Цистит - лечение без антибиотици - 5 тема

• 71 711
  • 783
  •   1
Отговори
# 645
Цитат
И микробиологът, и инфекциониста ми казаха, че всички анаероби, няма значение дали са Облигатни или Факултативни се лекуват с Метронидазол.
Това ми го каза и микробиоложката в Геника. Така, че и да няма антибиограма, най-добрия медикамент за тях е Метронидазол -- отново това го казват лекари микробиолози.

И ако са резистентни на метронидазол какво правим? Как го разбираме без антибиограма? Или се тъпчем с него, нищо, че не действа?

10*3 не го отразяват, защо не е болестен процес. Трепят се, когато са много. Тогава вече имаме инфекция.  ти да не би да искаш да  си изтрепеш и нормалната флора? Естествено, че и кандида имаме, както и много други. Въпросът е организмът да не допуска масово размножаване.
4

Така е, Метронидазолът никак не е безобиден Трябва да се пият и противогъбични, защото предизвиква Кандида, трябва да се пият и пробиотици, за имунната система. А бе омагьосан кръг, за съжаление. 
За Метронидазола, а и не само за него, съм чувала, че има някакво изследване за да се види дали организма е резистентен към даден медикамент. За съжаление резистентността е проблем на 21-ви век.

# 646
При едно от изследванията ми, пишеше, че има генетична резистентност към един вид АБ. Първо помислих, че се отнася за мене и се обадих да питам. Оказа се, че се отнасяло за бактерията. Това при стандартно изследване в Синево.

# 647
Да, не човек е резистебтен, а бактерия.. и дори щам. От една и съща бактерия един щам може да е резистебтен друг не. Случвало ми се е. Лошото е че резистентност та може да се предава от едни на други. И не резистентният и той да се научи как да е резистентен.

# 648
Хомеопатията трябва да я назначава хомеопат,
опитайте, но нека ви направят схема.
Аз съм правила хомеопатичен детокс от Ципрофлоксацин - 2 месеца(сега  пия добавки  за подкрепа на имунитета, омеги и др. , тази година се наложи веднъж Арсеникум Албум - също по назначение от хомеопата). Важно е, че не се стига до антибиотик.

Скрит текст:
Хомеопатични препарати за бързо облекчаване на оплакванията при пикочна инфекция:
Арсеникум албум – силно парене в пикочния мехур и уретрата, което се облекчава от топлина; оплакванията се влошават нощем; пациентът е много отпаднал, постоянно му е студено и е много разтревожен за състоянието си.
Кантарис – постоянни позиви за уриниране; парене преди, по време и след уриниране; оскъдно количество урина - уринира по няколко капки тъмна на цвят или кървава урина.
Химафила – болезнено уриниране на оскъдно количество урина; пикочни инфекции, провокирани от увеличена простата; невъзможност да уринира, освен ако пациентът не е прав със широко разтворени крака и наведено напред тяло.
Еквизетум – болка в пикочния мехур като от разтягане, пробождащи болки в уретрата, постоянни позиви за уриниране, обилно количество светла урина.
Меркуриус корозивус – изключително болезнено уриниране, може да отдели само няколко капки тъмна или кървава урина; повишена температура и нощно изпотяване.
Сарсапарила – силно парене в края на уринирането; болка в десния бъбрек, пикочни инфекции, причинени от камъни на бъбреците или хроничен простатит; кожни заболявания - екземи.
Стафизагрия – цистит след полов контакт, цистит на "младоженката".

Има ли някой, преборил цистита с "бели топченца"?
Готова съм да пробвам дори с хомеопратията, в която изобщо не вярвам.

# 649
  • София

Има ли някой, преборил цистита с "бели топченца"?
Готова съм да пробвам дори с хомеопратията, в която изобщо не вярвам.

Това е още по-интересно. Това, че не вярваш, не означава, че не работи. И аз не вярвах в някои неща, но сега е различно. ( имаше резултат)

# 650
Моят въпрос беше за траен положителен резултат от лечение на цистит с хомеопатия и не касаеше доверието ми или по-скоро липсата му. Wink

# 651
И аз съм пила "бели топченца", но на Боарон, предписани ми от хомеопат. Пих ги в комбинация с още 20 неща, та не мога категорично да кажа кое е помогнало. Положението не беше от търпимите, че да тествам едно по едно и да знам кое точно помага. И понеже при всеки човек изписваните хапчета са различни, според десетки фактори, то е най-добре ако ще се провежда лечение, да е от хомеопат.
Но да кажем специално за хвоща, може да се пробва при проблем, без консултация с хомеопат.
https://apteka.framar.bg/30060199/%D0%B5%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D0%B7 … B5-5-%D1%81%D0%BD

# 652
  • София
Аз опитах с хомеопатия, пих по схема капки (колибацилинум, сарсапарила и нукс вомика мисля), предписани ми бяха спрямо моя случай. Пих ги някъде около три месеца като през това време имах две кризи, които уж овладявах с цистостоп. Обяснението за кризите беше, че може да има влошаване преди излекуването. В края на лечението ми казаха, ето сега като две години нямаш цистит значи си в ремисия, още на следващия ден бях със зверска криза.. т.е. при мен не подейства (не пиех кафе, черен чай, не ядях шоколад, нищо ментово и т.н..)

# 653
  • София
Може ли да се пие алкохол вечерта преди проба за стерилна урина?
Има се впредвид 1 бира(500мл.)

# 654
# 655
  • София
Звъннах в лабораторията да питам😀
Казаха не може алкохол.

# 656
Хм, интересно. Не мисля че алкохолът може да направи нещо на бактериите

# 657
Интерстициален цистит - това е май диагнозата, но още е рано да се каже. Нелечим е да.
Виртуална цистоскопия ще правя друагат семдица.
Днес ми взимаха уретрален секрет.
Тампони вътре в уретрата... някой правил ли го е това дос ега?
НЯМА ТАКЪВ ад. ТО Е ГАДНО ама после пишкането е нвъзможно - рефлекс от болката и мехура не се отпуска да пишкаш..
Някой давал ли е уретрален секрет до сега?
В цибалаб го пускам за всички видове ППБ и микорорганизми. 98 лв пакет за ДНК ППБ и към 23 за секрет само микроорганизми.

# 658
Аз правих съвсем наскоро такова изследване, също в Цибалаб.

# 659
След цистоскопията никакво бъркане в уретрата не разрешавам. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт