Сватба, булките на 2019 тема 4

• 33 101
  • 759
  •   1
Отговори
# 735
Имам няколко въпроса, понеже виждам, че мноого булки сами си правят повечето неща. Сигурна съм , че е приятно, но пледполагам , че е и поради финансови въпроси ,та колко ви излизат сами да си направите тейбъл картички,менюта и пр.? На мен от агенцията, тейбъл картичките ми излизат 200 лв за около 130 бр. Те са са на няколко пласта луксозен/златист е екрю картон с нишки и стават почти като 3 Д, т.е. не е просто картонче с име и прегънато на две. Не живея в България и нямам наблюдения това как е като сума? Друг въпрос към тези които си наемат столове-колко ви излиза за бр. И транспорт? На мен за 130 златни шивари, цената за брой е 7 лв+доставка =1100 лв. Последното което искам да кажа, понеже съм разочарована е за булчинската ми рокля. Поръчана е от Романтика, модел на София Борисова. Уж беше от най-новата колекция,а като си качиха снимки от нея след представянето, моята рокля никъде я нямаше...отделно исках от друг модел да се вземе един детайл - бийдинг и се разбрахме точно за него(камъни,от тези които си менят цвета леко), а на пробата ми я донесоха с перлички и прозрачни кристалчета(сваровски били), аз възразих, обаче продавачката е много нахална и почна да ми говори как онези изобщо нямало да си ходят и нз си какво,и тези били по-качествени и темподобни. И аз просто реших ,че не ми се спори ,за да не остана без рокля. Та да ви кажа-роклите са хубави и материите наистина много качествени, нежни и леки, но персонала е ужас.
Поздрави!

# 736
Както казват сърбите "Ово е стандарт".Според мен не може да се каже-това е евтино,това е скъпо.Аз и дъщеря ми ще направим тейбъл картичките,също с 3д ефект,ще ни стъпят около 50 лв за 110 бр.Но от приятелка съм взела машината за рязане на картон,пънчовете за релеф,един друг за изрязване на имената,и т.н.нашите покани струват 2.30 за брой,но се оскъпиха заради текста,защото е дълъг.Има и по-евтини,и по-скъпи.Доста от момичета си правят сами,и са много ,много хубави.Аз не посмях да се заема,и сега малко съжалявам,защото щях да вложа много обич в направата им.
   Важното е да ти харесат на теб,да е това,което си представяш.
  Относно роклята-дъщеря ми имаше същия проблем с друга известна модна къща.Не направи компромис.те няма да забогатеят от нашата рокля,но отношението беше кофти.На другото място,където избра,се чувстваше точно като единствената им клиентка евър.

# 737
И моите столове златни шивари са по 7 лв и допълнително транспорт. Няма да имаме картички с имената на гостите.

# 738
От поканити вече ми мина, още през януари ги раздадох. Моите бяха от elegant wedding invites, в пинтерест ги намерих и ми излязоха мисля към 300$. Но тогава и разходите не се бяха натрупали още- хаха Simple Smile за съжаление не мога да се откажа, защото има по-малко от 3 месеца до сватбата, и няма за кога и от къде да взема нова, а и вече съм платила половината сума... просто много исках да нося и да покажа рокля на български дизайнер с име, но съжалявам.

# 739
Здравейте, влюбени жени Simple Smile  Толкова е вълнуваща темата ви Revolving Hearts

Помагам с организацията на сватбата на приятелка, която ще е през август Simple Smile Нямаме никакво време, но знам, че всичко ще бъде изрядно.

Исках да ви питам къде мога да проуча какви цветя са подходящи за сватба през август.. Не успявам да намеря статии.. тук също в началото на темата не открих линкове или инфо за това, а за съжаление преглеждам тази и предходните теми доста повърхностно Relieved ще съм искрено благодарна, ако някой даде идеи за цветя, особено августовските булки Simple Smile на какво са се спрели като вид цвете Simple Smile

Пожелавам ви приятни емоции по организацията и невероятни сватбени дни Flowers Hibiscus

# 740
Честито, Renetta! Бъдете здрави и много семейно щастие ви желая Heart прекрасна булка си била. Бъди винаги така усмихната Simple Smile
Момичета, времето напредва и не мога да повярвам че има около 15 дни до нашата сватба Heart Eyes

# 741
Нашата е краят на юли,темата е рози.Ако отидете в някой градински център,мисля,че биха ви дали добра информация.Важно е,ако искате живи цветя,да издържат през целия ден.Например,божурите,които са прекрасни и сега цъфтят,но са много нетрайни.
      А бутониерите обсъдихме ли?Аз сега се сещам,че ние с дъщеря ми този въпрос го пропуснахме.Вие правихте ли?За кой?Ако искате покажете.

