Бременна на 21

• 10 667
  • 304
  •   1
Отговори
# 90
Аз също съм на 21 ,трети курс съм и съм бременна,мъжа ми е втори курс аз не работя той изкарва 400лв на месец.И моите и неговите родители ни подкрепиха бяха ясни, че няма да ни помагат нито финансово,нито да го гледат.Към авторката-щом и двамата искате бебето това е най-важното, баща ти ще свикне с мисълта,че вече не си малката му дъщеря а ти самата чакаш дете,след време всичко ще се оправи,да ще ви е трудно,но не и невъзможно

# 91
Авторке, в твоята ситуация ще станеш ужасно зависима от приятеля и семействата ви. Помисли добре как да си организирате живота, защото, ако не е ясно кой ще ви помага, ще ти е страшно трудно да завършиш и да си намериш работа, подходяща за майка с малко дете. Не е невъзможно, но доста здрава психика ще ви е нужна на теб, а и на приятеля ти, на който изведнъж ще му се струпат доста отговорности, а не всеки се справя правилно психически с тях. Оженете се, направете си план за действие и говорете с роднините как могат да ви помагат. В противен случай ти ще го отнесеш 1000%.
Около себе си имам подобни примери и виждам, че без професия хич не е розово положението, влиза се обикновено в цикъл на перманентно битово оцеляване без особена перспектива. Имам и добри примери за справяне и отгледани деца от много млади родители, но с помощ от семействата и ясна амбиция за личностно развитие. И в двата случая обаче връзките се разпаднаха в процеса...трябва да си подготвена за всичко.

# 92
Бащата се е шашнал леко от новината и затова така е реагирал. Ще се променят нещата като мине малко време. А авторката докато завърши, ще има вече дете за ясла или градина и ще си започне работа. Мъж има, родители има, нищо толкова страшно не виждам.
Аз и без дете започнах работа чак след като завърших магистър. Честно казано не виждам никакви минуси и пропуски от това. Време за работа има предостатъчно.

# 93
Аз искам да питам авторката, колкото и невъзможно да й се струва за момента, ако таткото в един момент реши, че е твърде млад да се обвързва със семейство и бебе и ги остави сами в един момент, мислила ли е какво ще прави тогава? Мен ми е жал за дядото само, щото ще е насаден в тази ситуация без да я избирал. Иначе си има един голям плюс всичко, че след доста трудности, когато детето ти порасне, ти ще си още млада. Но може да се изчака още 4-5 години според мен.

# 94
Не видях момичето някъде да пита какво бихте направили на нейно място, или да е писала "как ще си гледам детето след като нямам кариера". Имам сериозното чувство, че вашите въпроси свързани с финанси и с отглеждането на детето са само за да се хванете за нещо, да си начешете езиците и да си легнете спокойни, че сте си излели пумията върху някой. Пълни сте с негативна енергия. Аз бях в същото положение точно на 21, в момента съм на 23, с мъжа ми започнахме от нулата в друга държава, не съжалявам за нищо, изкарваме повече от достатъчно пари и това е най-смисленото нещо което ми се е случвало. Пък чак да гледам снимките на съученици как се чекнат пияни по дискотеките и да ми текат лигите.. Е с'а, и аз точно това си мислех.
П.С - Таткото във всеки един момент може да реши че не е готов, ако че и на 40 да е, възрастта не е гаранция дали ще е до тебе или не.

# 95
  • Кьолн Германия
На 23г съм с мъжа ми нямаме брак,но имаме момченце на 2 месеца.Живеем сами в чужбина от 2г. Гледам си детето сама.
 Не е толкова страшно!

# 96
Последните няколко, включително и онази с 40-те лева семестриална такса, мислили ли сте как щяхте да се справите сами, ако бащите си бяха били камшика. Иначе да, ако сте от средите, където е нормално 21-годишните да не учат след гимназия, и най-значителното им постижение да е чекненето по дискотеки, нищо не сте пропуснали, че сте родили вместо това, щом е имало кой да ви издържа.

# 97
  • София
Последните няколко, включително и онази с 40-те лева семестриална такса, мислили ли сте как щяхте да се справите сами, ако бащите си бяха били камшика. Иначе да, ако сте от средите, където е нормално 21-годишните да не учат след гимназия, и най-значителното им постижение да е чекненето по дискотеки, нищо не сте пропуснали, че сте родили вместо това, щом е имало кой да ви издържа.

Ами, има жени, които поемат риска и са готови да се справят.
Ти защо си мислиш, че мъжът ти не може да си бие камшика и да увиснеш в безтегловност? newsm78

# 98
Разбира се, че всеки може да си бие камшика някой хубав ден. Само че, едно е да имаш професия и доходи и поне някаква стабилност, друго е да се чучнеш 100% зависима финансово от мъжа от самото начало. Това е разликата и темата за размисъл.

# 99
Освен, че всеки може да си бие камшика, така и всеки може да се разболее.
Няма как да предвидим всички лоши неща, които евентуално може да ни дойдат до главата някой ден, както и да имаме план Б за всичко.

# 100
Освен, че всеки може да си бие камшика, така и всеки може да се разболее.
Няма как да предвидим всички лоши неща, които евентуално може да ни дойдат до главата някой ден, както и да имаме план Б за всичко.

Некоректен пример. Говориш за неща, които са извън наш контрол, а аз за тези, които зависят от нас самите. Ако всичко така или иначе е игра на рискове и късмет, всички щяха да забременяват на 18 и да стискат палци всичко да е 6.
Не казвам, че авторката няма да се справят или че се е случило нещо кой знае колко страшно, просто хубаво да се подготви психически. И бързо да да израсте нуждата от одобрение на баща ѝ. Защото ще бъдат отделно ново семейство и я чакат много по-сериозни предизвикателства.

# 101
  • София

Некоректен пример. Говориш за неща, които са извън наш контрол, а аз за тези, които зависят от нас самите. Ако всичко така или иначе е игра на рискове и късмет, всички щяха да забременяват на 18 и да стискат палци всичко да е 6.

Напротив. Напълно коректен е.
Под наш контрол са само собствените ни действия, а не тези- на другите.
И да, отношенията с другия са И игра на рискове, и късмет.
Което автоматично изключва възможността всички да забременеят по едно и също време. Peace

# 102

Напротив. Напълно коректен е.
Под наш контрол са само собствените ни действия, а не тези- на другите.
И да, отношенията с другия са И игра на рискове, и късмет.
Което автоматично изключва възможността всички да забременеят по едно и също време. Peace

Благодаря, че се съгласи с мен. Че нашите действия зависят от нас, вкл.когато се оставяме да сме зависими от чужди действия/бездействия.

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 06:05 от tuali

# 103
Толкова ли е лошо да станеш майка на  35+. Някои хора не се усещат като пишат, в стремежа си да се харесат на авторката и да оправдаят собствения си избор.

# 104
За мен е прекалено късно за първо дете, ако не е свързано със здравословен проблем, сори.

Общи условия

Активация на акаунт