожелание към всеки поотделно на първата страница.

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 15:06 от biserra

# 502
Всичко е страхотно!Да се чуди човек кое да избере!

# 503
biserra Благодарим, много хубави и полезни идеи. Нашите ще са Медчета, както бях споменавала по - рано в темата, ние ще си ги направим и държим да са такива защото има сантиментална стойност, и да са изработени от нас - за да има нещо специално за гостите от нас направено, надявам се да се оцени и хареса.
За песента още не сме се решили конкретно, но сме се спрели на две - ще ги обсъдим с хореографа и ще се спрем на някоя.. Едната е на Сeline dion -  the power of love (много харесвам тази песен) а другата John Legend - All of Me, дано се решим вече Simple Smile
За шаферските рокли, още нямаме но имаме напредъг шаферките си харесаха рокли в Мегз тези дни ще идат да мерят дали на живо ще се харесат, надявам се да са хубави и на живо.
Та така времето напредва и както имаше време, остана месец иии вълнението се увеличава Simple Smile

# 504
Най-после открих шаферски рокли.

# 505
Чудесна е! Къде ги откри? Simple Smile

# 506

Христос Воскресе!
Момичета, да ви кажа в чудо се видях с избора на песен! Ами не можем да изберем и това е.... искаме да е задължително българска, но да не е Огън от любов или тези твърде популярните.. ако имате предложения, моля ви, споделете. Не е задължително да е балада, може и нещо по-весело.
Здравейте! Относно песента за първия танц.. Благодаря на VanillaBarbie за идеята песента да не е балада, а весела. Толкова търсихме измежду баладите, а нашата песен вече ни беше намерила. За сега мислим да е тя - Дует Ритон - Елате ни на гости. Просто ни пасва идеално.
Имам да довърша няколко покани, но раздаването започна, ето го и крайния вариант..
Тази седмица май ще се видим с водещата и DJ-я, а другата с жената, която ще украси ресторанта. Нямам търпение!
За менюто много се чудехме за предястието и сега решихме, че искаме да има различни хапки като на кетъринг, утре ще говоря с управителката да видим какво ще каже.

# 507
Neli94, поканите ви са много хубави (луда съм по дантела, а още повече когато е и памучна), но и поканите на марулета също са страхотни Heart Eyes
biserra, как хубаво си обобщила всички възможни идеи за подаръчета - твоят пост би бил много полезен за всяка булка, която започва организирането на своя мечтан ден!
Amisuy, моля те, кажи откъде я намери тази красива рокля. Сестра ми си търси точно такава (поне според описанието й), защото в другите все нещо не й допада, а сватбата ни е след 6 дни Flushed
И накрая, да попитам дали има някой като мен, който тайничко да си слага халката докато никой не го гледа Laughing Добре че роклята ми не е тук, иначе не знам как щях да се удържам!
А, още нещо, имате ли идея откъде мога да купя красиви чадъри, защото на нашата дата (6 май) го дават да вали и да е студено... Жалко ще е ако е така, защото ритуалът ни е на открито!

# 508
  • Варна
ОхХх момичета, с такава усмивка ви чета... Улавям се,
че си отварям Бгмама на телефона през деня и чакам за нов отговор, както чаках бъдещия ми мъж преди време Kissing Heart хаха
Много ме вълнуват приготовленията на всички!
biserra , започвам с теб. Wink
Отново супер полезен и изчерателен отговор. Браво! Само бих добавила нещо,което и аз ще използзвам за подарък на децата:

https://www.aliexpress.com/item/12Pcs-Lot-Empty-Bubble-Soap-Bott … .0.27424c4du7iJfm

Смятам,че е готина идея, защото хем ще се занимават децата, хем за тях ще има нещо специално,
различно от подаръците на големите Simple Smile
Neli94, марулета, харесвам ви поканите Simple Smile
марулета, не се съмнявам, че ще си страхотна баба. Всеотдайна и грижовна. Пожелавам ти от все сърце да е скоро!
Amisuy, искам да видя снимки на шаферките в тези рокли до теб като булка! Със сигурност ще изглежда много добре. От отговорите ти струи една класа и съвършенство към детайла,
което не всеки притежава. Simple Smile
eli.baltovaa , и ние сме с All of me Simple Smile чуй този вариант и го пусни на хореографа ви. Ще го хареса Wink

https://www.youtube.com/watch?v=a_gkYEeleec

Ние си направихме микс между оригинала на песента и този. В първата част на песента (куплет+първи припев) ще танцуваме обичайно,
все едно нищо не предстои. Бавно, поклащайки се...абе, стандартно тануванне. После ще има завалване на песента,все едно плочата забива. Ще се правим на изненадани и ядосани,
че това се е случило точно на пърия ни танц и после ще започне втори куплет+останалата част от песента (кизомба варианта), където ще танцуваме с хореография. Супер забавно е! Не знам дали ще се получи по план (ДАНО!!!), но вече тренираме и със сигурност ще запомня тези моменти завинаги Joy

RenettaBo , aз вадя халкaта постоянно! Сладам я! Роклята обличам!
Роклята,вече не я харесам, но това е друг въпрос така,че радвай се,че не е при теб, че може и ти да я ''разлюбиш'' Grinning

П.С: Това с потъмняването на nickname-a , моля ви кажете ми от къде и как става? Обърнах целия форум...ами не го намерих Grinning

Последна редакция: ср, 01 май 2019, 00:37 от rallytsa

# 509
rallytsa с буквата B над прозореца, в който пишеш коментар, аз също чета с интерес кой какво споделя.. Пак казвам обожавам All of me..

Общи условия

Активация на акаунт