Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 13

• 51 850
  • 932
  •   1
Отговори
# 825
И аз имам малоумен въпрос. Моля ви, не ме яжте ...
Как се кара и взимат завои на непознат път през планината?.................Бавно на първа и втора, по средата на пътя с голямо внимание да не идва кола насреща. Как точно става разминаването точно там?
Въпросът не е малоумен, малоумно е обаче да се влиза в насрещното платно. Иначе като се срещнете посредата разминаването става вертикално, един отгоре другия отдолу, а може и единия да отлети в дерето.

# 826
Въпросът не е малоумен, малоумно е обаче да се влиза в насрещното платно.
Само да вметна, че съм карала до Клисурския и Дивотинския манастир. Пътят е много зле, няма платна, няма настилки. Кара се на 1-ва и ако не ти пука много за колата можеш да пробваш и втора. Общо взето всички карат в средата, защото пътят е тесен и е с огромни дупки.
Това е единият път, но е бил в това състояние преди 8 години.
https://goo.gl/maps/jxcZefGGmGzAQcxx5

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 22:28 от ⓑⓤⓑⓑⓐⓣⓐ

# 827
Нали снимат практическия изпит с камера. Този запис как може да си го вземеш да се гледа в къщи..

# 828
  • София
За какво ти е да си взимаш записа? Прави се с цел сигурност и че всичко е било "законно". Не можеш да си вземеш записа.

# 829
Беше ми интересно

# 830
Не съм убедена,че е точно така,но ми се върти нещо в главата.На моите 2 изпита ми даваха по едно картонче,с което може да се влезе в някакъв сайт и да си прегледаш записа от изпита.Аз не съм го правила.Но определено нещо такова ми се върти.

# 831
Да имам такова картонче, но го няма вариант в сайта.

# 832
  • Пловдив
Да се оплача аз, скъсаха ме. Карах само половин минута. При тръгването всичко беше точно, но изпитващият ме отби, защото спрямо колата, спряла от дясната ми страна, съм минала на разстояние по-малко от една отворена врата. Това беше. Rolling Eyes

Имам въпрос. Ако искаш да си смениш инструктора, трябва ли да избереш друг от същия учебен център, или това не е задължително?

# 833
  • София
Опитвам се да си го представя. Минала или спряла? Ако си минала на една боя разстояние не е ок. Ако е трябвало да спреш и той не може да си отвори вратата, пак не е ок. Въпреки че ми се вижда леко нелепо чак да те скъса.

Аз смених инструктор от една школа и отидох в друга школа, при друг инструктор. Никой не ми е правил проблем, но се познаваха двамата. 🤔 Предполагам, че ако тотално смените школата ще ви искат таксата наново..

# 834
  • Пловдив
Минах покрай спряла кола. Трябвало да е на разстояние една отворена врата. А улицата беше не много широка, двупосочна, без маркировка, аз гледах да не вляза в насрещното все пак. Ще си видя записа за да придобия реална представа. Но чак за късане - еми това не показва, че не мога да карам.

# 835
Естествено, че не значи, че не можеш да караш. Това им е коронен номер, да късат заради странична дистанция. Не че не е важно, но наистина ми е малко прекалено. Можеше да ти вземе 3 точки и това е.
Все тая, от втория път ще стане Wink
Само спокойно и уверено.
И мен ме скъсаха веднъж и ми беше адски кофти, бая рев изревах. След 2 седмици си го взех изпита. Успех!

# 836
Спокойно,момичета ! Щом аз взех (най-голямата паника Smile),на вас ви е в кърпа вързан. По принцип не мислех да изкарвам книжка,ама майка ми ме накара миналата година като направих 18 и сега съм благодарна,че не ме остави. На изпита бяхме аз и едно момиче,нея я скъсаха 2 минути след като тръгна,защото не спряла напълно на знак Стоп. Аз като видях,че веднага я скъса още повече се притесних. Като седнах 5 минути си закопчавах колата и заеквах като ме питаше нещо Rolling Eyes Първите няколко минути като тръгнахме бях на нокти,ама после си казах "Ако не сега,другия път,не е на живот и смърт" и се отпуснах и добре мина.

# 837
  • 1st floor
Относно знак Стоп - инструкторът ми беше казал, че се спира и се брои до три Simple Smile , тогава чак се тръгва. Тъпо звучи, но ме предупреди така да правя на изпита...да не говорим, че в реалния живот така спират по улиците до кръстовището, че ако спреш преди знака Стоп, нямаш никаква видимост. Пък ти, ако искаш, си стой там цял ден...

Последна редакция: вт, 30 мар 2021, 06:47 от НеПоКоРнА

# 838
  • София
И аз броях до три. Joy Много ми помагаше. В квартала, в който карах, имаше супер много знаци Стоп барабар с трамваи и тесни улици. Уникално.

# 839
Точно преди да седна аз да карам изпита ,скъсаха едно момиче на стоп на баир.Колата й тръгнала назад,т.е. изпуснала я е.Не беше карала и 100 метра,всички го видяхме.Нямам представа дали след това се е явила отново,но аз вероятно не бих се явила.Голям срам.

Общи условия

Активация на акаунт