Сватба, булките на 2019 тема 4

• 33 128
  • 759
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Здравейте, дамии!
Чета ви ежедневно, но не пиша много..
Първо честито на всички вече Госпожи! Бъдете щастливи и влюбени цял живот!
Моята сватба е на 15.06  в Бяла Слатина, от където сме и двамата с половинката, с цялата организация сме готови ( с много малки изключения) и вече само чакаме да дойде моментаа.
Но, имам едно затруднение и реших да се обърна към вас.
Предсрой ни моминско /ергенско парти по стечение на обстоятелствата доста по рано от сватбата /в края на този месец /
Та исках да изненадам с нещо моите момичета.
Нещо малко, но запомнящо..
Прахосъбирачки по скоро не, но и нещо от сорта на бисквитка и червило - пак не.. И аз Не знам...
Сигурна съм, че ще помогнете
Хубава неделя 💐

Здравей! Аз за моите приятелки бях поръчала по едно огледалце с името на всяка от тях от тук (https://gifty.bg/podaraci-za-svatba/ogledaltse-podarak-za-mominsko-parti) . От сайта бяха много мили, направиха ги и ми ги изпратиха много бързо и дори като подарък бяха направили едно и за мен с надпис "булка"

# 706
  • Варна
Сещам се за много. Огледалце, ключодържател, пръстен, гривна, фибичка, шнола, венче..
Това с подаръците го видях от тука като идея и аз се замислих какво да им подаря. Намерих толкова подходящи неща, че се чудя и аз вече кое да избера 😂 Последно се спрях на ключодържател. Намерих един много як във формата на коктейл със забито лимонче Wink най-вероятно ще е това.

Последна редакция: нд, 12 май 2019, 23:29 от rallytsa

# 707
И аз точно джобно огледалце с името предлагам. Аз миналата година бях шаферка и това ни беше подаръка, много красиво и практично.
Иначе може и от тези миниатюри книжки с крилати фрази за любовта или приятелството, които съм виждала в Хеликон например.

# 708
  • Враца
Аз съм в много странна ситуация. Кумовете ни казаха че са "бременни", за което естествено супер много се радваме, но автоматично отпадат всички планове и сега трябва да мислим нови варианти за медения месец и за моминското ми парти, което обмислях да е на морето, но не ми се иска да разкарвам бременната си кума в 7я месец. Та ако може да дадете съвет за подходящо заведение в София. Аз се сещам само за Камино и Джинджър...

# 709
Здравейте и от мен! Simple Smile

Аз съм до никаде с организацията, бях писала в предната тема, и  се чудя защо не ми излизат изветия, а то имало нова.. Stuck Out Tongue

Единствения напредък при нас е, че финално имаме дата. 19 септември Simple Smile Делничен ден е, ама ... Така решихме. Имаме час за ритуалната зала и за църквата, толкова. И сега събирам оферти за места.

След всички варианти, накрая остана в София сватбата. Ще сме някаде 50-на човека, може би.

Много бях харесала Adi's cook and Book, oсобено градината:

Но не знам дали ще е просторно, дали ще се съберат толкова хора.

Снощи пуснах запитване за Вила Екатерина, ще съм благодарна на отзиви за там, също красиво изглежда.

Искам да избягам от типичната ресторантска сватба, не искам да върви всичко по график, не искам да има много от нещата в една типична сватба. Искам денят да е един празник, на първо място за нас и после за най-близките ни. Искам да си спестя стреса и притесненията на максимум, не знам дали ще успея! Simple Smile

# 710
Момичета, една от вас беше споделила, че е поръчала на художник да й направи нещо, което ще замести книгата с пожелания, получи ли го или вече го е показала, а аз съм изпуснала?Thinking
Още не, а трябваше преди две седмици да в готово.. Миналата седмица каза, че остава само имената и датата да изпише и е готов, но нищо от тогава. Мисля не бърза, защото сватбата е края на август, но и аз се изнервям вече.
Не е книга за гости, а като тези от алиекспрес, на които гостите оставят отпечатък, за да се получи като картина

Аз вече имам рокля, първата която пробвах и съвсем не това, в което си се представях. Но пробвах и други след нея- не стават, не са моите, все нещо не ми харесваше, та накрая купих първата. Обикалях за обувки, но тези, които ми харесаха съм сигурна, че ще ми изядат краката.. За по-смелите, в тенденз има много красив модел в златно или в сребърно, много красиво блестят на живо (остри, леко изрязани отстрани), но са с тънък висок ток и са само за ентусиасти, слагам снимка, но на живо са много по-хубави.

