Цистит - лечение без антибиотици - 5 тема

• 73 354
  • 783
  •   1
Отговори
# 510
АСАТ и АЛАТ. Peace

Тротила от теб го взаимствам. Simple Smile Hug
На мен ми изписаха Фосфомицин, преди Нитроксолина, хич не видях ефект.
От прословутия Уроваксом също нямам полза.
Хич не си давайте парите за него.
Но при мен основния проблем е вагинален, а от там се прехвърля в мехура... Tired

# 511
Мегалобластната анемия е когато еритроцити и хемоглобин са силно намалени, а обемът им увеличен. Да, дължи се на недостиг на В12 но причината на бъга може да е лекарството. Пише го в листовката. Но не му обърнах внимание.
Нитрофуранроина и нитроксолина са си съвсем отделни неща.
И тук да споделя, че в момента във МА имало програма за тестване на нов антибиотик при цистит но не разбрах дали само Ешерихия и набирали хора.

# 512
  • София
Dino, дай ми тогава тел. на ЛС, моля.
Как така херпес зостер без болка?! И майка ми, и свекърва ми имаха, болката е ужасна, лечението сериозно. Запознах се с една възрастна жена, която не е лекувана адекватно навреме, късно ( 2-3 дни закъснение) е отишла на лекар и сега са й останали трайни поражения - лицето й е изкривено и има непрекъсната болка години наред.
[/quote]

Ами пропуснах да спомена, че освет слабостта в свивката на коляното бях загубила чувствителност на крака. Като го пипам, все едно съм обула кюнец и се пипам през кюнеца. Болка сигурно е имало, но не я усещах - и това беше мноооого притеснително.

# 513
Такааааа. От няколко дни ме боли около едната инвагинална гънка. Всъщност там, където минава ластика на бикините високо на бедрото. Мислех, че нещо съм се разтегнала. Обаче и урината на няколко пъти беше мътна, имах и болки в пикочния мехур, като го натисках. Сутринта напипах и подут лимфен възел(може би) в пубисната област, около болезнената гънка. Та, днес пуснах урина и имам единични бактерии. Утре съм на лекар и предполагам ще изпишат Монурал. Но....това моето едва ли е цистит. Някой имал ли е подобни оплаквания?

# 514
  • Варна
mariat,

пусни си стерилна урина, да се види причинителя поне, че така на сляпо не е добре. И хубаво да те видят на ехограф!

# 515
И цервикален секрет е хубаво да пуснеш в този случай. Единичните бактерии може да са попаднали от влагалището в пробата.

# 516
Здравейте, искам да споделя моя опит. Лятото имах няколко инфекции една след друга, два курса антибиотик и няколко дена след края отново позитивна проба. Оплакванията продължаваха но отказвах повече антибиотици. След няколко седмици бях на консултация по натурално хранене, започнах режим на суровоядство ( никаква сол, мазнина). Чувствах се тежко първата седмица, но на 4-тия ден още пробата за инфекция беше отрицателна. Не вярвах и я повторих. Захраних се и  вече се връщам към старите  лоши навици. Но ако оплакванията не са остри пробвайте с промени в храненето (временно гладуване),  може да помогне организма да се поизчисти.

# 517
След месец иди ми дойди ми, ту мътна ту бистра... май пак ще се почва. Цял ден мътилката не се избистри... От предната криза са минали 5 месеца, но 1 от тях си беше лечение. Нон стоп съм на Цистостоп рапид и цистон но... вече губя надежда че ще ми се размине...

# 518
# 519

Много ми хареса тази статия!!! Определено ще ми свърши работа за други неща.
Коментира се, че зайците, като яли месо, изхвърляли цистеин и метионин, което им подкиселило урината.
Наведе ме на мисълта, че един инфекционист, май ще се окаже прав, че заради дефицитите на вит. В9 и 12, може да ме лепят така инфекциите и да не помагат антибиотиците. Тези витамини В9, В12+ В6 са във връзка с хомоцистеина ( при мене е висок, заради генетична мутация MTHFR ), който се превръща в метионин , цистеин и обратното.  Доста сложни биохимични реакции и зависимости, но ето малко в резюме.
https://en.wikipedia.org/wiki/Methionine
Цитат
Хомоцистеинът може да се използва за регенериране на метионин или за образуване на цистеин.
Метионинът може да бъде регенериран от хомоцистеин чрез (4) метионин синтаза в реакция, която изисква витамин В 12 като кофактор .
Хомоцистеинът може също да бъде реметилиран като се използва глицин бетаин (NNN-триметил глицин, TMG) ​​до метионин
Хомоцистеинът може да се превърне в цистеин.

При кучета: Известно е също, че метионинът увеличава отделянето на хинидин с урината чрез подкисляване на урината. Аминогликозидните антибиотици, използвани за лечение на инфекции на пикочните пътища, действат най-добре при алкални условия, а подкисляването на урината от използването на метионин може да намали ефективността му.

https://nutrigen.bg/3474/%D0%BE%D1%82%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0 … %82-%D1%80%D0%B5/
Цитат
Генът MTHFR е отговорен за производството на ензим, чието име е истинско предизвикателство за произнасяне: метилентетрахидрофолат редуктаза. Този ензим е част от сложния химически процес, свързан с преобразуването на потенциално вреднoто съединение хомоцистеин в безопасна аминокиселина, наречена метионин.

Споделих го, защото е възможно и други да имат такива проблеми с дефицити на вит. и по-висок Хци и в това да е проблемът с инфекциите и липсата на ефективност на АБ. Или поне част от причините.

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 19:45 от Diorela

# 520
Идеята е, че с храна и напитки не може да се алкализира ПХ. Което ще рече, че содата алкализира водата, но дотам. Чувствах се добре след като приемах сода, когато имах цистит. Явно изпитата алкализирана вода е действала благоприятно.
Та, един непознат пред кабинет на доктор ми разказа как си облекчавал пиелонефрита, като пиел дестилирана вода.
За съжаление се учим от интернет и караме по схемата: проба-грешка.
Не че нямам вяра в докторите. Напротив. Но понякога не предлагат нищо различно от традиционното, а ти си зле и се налага да приемеш поредния АБ, за който знаеш, че няма да те излекува.

# 521
А какво се води 6,5 пх на урината?

# 522
  • София
И аз доста съм чела, че pH на кръвта не може да се повлияе, но на водата, която за момента приемаме със сода, лимони или оцет, се вдига и ( по моята лаишка логика) преминавайки през уринарния тракт създава неблагоприятна среда за бактетиите. Кое е вярно и кое не е, можем само да гадаем, но е факт, че при кризи помага. Това, само по себе си трябва да ни "говори", че не е безпочвена теорията, че бактериите не виреят добре в алкална среда.

# 523
Ох, не зная вече какво да правим.
Зарових се в нета покрай предишната статия и попаднах на това:
https://www.bda.bg/images/stories/documents/pharmacovigilance/Fl … n%D0%9C%D0%A1.pdf

Цитат
Антибиотици от групата на хинолони и флуорохинолони: PRAC препоръчва ограничения в употребата след преглед на инвалидизиращи и потенциално продължителни нежелани лекарствени реакции

Много рядко пациенти, лекувани с флуорохинолони или хинолони получават продължителни и инвалидизиращи нежелани ефекти, основно от страна на мускулите, сухожилията, костите и нервната система.
Прочетете го, кратко е.

ПС Като зная само колко често ми дават левофлоксацини....

# 524
За левофлоксацина май съм срещала теми във форума. Стига да не бъркам. За странични реакции и последствия.

Общи условия

Активация на акаунт