Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 13

• 51 877
  • 932
  •   1
Отговори
# 810
  • 1st floor
Взимат се бавно.

# 811
  • София
Включвам се само да потвърдя и аз, че сайтът за проверка на готови документи не работи!
Проверявах всеки ден, а накрая книжката ми се оказа готова и преди срока на входящия номер.

# 812
  • София
Комплектът с документи за първа книжка в КАТ София ли се дават или може в районното по местоживеене?

# 813
  • Пловдив
Аз имам следния въпрос. От теорията бях разбрала (може и да греша), че спирането е добре да става с натиснат съединител, защото така се намаля спирачният път. Моят инструктор казва, че при спиране със съединител се увеличава спирачният път с 30-50%, затова само със спирачка. Мъжът ми пък твърди, че това не е вярно. Може ли да ме ориентирате?

# 814
Мен ме учиха да натисна  леко спирачка,съединител след това спирачка докато спре и да изключа от скорост,но мм като видя какво правя и каза ,че нищо не са ме научили.По-старите шофьори друго правят ,натискат съединител и скоростта си намалява след това изключват скорост и спирачка зависи дали ще спира или е на завой и тн.Започнах и аз така да спирам ,та със съединител иначе ще ми угасне колата ако не го натисна него ,а само спирачката.

# 815
То зависи и дали ще сменяте предавка, дали просто искате да намалите скоростта или дали ще завивате. Няма общо правило всъщност, научават се нещата по усет.

# 816
  • София
Ако целта ми е да намаля/убия леко скоростта, пипам само спирачка, не пипам съединител. Но ако трябва да намаля до толкова, че трябва да сваля и предавка, натискам и съединител.

# 817
  • гр. София
Комплектът с документи за първа книжка в КАТ София ли се дават или може в районното по местоживеене?
В КАТ.

# 818
Здравейте!
Извинявам се ,ако въпросът не е за тази тема,но ми се видя най-удачно.
Искам да попитам някой,ако случайно е наясно дали е възможно с подадена диплома за средно образование при инструктора при записване на курсовете,  пред КАТ дали може да бъде подадена дипломата за основно образование,тъй като ще отнеме време,докато успея да искам оригинал от училището,а книжката ми е спешна? Simple Smile

# 819
  • София
Някой има ли идея дали ще спират и шофьорските курсове заради ограниченията в цялата страна?
Приятелка ми каза, че в нейната школа спират обучението за 10 дни.
Това дали е валидно за всички школи или е индивидуално решение на тяхната?

# 820
  • София
Звъннете и питайте. Нито при първия, нито при втория локдаун фирмата, в която аз карах курсове спряха. Просто носеха маски вътре.

# 821
  • Пловдив
А дали ще спират изпитите?

# 822
  • София
Звъннете и питайте. Нито при първия, нито при втория локдаун фирмата, в която аз карах курсове спряха. Просто носеха маски вътре.

Напротив, при първото затваряне през март школите не работеха.
Моята инструктурка е преподавала теорията онлайн, но кормуването няма как да се осъществи законово.
БЧК-то 100% ще е затворено, така че не чакайте да си вземете всички изпити и тогава да се явявате, а при първа възможност, защото и без това конктетно за София е много натоварено.
Удостоверението важи 5г., време предостатъчно да се вземе шофьорска книжка.

# 823
Моят инструктор ми се обади да отмени часа за днес, и каза "ще се видим в понеделник, ако не са ни спряли". Някой с информация дали практиката (поне) е преустановена?

# 824
  • Пловдив
Засега остават изпитите, ако няма второ нареждане.

Общи условия

Активация на акаунт