Моля, ако намерите подобен модел, но с дебел ток- свиркайте.

# 711
За идея за моминско в София предлагам някое от заведенията с басейни. Не съм ходила, но знам, че имаше един малък басейн на Климент Охридски, нещо от сорта на Top secret.
А за малка сватба в София,виж Къщата с часовника (или както се казваше на Московска хубавият ресторант) или 6ato в Драгалевци. По снимки тези места са ми правили впечатление на доста уютни.

# 712
За идея за моминско в София предлагам някое от заведенията с басейни. Не съм ходила, но знам, че имаше един малък басейн на Климент Охридски, нещо от сорта на Top secret.
А за малка сватба в София,виж Къщата с часовника (или както се казваше на Московска хубавият ресторант) или 6ato в Драгалевци. По снимки тези места са ми правили впечатление на доста уютни.

Къщата с часовника моя бъдещ съпруг категорично я отказа, не дава и дума да кажа за там. Шатото го гледах, но ми се струва малко.

# 713
Здравейте, още нямаме дата за сватба, но обмисляме варианти и бих искала да ви помоля за съвет. Присъствали ли сте на сватба организирана в частен дом? Тоест да се наеме голяма вила/вили, резиденция и вие просто да си организирате кетъринг, наем на шатри, столове, разбрахте ме.
Ние обмисляме да наемем една голяма вила с градина с 10 спални и няколко по-малки хотели или вили в близост. Искаме да ни е по-спокойно и не толкова официално. Можем да наемем DJ и така.
Разбира се това е само една идея, но ми беше интересно дали сте организирали или присъствали на такава сватба.
Багодаря ви!

# 714
Не съм организирала и присъствала, но съм гледала снимки на моя сватбен агент точно на такава сватба.Изглеждаше много хубаво. Ние също мислехме да ни бъде там сватбата, но капацитета ни дойде малък.А и имаха изискване за 2 нощувки да се наеме.
Ето тук можеш да разгледаш малко снимки
https://www.artdecosvatba.com/gallery/soft-and-beauty-villa-kaliakra/

# 715
Не съм организирала и присъствала, но съм гледала снимки на моя сватбен агент точно на такава сватба.Изглеждаше много хубаво. Ние също мислехме да ни бъде там сватбата, но капацитета ни дойде малък.А и имаха изискване за 2 нощувки да се наеме.

За нощувките нямаме проблем, ние искаме за 2 самата вила където ще сме с роднините и близки приятели основно. Вече за другите хотелчета/вили ще е индивидуално.
Благодаря за снимките, изглежда наистина както си го представях. Ако е възможно, би ли ми казала колко беше голяма вилата, която гледахте и за каква сума ставаше въпрос. И къде се намираше? Разбира се, ако желаеш да споделиш.

# 716

За нощувките нямаме проблем, ние искаме за 2 самата вила където ще сме с роднините и близки приятели основно. Вече за другите хотелчета/вили ще е индивидуално.
Благодаря за снимките, изглежда наистина както си го представях. Ако е възможно, би ли ми казала колко беше голяма вилата, която гледахте и за каква сума ставаше въпрос. И къде се намираше? Разбира се, ако желаеш да споделиш.
Здравей! Нашата сватба ще бъде във Вила Калиакра. Мисля, че не е точно това което си представяш, имам предвид че мястото разполага с ресторант, със столове и маси и е все едно си в хотел, не е самостоятелна вила без персонал. ( ако правилно съм те разбрала какво търсиш). Иначе мястото е уникално! Намира се в близост до с.Българево и град Каварна. Извън селото е и е доста уединено! Условията за юли и август са мин 2 нощувки, нормалния капацитет на вилата ( всъщност са две вили) е 26 души + 13 душидопълнително настаняване, което аз не намирам за много удобно. Цена на вечер 2000лв. На разстояние 5-10мин с кола има други хотели и къщи за гости, в които могат да се настанят гостите и да се организира транспорт. 

# 717
Скрит текст:
Здравейте и от мен! Simple Smile

Аз съм до никаде с организацията, бях писала в предната тема, и  се чудя защо не ми излизат изветия, а то имало нова.. Stuck Out Tongue

Единствения напредък при нас е, че финално имаме дата. 19 септември Simple Smile Делничен ден е, ама ... Така решихме. Имаме час за ритуалната зала и за църквата, толкова. И сега събирам оферти за места.

След всички варианти, накрая остана в София сватбата. Ще сме някаде 50-на човека, може би.

