Цистит - лечение без антибиотици - 5 тема

• 75 289
  • 783
  •   2
Отговори
# 420
Приемът на Уроваксом не би трябвало да е проблем за стерилна урина. В него има лизати, които няма как да предизвикат растеж в посявката. Те само активират имунната система

# 421
Приемът на Уроваксом не би трябвало да е проблем за стерилна урина. В него има лизати, които няма как да предизвикат растеж в посявката. Те само активират имунната система
Благодаря,значи утре ще пусна стерилна урина.

# 422
Аз цистит лекувам само с UroCist. Понеже често страдам от тая гад и уроциста си ми помага, а и си знам, че не е вреден като ваксини и антибиотици.

# 423
споделете малко опит със стрептококус агалактия - държа една хартийка с такъв текст и ми идва да се гръмна, защото знам какво следва - антибиотик, гъбки, лечение и на тях ...

# 424
споделете малко опит със стрептококус агалактия - държа една хартийка с такъв текст и ми идва да се гръмна, защото знам какво следва - антибиотик, гъбки, лечение и на тях ...

За бактерията нищо не мога да кажа, но ще споделя как се разминавам с гъбичките - Б комплекс и хубав пре+пробиотик.

# 425
Действай с АБ и не се моткай, че това чудо се развива много бързо!
На мене ми дадоха преди месец за14 дни някакъв от левофлоксацините ( според антибиограмата не беше резистентна) и заедно с него нистатин х4 дневно за 20 дни. И неоренал за 1 месец, но не можах да го пия заради алергия към брезови. Така и ми останаха 2 опаковки неоренал.
Много бързо се разви и много болезнено, но при мене направо си се беше комбинирал с гъбите.
Пих и синбиотик - лактофлор  опти 6 , живи лактобацили -ваг. глобули и въпреки това пак инфекции.
При контролната урина имаше ешерихия коли 10*5,  резистентна почти на всичко, освен 2 АБ, според първата лаборатория, а според втората - клебсиела, пак 10*5. Сега съм на нитроксолин и уроцист, ама и бактериите са други този път.
Мисля, че от уроциста започнах доста често ходя до WC, което е добре. Казаха ми и да пия много вода - 2,5 литра на ден и го правя. По принцип пия 1,5 - 2 литра, трябваше да увелича водата.
Започнах да пия и витаммини - В6, В9, В12 и D, но това е заради дефицит. Инфекционист ми каза, че е възможно заради този дефицит така да ме ловят инфекции. Вече няколко месеца не мога да се отърва  и да спра да пия антибиотици ( или да ми ги слагат в болница).

Това ми е горчивия опит. Sad
Дано не продължиш и ти в този дух.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 17:47 от Diorela

# 426
Бубанка, много е важно първото лечение да се проведе навреме и да се проследи с няколко урокултури после, да е сигурно, че всичко е чисто, защото тая гад много рецидивира. Нямам предвид конкретната бактерия, а цистита. Веднъж се изолира една бактерия, после друга...
Иначе бактерията е нормална находка в червата и влагалището при немалък процент хора (това прочетох), но в допустими норми и не създава проблеми.

Diorela, а щитовидната функция проверявала ли си?

# 427
Скрит текст:
Бубанка, много е важно първото лечение да се проведе навреме и да се проследи с няколко урокултури после, да е сигурно, че всичко е чисто, защото тая гад много рецидивира. Нямам предвид конкретната бактерия, а цистита. Веднъж се изолира една бактерия, после друга...
Иначе бактерията е нормална находка в червата и влагалището при немалък процент хора (това прочетох), но в допустими норми и не създава проблеми.

Diorela, а щитовидната функция проверявала ли си?

О,да. Simple Smile
Нея я следим от 2009. Имам тиреоид на Хашимото, но хормоните са ми в норма и е без терапия. През май TSH ми се беше покачил, доктора каза след 3 месеца да видим пак хормоните. Изследвах ги преди 2 седмици и са в норма. Ама други неща хич не са ми в норма, то при мене кое ли не се разбрица. Имам и възли, следим си ги.

И заради нея ли може да ме ловят инфекции?

