Лека и безаварийна на тези, които карат ШОФЬОРСКИТЕ - 13

• 51 840
  • 932
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Моля да споделите за какво най-често късат на изпита.

Къде са подводните камъни и за какво най-вече трябва да се внимава?

За всичко, внимава се за всичко. Може да ви скъсат от това да не спрете на знак Стоп, да не пропуснете кола с предимство, пешеходец до това да се престроите неправилно. Няма някакви определени неща, за които късат. Късат за всичко, ако не внимавате.

# 856
  • Карлово
Да не паркирате както трябва, да минете на една боя разстояние от друга кола...

# 857
Моят изпитваш предупреди на инструктажа, също да внимаваме със светофара...ако свети зелено и тръгнем да минаваме и светне жълто...каза че изпита приключва.

# 858
Мен ме скъсаха, защото тръгнах да заобикалям един спрял камион и нещо не съобразих с каква скорост идва колата отзад и тръгнах и дайаджията натисна спирачка. Явно щях да засека човек отзад. Абе бях си виновна, ама даже и не разбрах какво стана, после инструкторът ми обясни. Много тъпа грешка, но си беше за късане.

# 859
Мен ме скъсаха, защото тръгнах да заобикалям един спрял камион и нещо не съобразих с каква скорост идва колата отзад и тръгнах и дайаджията натисна спирачка. Явно щях да засека човек отзад. Абе бях си виновна, ама даже и не разбрах какво стана, после инструкторът ми обясни. Много тъпа грешка, но си беше за късане.

Точно така ме скъсаха и мен единия път, следващия ме скъсаха на паркиране. Била съм прекалено близо до спрялата кола и изпитващия реши, че мога да я ударя и натисна спирачки.
Аз мисля да сменя инструктора, но ми е неудобно да му кажа че искам да го сменя 😁

# 860
  • София
Защо да ви е неудобно? Казвате нищо лично към вас, но искам да опитам и с друг човек, с друг подход, други методи и това е. Нали в крайна сметка си плащате за това.

# 861
Моят изпитваш предупреди на инструктажа, също да внимаваме със светофара...ако свети зелено и тръгнем да минаваме и светне жълто...каза че изпита приключва.
Ако съм тръгнала на зелено, при светофар, който не отброява минутите и светне червено, когато съм вече вътре в кръстовището, по правилник мисля, че имам пълното право да мина и продължа. Не е ли така? Какво е това жълто след зеленото?? 🙄

# 862
  • София
Как така какво е това жълто? Иначе да, по правилник можеш да минеш, ако вече си толкова близо до кръстовището, че е невъзможно да спреш или си навлязъл вече в него. Тогава трябва по най-бързия начин да се изнесеш от там,преминавайки.

# 863
  • 1st floor
Как така какво е това жълто? Иначе да, по правилник можеш да минеш, ако вече си толкова близо до кръстовището, че е невъзможно да спреш или си навлязъл вече в него. Тогава трябва по най-бързия начин да се изнесеш от там,преминавайки.
Така е, но на изпит ще те скъсат. И аз бях изрично предупредена, че премина ли стоп линията на жълто, изпитът приключва веднага.

# 864
  • Сливен
И аз да потвърдя-както моят инструктор,така и изпитващият ми казаха-тръгнеш ли на зелено,но останеш в кръстовището на "жълто",те късат.А тръгнеш ли на "жълто"-забрави,вече си скъсан/скъсана. И как "какво е това жълто"-светофара все пак има 3 цвята,ако не са го променили де Grinning

# 865
Вече много светофари имат мигащо зелено и изпитващите предупреждават, че може да се минава на първите две мигвания, но не на третото. Обяснението според мен е, че курсистите правят всичко по-бавно и за това не е добра идея да се кара на границата на законното. Моят инструктор ме учеше, че като видя зелено, но не знам от колко време е така, даже да отпусна газта и да подам отново, ако видя, че минавам. Пък дори да те хване червеното, някоя минута висене на светофар не е толкова лошо на изпит Wink

# 866
  • 1st floor
Моят инструктор ме учеше, че като видя зелено, но не знам от колко време е така, даже да отпусна газта и да подам отново, ако видя, че минавам.
Не само на изпита, но и доста време след това минавах по този начин. Просто не бях сигурна в бързите си реакции и дали ще мога да спра навреме.

# 867
  • София
Мен точно така ме скъсаха първия път - минах на мигащо зелено, изнесох се на жълто, и айде чао. И аз тогава се ядосвах, но наистина логиката е, че реакциите на все още не станалите (или “нови”) шофьори са по-бавни.

# 868
  • Пловдив
Късат за всичко:
- не спреш на стоп
- спреш върху стоп линията
- отнемеш предимството на кола, пешеходец или велосипедист (за отнемане на предимство на пешеходец се счита и ако още той не е на пътеката, но го накараш да спре, забави ход или смени посоката си)
- изпитващият не ти казва нищо (значи направо), а ти си в лента за надясно или наляво
- тръгнеш на зелено, но се смени на жълто докато минаваш
- близко движение до кола по-малко от една отворена врата (мен затова ме скъсаха)
- не успееш да паркираш
- настъпиш забранена маркировка
- тръгнеш на ръчна
- не караш на булевард поне на 3-та скорост
- в малка уличка ако не караш на 2-ра и държейки спирачката
- вземеш завой на повече от 2-ра предавка
- настъпиш бордюр
- ти изгасне колата
- ако при (ляв) завой излезеш от една лента, а не влезеш в нейното продължение (!)
- ако за да изпълниш предписание за посока настъпиш двойна непрекъсната линия (в такъв случай трябвало да не изпълниш предписанието!)
- влезеш в насрещното движение
- ако се забавиш с мигача
- ако дадеш мигача по-рано от необходимото (трябва да се дава точно преди кръстовището, за което са ти дали указание)

Списъкът сигурно продължава, аз просто  не знам как изобщо се взема този изпит. Сигурно с пари. Някой има ли информация колко струва?

# 869
  • София
С всичко съм съгласна, но не и с последното. Мислиш, че шофьорският изпит се взима само като си платиш?

Общи условия

Активация на акаунт