Много бях харесала Adi's cook and Book, oсобено градината:

Но не знам дали ще е просторно, дали ще се съберат толкова хора.

Снощи пуснах запитване за Вила Екатерина, ще съм благодарна на отзиви за там, също красиво изглежда.

Искам да избягам от типичната ресторантска сватба, не искам да върви всичко по график, не искам да има много от нещата в една типична сватба. Искам денят да е един празник, на първо място за нас и после за най-близките ни. Искам да си спестя стреса и притесненията на максимум, не знам дали ще успея! Simple Smile

Здравей, моята сватба беше миналата година края на Април във Вила Екатерина и мога да споделя мнение за там. И ние не искахме типичен соц хотел в София, затова се насочихме към това място. Останахме много доволни от организацията - управителят е малко разсеян, но иначе ще направи всичко, което му кажете. Храната беше страхотна - 4-степенно меню, всички бяха много доволни. Атмосферата и природата са много приятни, получи се като градинска сватба при нас (точно в този ден беше слънчево). Самата шатра е много светла и стават страхотни снимки с тези лампички по тавана. Затваря се и не е проблем и при дъждовно или хладно време. Има хотелска част и апартамент за младоженците, който се дава безплатно. Избрахме там, защото наоколо няма кой да се оплаква от музиката и не е проблем сватбата да продължи до рано сутринта. Има изискване общият брой възрастни да е над 55 човека, като за децата и фотограф, дж и т.н. кувертът е наполовина. За сватба през седмицата ще ви дадат по-добра цена. Обадете по телефона на управителя Стоян и той ще ви обясни всичко.

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 19:55 от AnMary

# 718
Скрит текст:
Момичета, една от вас беше споделила, че е поръчала на художник да й направи нещо, което ще замести книгата с пожелания, получи ли го или вече го е показала, а аз съм изпуснала?Thinking
Още не, а трябваше преди две седмици да в готово.. Миналата седмица каза, че остава само имената и датата да изпише и е готов, но нищо от тогава. Мисля не бърза, защото сватбата е края на август, но и аз се изнервям вече.
Не е книга за гости, а като тези от алиекспрес, на които гостите оставят отпечатък, за да се получи като картина

Аз вече имам рокля, първата която пробвах и съвсем не това, в което си се представях. Но пробвах и други след нея- не стават, не са моите, все нещо не ми харесваше, та накрая купих първата. Обикалях за обувки, но тези, които ми харесаха съм сигурна, че ще ми изядат краката.. За по-смелите, в тенденз има много красив модел в златно или в сребърно, много красиво блестят на живо (остри, леко изрязани отстрани), но са с тънък висок ток и са само за ентусиасти, слагам снимка, но на живо са много по-хубави.

Моля, ако намерите подобен модел, но с дебел ток- свиркайте.

Разбирам те, жената, която ще украси ресторанта също не си дава зор да се видим, което вече започва да ме дразни

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 19:55 от AnMary

# 719
Здравейте, момичета! Моят приказен ден мина (беше миналия понеделник) Cry Искам да ви кажа, че това наистина е най-хубавият ден в живота на една жена (която все още няма деца)... Всичко беше като в приказка и точно като в приказка, приключи твърде бързо. Сякаш една вихрушка от емоции идва и те вдига за момент, а когато отново си стъпил на земята, то всичко вече е приключило. Сега изпитвам тъга, защото този така емоционален момент не може да се изживее на 100 %, но хубавото е че след това ще имаме видео и снимки, които да ни връщат пак в този ден и да го изживяваме отново и отново.
Съвет от мен е да не се притеснявате за малките неща, които не са под ваш контрол и отиват в посока, която не сте искали, защото ако се вглъбите в тях (а то неминуемо ще има много такива в този ден, защото няма как да сте навсякъде), то ще си развалите настроението, а къде къде по-добре ще е да се посмеете и да се наслаждавате на основното, а именно - сливането на две души в едно. Щом погледнех в очите на моя любим, всичко останало губеше смисъл.
Имаше ли неща, които сега бих направила по друг начин? ДА! Щях да не забравя за конфетите след разрязването на тортата, щях да поразпитам защо все още не са закачени бутониерите (чак в ресторанта ги сложихме Laughing) и ред други малки неща, но в края на деня, най-важното е че станахме съпруг и съпруга, а в това ни тайнство ни съпроводиха любимите ни хора!
Иииии, ето малко снимки, а като станат професионалните, ще кача и от тях Smile

Общи условия

Активация на акаунт