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 10:59 от марулета

# 742
Марулета,
всяко копирно студио, което печата и календари, те са на дебел картон. На прима виста се сещам за копирното срещу голямата била и мисля срещу гимназията има (сградата на РИОСВ), но не помня на кой етаж, питай на партера.
Тортите са супер, от сладък дом ли ще са? Може ли да споделиш вкусове/цена парче? Още не съм стигнала до торта, но техните са много красиви, а не разбрах как може да се пробват, след като не са сладкарница(ако поръчвате от там де)? И аз искам гола торта, много подобна на тази, която си пуснала:

Абе с две думи, можеше с дъщеря ти в поредни дни да правим сватба. Само трябва някой да полее розите и сме готови. Имате ли ценова оферта за рози в саксия? Колко бр. мислите да вземете? Аз като краен вариант мисля да отида до практикер във Враца, даже май не е и толкова лоша идея, от градински център просто ще ми доставят 50бр, а в практикер мога да си ги избера.

# 743
Тортите ще ги прави една мацка,препоръча ми я приятелка.Ще ти пратя координати ако искаш,да си я имаш.За първата торта,булчинската цената е 70 лв,с украса от живи цветя.Категорично отказа да сложи такива захарни,защото се разваля идеята.Но това е  тортата,която децата ще срежат,десерт за гостите ще е друг.
   Цветята ще са ,най-вероятно,от градински център в София.Имат служебни отношения с тях,дали са им добра цена,не помня колко.Но и Практикер Враца е опция.

# 744
А, ей ме на, с глупавите въпроси.. за какво е тази торта за кумувете?
Аз държа да не е с истински цветя тортата, та няма да се разберем. И да е лека и вкусна(фр. селска например), хич не се боря само за визията, та искам и да пробвам. Може да е само за разрязване и да има отделна за гостите, но пак да е торта.

# 745
Честито, Renetta! Бъдете здрави и много семейно щастие ви желая Heart прекрасна булка си била. Бъди винаги така усмихната Simple Smile
Момичета, времето напредва и не мога да повярвам че има около 15 дни до нашата сватба Heart Eyes

Налииии? Heart Eyes Толкова бързо минава. До нашата остава месец, но от няколко дни осезаемо го усещам, досега съм се вълнувала като за нещо далечно, а сега вече започва да ме тресе треската. Heart Eyes

# 746
Тортата за кумовете е за онзи ритуал,при който се играе с пита,торта и петел пред тях.При нас няма да е точно такъв,децата имат приятели от танцов състав,които са подготвили вариант на това.Няма да карат кумовете да тичат след тях и подносите.Ще направим тортата и красиво опакована бутилка вино,и питка с мед.Танцьорите са подготвили някакъв танц-поздрав.
   Малко встрани от темата-преди години, когато ние кумувахме на приятели, ни изненадаха по този начин.Братът на младоженеца танцуваше в русенския Наден Киров-за времето си топ ансамбъл.Изиграха ни един танц-поздрав,беше страхотно.При нас обаче имаше един жив петел,който ние така и не докоснахме,а бабата на булката ни сготви след няколко дни,когато й отидохме на гости.Тъй като младоженецът в деня на сватбата се разболя от шарка,мденият месец отпадна,и прекарахме заедно няколко дни в Басарбово,край Русе,в бабината им къща,където има страхотни скални манастири.Тогава изядохме петела.

# 747
Момичета от Бургас откъде взехте цветята, търся още фигурка за торта, украса за кола и було нещо много скъпи ми се виждат

# 748
За моята сватба, средата на септември съм се спряла на хризантеми в саксия , а след това каква градинка ще си направя.. HeartGrinning
Марулета, много ми хареса втората торта Heart Eyes

# 749
Здравейте. Нашата сватба ще е на 27.07 Simple Smile В общи линии съм готова почти с всичко в момента уточняваме украсата и цветята. За подаръците решихме да оставим кутията на видимо място на коктейла след изнесения ритуал и сме предвидили в програмата 1 час за снимки с гостите и поздравления и тогава всеки ще има време да ни даде подаръка си. С кумовете се разбрахме да си изберат нещо за вкъщи след сватбата и ние да им го вземем.
Аз нямам рокля още ;X. На 13 и 14 април ще ходим до пловдив и мисля да обиколя в Асеновград ,но проблемът е,че не знам магазините там. Може ли да ми препоръчате?

Здравейте,

Случайно прочетох, че сте решили да оставите кутията за подаръци на видно място след коктейла и реших да дам приятелски съвет, ако искате го послушайте. Като цяло идеята не е лоша, но по този начин някои от гостите няма да са сигурни кога и какво да правят, други ще го приемат за неуважително, че примерно няма наздравица с тях след което да си пуснат паричките, а не е изключено да има и такива, които да се възползват от факта и да не пуснат плик изобщо – не знаеш кой как може да те разочарова. Просто давам съвет, който беше даден и на мен от ДЖ-я който си избрахме и е ставал свидетел на множество разочарования. Включително и на кражба на кутия с пликчета от човек, който не е бил поканен на сватбата.

Поздрави,

Общи условия

Активация на акаунт