Бременна на 21

• 10 675
  • 304
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Не разбирам защо приемате само двете крайности. Или 21 или 35. Хайде малко по-неограничено да помислите. 35 дойде от Динчо, която спомена почти като даденост, че ако авторката абортира сега после на 35 ще налее куп пари за клиники и лекари. Даде пример с нейна позната, аз пък дадох с мен самата. И аз имам позната с аборт, която после нямаше капка проблем да забременее от раз два пъти и към настоящия момент е майка на две деца, а не е на 35, нито на 21, някъде по средата е. Имам и позната с аборт, която сега има проблем с имането на бебе. Но нито аз, нито нейната позната сме критерий какво ЩЕ стане тук. А между двете числа има още 14 години терен. Обаче като са се запънали някои, че не роди ли сега ще чака до 35+... Чак ме напушва смях.

Освен това темата за подходяща възраст за раждане не е тази и може да бъде изключително обширна. Момичето не иска аборт, не коментира аборт, ще си роди детето. Дайте да се съсредоточим върху по-практични съвети, които биха й помогнали. Някои дадоха вече такива в посока да говори с таткото на бебето и отрано да уточнят базови неща.

# 106
Авторке, баща ти е прав, абсолютно нормална реакция от негова страна. За отглеждането на бебе ти трябва качествен мъж, баща,майка и брат/сестра вече минават в графата роднини, семейство ще бъдете вие 3мата. Бебето вече е факт, трудно е, но все ще се справите, няма къде да идете. Тъй като бащата отсъства, цялата тежест за отглеждането на детето ляга върху теб. Не разбрах в какво жилище живеете - на квартира или ваше? Ще има ли кой да ти помага физически? Родих на 32 първо дете, нямаме помощ отникъде, нито физическа, нито финансова (не казвам, че някой е длъжен да ни помага, просто споделям фактите) и трябва да ти кажа, че е адски трудно. Но пък след 3-4 години, когато се очовечи малко детето, ще си все така млада, а детето ти пораснало и ще имаш време за работа и всичко останало. Хубаво е с бащата да подпишете, не е нужно да вдигате шумна и скъпа сватба, аз съм против брака, но в твоя случай смятам, че ще е добре. Лека бременност и раждане ти пожелавам и много здрави нерви, ще ти трябват.

# 107
  • София
Разбирам бащата на авторката и реакцията му. За да решиш да се възпроизвеждаш, трябва да имаш минимална идея как ще се издържате. Това означава да си самостоятелен и пораснал. След като баща й до момента е помагал финансово, за никаква самостоятелност не може да иде реч. И в този момент го обзавежда с още едно дете за гледане. Безотговорно е, спор няма.

# 108
  • София
Aз пък да попитам всички, които се пънат тук колко била загазила и как нямало да се справи с 1 дете + мъж с добри доходи /отделно баща й й плаща образованието, а с бебето май помощи има за нейната ситуация/  - нали се сещате, че има доста семейства, в които жената не работи изобщо, ама не е по майчинство, ами просто не работи, защото така иска или защото мъжът й е преценил, че е по-добре да си гледа детето и домакинството, отколкото да слугува на някои шеф. Тези семейства да не би да проданали или какво? Това по повод, че авторката нямала работа. Направо съм изумена колко хора с лека ръка и препоръчват да направи аборт, понеже още не работела и това без да имат медецински проблеми:dizzy_face:. Хубаво щеше да е да си заврши и намери добра работа и тогава да бременее, ама фактите са други и следва да се реагира според наличната ситуация. Ами ако работеше и я съкратят докато е бременна какво - пак щеше да е в изходна позиция. Все пак й остава около година да завърши. Е, ще трябва да се стегне с бебе и уроци, ама няма да е нито първата нито последната с 2 дини по 1 мишница. Най-важния фактор е подкрепата на таткото.

# 109
  • Най-красивата страна
Аз също съм на 21 ,трети курс съм и съм бременна,мъжа ми е втори курс аз не работя той изкарва 400лв на месец.И моите и неговите родители ни подкрепиха бяха ясни, че няма да ни помагат нито финансово,нито да го гледат.Към авторката-щом и двамата искате бебето това е най-важното, баща ти ще свикне с мисълта,че вече не си малката му дъщеря а ти самата чакаш дете,след време всичко ще се оправи,да ще ви е трудно,но не и невъзможно

С 400лв.на месец не е възможно да живеете нормално ти,мъжа ти и бебето.Даже и на село.

# 110

Ами, има жени, които поемат риска и са готови да се справят.
Ти защо си мислиш, че мъжът ти не може да си бие камшика и да увиснеш в безтегловност? newsm78

В безтегловност с майчинство не е същото като в безтегловност на социал, и не е да кажеш, че е супернепредвидимо дали ще взимаш майчинство и да не зависи от теб, а само от превратностите на живота. И не че омаловажавам неприятната физиологична страна на бременност, раждане и кърмене на бебе, но "справих се" не включва само това, някой ако се е справил вместо теб с останалите обязаности, не ти дава гаранция, че би се справил и сам. Що не дойде някоя на 20 без майчинство, право на болничен и близки, които да я издържат, да обясни как хубаво се е справила от нулата с раждането и гледането на бебе едновременно работейки, докато е болна или детето е болно, или с усложнения заради бременността или раждането.

# 111
  • Варна
Афродита, я кажи щом си толкова знаеща, колко точно хора й препоръчаха аборт всъщност? Аз не видях някой директно да го каза. Ясно е, че бебето е непланирано, но не е нежелано. 2-3 съфорумки споменаха, че биха го направили и една, че го е направила, но никоя не беше категорична, че това е изходът. Стига фантазира. Повечето мнения са, че баща й е прав в реакцията си, но също така повечето говорят в насока, че това бебе ЩЕ се ражда. Слез на земята.

# 112
Аз пък се чудя какъв е тоя зор  млади момичета по на 18-19 да се навират да живеят с мъж и да се обричат на слугинаж и немотия. Пък и дете да раждат. На първия срещнат дет се вика. Вместо да си гледат образованието и студентския живот.

# 113
  • Варна
Е, в случая тя не се е натиснала да правят дете. Не са се пазили отговорно и се е случило. Сега ще си го гледат и това е. Дано таткото устиска.

За натискането за живот заедно и аз се чудя. Цял живот ще теглят хомота заедно, и деца ще гледат, и ще се карат, и ще се обичат, и какво ли още не. Ма що трябва от толкоз рано...

# 114
Аз също съм на 21 ,трети курс съм и съм бременна,мъжа ми е втори курс аз не работя той изкарва 400лв на месец.И моите и неговите родители ни подкрепиха бяха ясни, че няма да ни помагат нито финансово,нито да го гледат.Към авторката-щом и двамата искате бебето това е най-важното, баща ти ще свикне с мисълта,че вече не си малката му дъщеря а ти самата чакаш дете,след време всичко ще се оправи,да ще ви е трудно,но не и невъзможно
Всичко е чудесно, но бебе само с любов не се гледа.

# 115
  • София
HighSpeed доста хоха я "овикаха" и заобясняваха как първо да завършела и да си немерела добра стабилна работа и тогава да ражда. Това би било прекрасно, но бебето е факт. Аз не виждам нищо трагично предвид, че все пак ще завърши след около година, т.е. ще има диплома за виШу, и има и мъж до нея, който иска да са семейство, като гледам и финансово може да си ги издържа без проблем. За майките студентки с бебета имаше и някакви помощи от около 2000 и нещо към 3000лв /т.к. тя е към края на обучението, вероятно за нея ще по-малко, ама не знам точно/, което би и покрило семестрите.
Бебе само с любов не се гледа, но в случая защо всички изключват таткото, които ще ги поеме финансово?

# 116
HighSpeed доста хоха я "овикаха" и заобясняваха как първо да завършела и да си немерела добра стабилна работа и тогава да ражда. Това би било прекрасно, но бебето е факт. Аз не виждам нищо трагично предвид, че все пак ще завърши след около година, т.е. ще има диплома за виШу, и има и мъж до нея, който иска да са семейство, като гледам и финансово може да си ги издържа без проблем. За майките студентки с бебета имаше и някакви помощи от около 2000 и нещо към 3000лв /т.к. тя е към края на обучението, вероятно за нея ще по-малко, ама не знам точно/, което би и покрило семестрите.
Бебе само с любов не се гледа, но в случая защо всички изключват таткото, които ще ги поеме финансово?
Авторката очевидно финансово е добре, говоря за лимонкабонбонка.

# 117
Момиче, това е твоето бебе и не е редно да слушаш непознати. Баща ти е като повечето мъже, трудно хвалят, лесно критикуват, не разбират нуждата от подкрепа. Но не му се сърди, той може би те обича и така изразява загриженост- чрез упрек. Той вероятно много се страхува за теб.
Майка ми е родила брат ми без един ден стаж, студентка на 21. Тогава много жени са раждали така.
Аз не бих могла да махна умишлено бебе. Не разбирам този съвет.
Съветвам те да се успокоиш. Да не мислиш прибързано и да дадеш малко време на баща ти.

# 118
  • Варна
Виж сега, така както виждам аз нещата, те не я "овикаха" щото няма работа и е студентка. Не е първата, няма да е последната. "Овикаха" я, защото от писанията й не личи да е стъпила на земята. Почти нищо конкретно освен това, че баща й не е доволен, че таткото знае и че ще й държи ръката на следващия преглед. Някак встрани остават основни неща и някои тук ги изброиха - къде ще живеят, как ще разполагат с бюджета, който имат (да ти кажа, че работещите по кораби по Дунава не взимат чак толкова големи заплати, а прословутите три бона за майки студентки са цифром и словом по пет стотака за шест месеца и после какво?), чисто времево как ги вижда тя нещата по грижите за бебето и съвместяването с учене, бащата като е тук дали ще поеме почти на 100% грижите по малкото за да може тя да наваксва с останалото или ще е от "мъжете", които смятат, че децата и къщата са женска работа, нещо за брак с цел по-добро осигуряване нея и детето. Абе, ей такива неща, които никак не са маловажни. Тези неща ТРЯБВА да се обсъдят навреме, защото иначе резултатите ги четем доволно много в СО после. А за нея най-важно било да се обичат. Лети в облаците момичето, което за 21 години е нормално, но като е бременна е време да слезе на земята и то бързо. Лично аз по тези изброени причини бях критична в своите постове и въпреки това НЕ съм казала на нито едно място, че решението е аборт. И останалите критикуващи, вярвам, имаха нещо подобно предвид. За разлика от други теми, в които съм чела директно "хващай майка си за ръчичка и марш в клиниката за аборт" или нещо сходно.

# 119
  • София
20052018 Лимонката с 400те лева ли беше, ако е тя - ще не ще, ще виси у фейс групите са подаряване на дрешки и играчки и ще се умилква на всички роднини за да покрие критичния минимум на бебето. Квартира е ясно, че не плащат и АМ не й се нага да купува, но темата не е за нея.

Общи условия

Активация на акаунт