# 428
Да. Моят цистит като го борих месеци и след ваксините уж се кротна, то цъфна щитовидното заболяване и изказаха 2-3 доктора предположение, че циститът бил предвестник един вид, че щитовидната не работи оптимално и инфекциите и възпаленията са трудно лечими в този случай, и другото мнение беше, че именно инфекцията и дългото боледуване е отключила автоимунното заболяване.
Кой прав, кой не, не знам, но след като откриха щитовидното и започнах лечение, проблемите с рецидивиращите цистити утихнаха.
Ципрофлоксацин от своя страна ми успокоява жлезата. Такива наблюдения имаше и една ЛЛ, уроложка, на свои пациентки с щитовидно заболяване и урологични инфекции.
Обяснява ми там нещо за възпаленията на жлезата, бактерии, връзка между двете заболявания, но тогава бях в началото и не се интересувах много.

# 429
Интересно звучи. Но при мене, още на млади години, като бях бременна с първото дете, установиха, че 1 хормон не е в норма, но тогава казаха, че такива леки случаи не ги лекували. Освен това още от ученичка, като вляза в лекарски кабинет и са ми казвали, че ми е увеличена жлезата. И така доста години. От 2009 е под наблюдение, тогава пих известно време Л-тироксин, но се оказа, че не ми действа добре и го спряха. Възлите се появиха преди няколко години.
И през цялото това време не съм имала никакви инфекции или цистити. Този проблем започна от няколко месеца.
Последните 3 години ме скапаха от лекрства, в т.ч. и АБ. Мисля си, че има някаква такава връзка - със спад на имунната система, многото лекарства и многото АБ.
Не ми се вярва да е от щитовидната. Ако беше така, защо чак сега, а толкова години без проблем?
Лекарите май, като не могат да открият причината и да излекуват ефикасно такива инфекции, се измъкват с разни подобни обяснения, а всъщност с тях обясняват собственото си безсилие.
Аз от години имам сърцебиене и ендокринологът винаги е бил категоричен, че не е от щитовидната, а всички останали - кардиолози и разни други , са ми казвали, че е от жлезата. А сега май ще се окаже, че причината е друга - вероятно от дефицита на витамините. От 12 дни ги пия и усещам, че сърцебиенето е малко по-добре.

А каква ваксина си ползвала?

Последна редакция: пн, 30 сеп 2019, 20:58 от Diorela

# 430
Уростим.
Иначе при мен след като се отключи щитовидното заболяване, тогава започнаха обясненията за цистита. Не преди това.
Преди да се отключи щитовидното първо започна лек хормонален дисбаланс в цикъла и поява на мастопатия и една по една кисти в гърдите, последващо от цистита, изпити 4 АБ за 4 месеца, подуване на лимфен възел под челюстта, последващо стомашни и чревни проблеми от антибиотиците, киста на яйчника. Започнах да усещам затруднения в преглъщането, чувство на топче в гърлото, хормоните на щитовидната ми бяха ок. Задъхване, напълняване и там бонус нещата.
Ускорен пулс имах 4-5 години преди това. Пиех известно време и хапчета. Заключиха, че явно съм си била с ускорен пулс, без да има здравословен проблем. Satisfied
Няколко месеца след това се отключи щитовидното заболяване и когато започнах да лекувам него, много болежки утихнаха.
Когато ендокринологът видя жлезата на ехограф, каза че това не е от скоро. Жлезата е започнала да се уврежда поне 4-5 години преди да се отключи заболяването. А и реално в много от случаите, хормоните се разбутват, когато голяма степен от нея е увредена. Не във всички случаи, а в много от случаите.
Съмнения за Хашимото, отключи се Базед.
Както и да е. Просто продължителното поддържане на инфекции дава индикации да се провери и жлезата. Ако не функционира както трябва, лесно се разболява човек, трудно оздравява и най-често са ей такива бактериални, гъбични инфекции, било то гинекологични, урологични, УНГ, чревни-стомашни. И разбира се, не е задължително да е това, но твърде често се наблюдава.

# 431
Малко се отклоняваме от темата, но и аз да споделя.
Години наред се влача по кардиолози и гинеколози. От дете съм с цикъл на 21 дена и сърцебиене. Цикълът с годините що годе се нормализира, но тръгнахме със съпругът ми към инвитро и започнаха изследванията. И така се откри леко завишен Пролактин. При мен наблюдавам и зависимост с ТСХ. Едниният хормон влияе поне при мен и на другия. Нямам Хашимото, щитовидната е в норма, но все пак съм на 0.25 Лтироксин и 0.25 Бромокриптин. От Пролактинът ми изчезна сърцебиенето, а от ТСХ постоянната умора. Така че, Diorela, съветвам те да пуснеш един Пролактин и ти.
Иначе на мен също са ми казвали, че Дефицити на витамини водят до проблеми с лечението на бактериите. А голяма част от българите имаме мутация на MTFHRR ген и не обработваме витамини от група Б, а дефицит на витамин Д си е почти задължителен при всички.
Аз се боря с бактерии от 20 месеца вече. Не мога да докарам до ембриотрансфери, заради това, че имам бактерии. И от антибиотик, на антибиотик.
В момента имам Е.коли в урината и Стрептококи вагинално. Стрептокок е нормален обитател на влагалището, но при определени условия се разраства. Не е толкова опасен за нас самите, колкото при една бременност например. Но пък казват, че се трепел по-лесно от Е.коли.

Но то тук всички ще го потвърдят, бактериите се въртят, един път едната излиза, после другата.
Все за имунна система се говори, но тя се скапва от антибиотиците. А пък, ако не ги пием дълго време се задълбочава проблема. Поне при мен стана така. И сега пак на антибиотик, а от него се скапах и съм с грип в момента. Та не знам и аз къде е решението.
Да не ви казвам колко сме такива като мен с някакви резистентни бактерии, които чакаме за инвитро процедури и си остаряваме чакайки да се изчистим от банални бактерии.

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 10:41 от teri__90

# 432
teri__90, Merelenda, благодаря за съветите.
А от мене - изследвайте витамините - В9, В12 и Д. Аз от години пия бетаблокери заради сърцебиенето. А от 10-тина дни, откакто пия витамини, взех да го забравям, защото то не ми напомня за себе си. Ще видим и какво ще стане с инфекциите. Направих си и сок от бъзак, за укрепване на имунитета. Надявам се и те да минат.
И задължително метилирани форми - за В9 - Топ фолат, за В12  - взех подезични метилкобаламин, за Д - вигантол.

А стрептококът е доста опасен и за нас, защото е агресивен и лесно минава в урологична инфекция.
Видях, че в уроцист пише и превантивно срещу инфекции - пречел на бактериите да се захващат за стената на мехура.

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 10:21 от Diorela

# 433
  • София
Отворих да разгледам съставът на Urocist и маннозата е страшно малко - 150мг. на таблетка, а в Цистостоп Рапид е 1000 мг. и се пият по 2 през 2-3 ч. при криза, а за Уроцист дават доза от 2 т. за деня!
Цената е една и съща, но за два пъти по-малко таблетки в Уроцист, а мечо грозде може да се купи за стотинки.
На мен при криза наистина ми действат само истински конски дози и това нито е добро, нито е изгодно. И Хроно е пъти по-добър:
Всяка таблетка CYSTOSTOP CHRONO съдържа:
    D-маноза - 500 mg.
    Стандартизиран сух екстракт от брезови листа - 500 mg.
    Стандартизиран сух екстракт от американска червена боровинка-200 mg.
    BetaVacTM*

Всяка таблетка CYSTOSTOP RAPID съдържа:
    D-Маноза-1000 mg;
    Стандартизиран сух екстракт от брезови листа-50 mg;
    Стандартизиран сух екстракт от американска червена боровинка-50 mg;

Уроцист:

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 17:32 от Franie

# 434
Именно! Ако забеляза и в двата варианта цистостоп има брезови листа. Написах педи няколко поста:
" И неоренал за 1 месец, но не можах да го пия заради алергия към брезови. " Направих алергична реакция към неоренала. Брезовите са често срещан алерген.
Как очакваш отново да ми изпишат лекарство, с листа от бреза?

За съжаление, инфекцията при мене вече е стигнала и до бъбреците, въпреки всичките АБ.

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 16:57 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт