Цистит - лечение без антибиотици - 5 тема

• 71 737
  • 783
  •   2
Отговори
# 660
Вчера приятелка, която знае за моите циститни проблеми ми прати това:

"GlaxoSmithKline обяви в понеделник, че е започнал късна фаза изпитвания на експериментален антибиотик при пациенти с инфекции на уриналния тракт и гонорея.
Антибиотикът gepotidacin е първият от нов клас лекарства и се очаква да може да лекува две разпространени бактериални инфекции, които са били определени от американските здравни власти като високорискови, поради антибиотична резистентност.
В рамките на изпитванията антибиотикът на GSK ще бъде сравняван спрямо комбинация от ceftriaxone и azithromycin при около 600 пациенти с гонорея и спрямо nitrofurantoin при близо 1200 жени с инфекции на уриналния тракт.
Уникалното действие на gepotidacin се изразява в това, че той селективно се свързва с два бактериални ензима, участващи в размножаването на бактериите.
GSK очаква да обяви първите резултати в края на 2021 г.
Източник: https://www.reuters.com/…/glaxosmithkline-starts-late-stage…

Ха дано....открият нещо ефективно, което трайно да разрешава тоя проблем

# 661
  • зад кестените
Левофлоксацина  на мен ми помогна,но е антибиотик.

# 662
Момичета, здравейте отново Simple Smile аз съм пред дилема🤨 Както ви бях казала съм с постоянни болки в пикочния мехур от 3-4месеца. През този период правих какви ли не изследвания(обикновенна урина,стерилна урина,микробиология на влагалищен секрет,ДНК микроплазма и уреоплазма от влагалищен секрет) и нищо! Бактерии няма никъде. Само удебелена стена на пикочния мехур и болка.Пих Антибиотик два пъти и постоянно фитопрепарати и имуностимулатори,чай. Стената на мехура ми беше удебелена 0.8мм, след антибиотиците вече е в нормално състояние 0,4мм, но болката си я има още(въпреки,че намаля значително) Сега лекарят му предлага да направим цистоскопия. Какво мислите за тази процедура? Чета различни мнения и ми се иска да чуя и вашите?

# 663
  • София
И аз съм в подобен филм на твоя.
Бях на преглед при двама гинеколога и нищо не откриват.
Правиха ми микроб.изследване,цитонамазка,кръв и урина.
След това посетих уролог,който ми каза да направя стерилна урина+микоплазма и уреаплазма и пак да отида.
Направих ги днес и след няколко дни ще го посетя.
Този дискомфорт наподобяващ нон стоп болка като от ПМС ме побърква.
Дано се разбере причината.

# 664
Момичета, здравейте отново Simple Smile аз съм пред дилема🤨 Както ви бях казала съм с постоянни болки в пикочния мехур от 3-4месеца. През този период правих какви ли не изследвания(обикновенна урина,стерилна урина,микробиология на влагалищен секрет,ДНК микроплазма и уреоплазма от влагалищен секрет) и нищо! Бактерии няма никъде. Само удебелена стена на пикочния мехур и болка.Пих Антибиотик два пъти и постоянно фитопрепарати и имуностимулатори,чай. Стената на мехура ми беше удебелена 0.8мм, след антибиотиците вече е в нормално състояние 0,4мм, но болката си я има още(въпреки,че намаля значително) Сега лекарят му предлага да направим цистоскопия. Какво мислите за тази процедура? Чета различни мнения и ми се иска да чуя и вашите?

Явно не си чела темата щом питаш.
Ужасна процедура е. ooooh!
На твое място бих отказала категорично.
Аз дълбоко съжалявам, че я направих.

Левофлоксацина  на мен ми помогна,но е антибиотик.

Всички в темата сме го пили, че и по няколко пъти.
И пак сме тука... Crazy

Диорела, къде си?

# 665
DeVa защо да е ужасна процедура? Правили са ми няколко пъти и не разбрах нищо от нея.

# 666
Тук съм, чета ви неволите. Днес пуснах изследвания след дългата серия с 2 АБ. Стерилната ще излезе след няколко дни, но в кръвта има възпалителни индикатори. В амбулаторния лист пише пиелонефритни изменения на бъбрека. Sad
Но втора лекарка ми казва, че е много вероятно тези инфекции да са заради дефицитите на витамини. Ще видим и те как са след месец терапия.

# 667
DeVa защо да е ужасна процедура? Правили са ми няколко пъти и не разбрах нищо от нея.

То и аз нищо не разбрах, бях с упойка, но след нея имах катетър за 24 ч. Това беше голям кошмар... newsm45
И от тогава имам постоянен дискомфорт в уретрата, нямах преди, и го отдавам на процедурата и катетъра. Tired

# 668
Интерстициален цистит - това е май диагнозата, но още е рано да се каже. Нелечим е да.
Виртуална цистоскопия ще правя друагат семдица.
Днес ми взимаха уретрален секрет.
Тампони вътре в уретрата... някой правил ли го е това дос ега?
НЯМА ТАКЪВ ад. ТО Е ГАДНО ама после пишкането е нвъзможно - рефлекс от болката и мехура не се отпуска да пишкаш..
Някой давал ли е уретрален секрет до сега?
В цибалаб го пускам за всички видове ППБ и микорорганизми. 98 лв пакет за ДНК ППБ и към 23 за секрет само микроорганизми.

Здравейте,

Защо Ви вземаха уретрален секрет? Имате болки или не могат да разберат от къде идват бактериите?
Не съм давала такъв досега. Чела съм, че при цистоскопия оглеждат и стените на уретрата/пикочния канал/.

# 669
Здравейте!
Аз също като вас страдам от хроничен цистит. Моят е единствено и само след полов контакт и нищо друго. Стигала съм до кръв в урината и много тежки болки. Писала съм няколко пъти и тук и в предишните теми.
Начинът, по който успявам да се преборя с цистита без антибиотик е чрез прием на Цистостоп рапид и Д манноза.
Не можах да подмина коментарите за Нарине, защото аз самата съм използвала Нарине Лейди заради вагиноза, която имам от вече почти две години. Тъй като отказвзам и за нея да приемам антибиотици, туширам положението с Нарине няколко пъти. Повлиявам се, но нещата отново се връщат по някое време, незнам защо ( това е друга тема ). В периодите на прием, усещах че Нарине действа и на цистита, но не ме е излекувал от него. Категорично има влияние, но може би зависи от цистита и организма, знам ли?! На мен може само да ми е повлиял малко, но на някоя от вас да помогне изцяло. Идеята ми е, че дори въпросния пост да е пуснат с цел реклама, то не го заклеймявате, заради това че сте разбрали за Нарине по такъв начин.
От сърце желая на всички здраве!

# 670
И аз съм го подкарала на цистостоп рапид и Д-маноза. Обаче ми се ще някак да ги поразредя че ми излиза супер скъпо ако ги вземам по 2 през 2-3 часа като в остра фаза. Но щом почна да го намалявам и урината почва да помътнява и айде пак го подкарвам в големи дози. целия октомври карам така с цистостоп рапид. Прабвах да го редувам с Цистон, но установих че цистона не ми действа изобщо...Чудя се все така ли ще съм на Цистостоп, но и това съм готова ако ме поддържа без криза...Сега започвам тая рецепта с оврата от карфиол която тук някой пусна да видим пък с нея какво ще стане. Ей сега си го закупих и го разфасовах по 300 гр и го почвам или от тая вечер или от утре сутрин. Поне нито е скъпо, нито е вредно, най-много нищо да не стане...Някой дали го пробва от вас?
Сима ти в какви дози ги пиеш и само в начало на криза ли?

# 671

То и аз нищо не разбрах, бях с упойка, но след нея имах катетър за 24 ч. Това беше голям кошмар... newsm45
И от тогава имам постоянен дискомфорт в уретрата, нямах преди, и го отдавам на процедурата и катетъра. Tired

Хм. Големи перипетии си имала. При нас (мислех че на всякъде е така) мажат те с крем лидокаин, вкарват микроскопа, аз в това време също мога да гледам на монитора. Вливат разните му течности (на мен ми казаха 500мл че е като количество) и това е за около 5 мин. После ти дават антибиотик една таблетка и се прибираш. Ни парене, ни щипане съм имала после. Даже на кафе ходихме с моя мъж от там на сетне.

# 672
Аз го пия карфиола, от 2-3 дни, рано е да кажа, но се чувствам добре.
Плюс моя тротил - мед, джинджифил, лимон и ч.л. сода. Sunglasses На око го правя, не ме питайте за количества. Мразя да меря. Wink

Божее, vici75, тук 4 дни ме държаха, мошениците, да си вземат парите от пътеката. И писали в епикризата, че операция ми правили, лъжци! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Толкова ме е яд на този уролог, думи нямам за него! Да ме натресе за такава процедура без една стерилна, та даже и обикновена урина да ми пусне!
Но тогава нямах представа от темата, цистит бях имала веднъж, преди 20 години и мина с някакъв АБ, не помня какъв.

# 673
Лошо! Каси маси майната им, но за тия страдания няма кой да те обезпечи. Искрено ти желая да намериш изход от тази ситуация.

# 674
Дева, кажи кой е тоя уролог да не попаднем и ние на него..
А относно карфиола в хладилника го държиш предполагам до селдващия път?
Сутрин ли го вариш?

Общи условия

Активация на акаунт