Цистит - лечение без антибиотици - 5 тема

• 75 254
  • 783
  •   2
Отговори
# 435
  • София
Diorela, постът ми изобщо не е към теб! Често правя сравнения със състави, цени, марки и смятам, че е полезно, защото  хора с по-малко опит се подвеждат по реклами. Съжалявям, че за теб не са вариант. При това положение бих ти препоръчала да си ги купиш като отделни съставки.

# 436
А защо да не се пие чиста Д маноза? Аз сега си поръчах, досега не съм пила. Ще опитам.Вижда ми се по-изгодно.
https://www.bulgaricus.bg/d-manoza-60-kapsuli.html?fbclid=IwAR0i … 3meNS5r50VDkkkFDk

# 437
Diorela, постът ми изобщо не е към теб! Често правя сравнения със състави, цени, марки и смятам, че е полезно, защото  хора с по-малко опит се подвеждат по реклами. Съжалявям, че за теб не са вариант. При това положение бих ти препоръчала да си ги купиш като отделни съставки.

Да, разбрах, че е по принцип. Но исках да заостря вниманието на хората към съставките, защото брезовите са често срещан алерген. Уроцист ми изписаха, вече гледайки известните алергени от теста. Затова не смея да си купувам ей така лекарства, че при мене много неща трябва да се съобразяват и напасват, вкл. и с антикоагуланта, а с него пък много неща не могат, че му усилват действието.
А и аз гледам цени, брой таблетки и т.н. и преценявам, че то аптекарите отдавна са само търговци, а не фармацевти. Във всяко лекарство пише да питаш лекар или фармацевт, но дежурният отговор е "питайте лекаря". Наскоро ми се случи за пореден път да питам нещо за съвместимост на лекарства и на дежурния отговор им припомних, че питам като фармацевти, защото лекари са ми изписвали вече несъвместими лекарства, казах им дори кои и затова питам и тях като специалисти, защото не съм в бакалница. А животът си е мой и ми пука. Настана малко смут, но ми отговориха. Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 22:17 от Diorela

# 438
Момичета , знам че не е по темата , но беше обсъждано за ендокринолог - моля ви препоръчайте добър такъв , за София.

# 439
  • София
Ще ти пиша лично, защото не знам дали е по правилата да давам телефони тук.

# 440
Момичета , знам че не е по темата , но беше обсъждано за ендокринолог - моля ви препоръчайте добър такъв , за София.

Д-р Начев в ендокринологията. Намира се в Майчин дом. Не работи с НЗОК.

# 441

Благодаря за отговора, но съм била при него преди години, не останах очарована.Претупа ме и едвам,едвам ме прегледа с ехограф.
Може да не му е бил ден.

# 442
Препоръчайте уролог за София.
Вече 2ри месец съм с цистит. Удебеланата пикочна стена намаля от 6мм на 3 но още я има. Някой със същия проблем?

# 443
Препоръчайте уролог за София.
Вече 2ри месец съм с цистит. Удебеланата пикочна стена намаля от 6мм на 3 но още я има. Някой със същия проблем?

С две ръце препоръчвам д-р Халачев. Работи във ВМА и в МЦ Детско здраве. Посещавам го за друг проблем, но съм много доволна от него.

# 444
А колко дебела трябва да е пикочната стена?

# 445

И аз това се чудя...гинеколога ми е много смотан.
Усатнови я на видеозон... бая се вижда и на самата снимка - беше 6 мм, след 20 дена хапчета се смали на 3мм но пак се вижда доста сериозно на снимката и все още е "удебелена". Това означавало че задържам урина.
Друго не знам за това търся уролог

# 446

И аз това се чудя...гинеколога ми е много смотан.
Усатнови я на видеозон... бая се вижда и на самата снимка - беше 6 мм, след 20 дена хапчета се смали на 3мм но пак се вижда доста сериозно на снимката и все още е "удебелена". Това означавало че задържам урина.
Друго не знам за това търся уролог

Какви хапчета?
Удебелена стена мисля, че значи хронично възпаление.

# 447
Такаааа, един уролог ми каза, че пикочната ми стена е удебелена- била 7мм. Отидох на друг- каза, не, не е удебелена, ама не си спомням дали ми каза колко е. Отидох при трети- каза-не, не е удебелена. И сега си мисля на глас- тая пикочна стена не може да е 0 мм. Та, 3 мм защо да се води удебелена?

# 448
И на мен така. АГ ми каза, че е удебелена, уролог, не е удебелена. А де? Thinking

# 449
Скрит текст:

Благодаря за отговора, но съм била при него преди години, не останах очарована.Претупа ме и едвам,едвам ме прегледа с ехограф.
Може да не му е бил ден.

Той така си преглежда, бързак е, пише адски нечетливо, но в никакъв случай не претупва. От години ходя при него. Така, че можеш да разчиташ на неговия преглед. Колкото и да е кратък, е много по-качествен от обстойните прегледи на други. И си записва резултатите от УЗ, при следващо посещение сравнява дали има разлика, казва ти само ако има нужда. Добавя си новите неща на първия лист, на който си е отбелязал размери, структура и т.н., добре е да си го носиш всеки път. Ако се налага да ти обясни нещо важно, винаги го прави. За тези повече от 10 г., откакто ходя при него, съм се убедила многократно колко е добър като лекар. Във всички съвети, които ми е давал, съм усещала, че е загрижен за мене, както към близък човек. Нито един преглед или съвет не е бил с някаква друга цел, освен моето здраве.  Ако го питаш за някакъв симптом, ще ти обясни, пак набързо, но всичко, което е важно за здравето ти. Никога не ти пуска повече хормони, отколкото е нужно за тебе, за да прецени и не те вкарва в допълнителни разходи. Само първия път ми пусна пълен пакет на всички и после или само TSH, или прибавя още някой, ако прецени, че TSH се е разбутал. Още в началото беше категоричен, че сърцебиенето ми не е от щитовидната, а всички други лекари обвиняваха жлезата. Сега започват да лъсват дефицити на витамини и откакто ги пия, сърцебиенето ми започва да се подобрява. Значи и за това е бил прав.

За удебелена стена - и при мене е 7 мм, друг ми каза, че не е чак толкова, после трети ми каза, че е удебелена, но това го водят хроничен цистит.

Последна редакция: пт, 04 окт 2019, 20:11 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт