Бременна на 21

• 10 680
  • 304
  •   1
Отговори
# 120
Аз пък не виждам от какво е зачуден бащата на авторката. Първо той и жена му след развода оставили детето на бабата, за по-удобно. После на 18 са я пуснали да живее с приятеля си - отново не виждам голяма загриженост. И сега - изненадал се, че е бременна??!! Какво друго е очаквал?

# 121
Вижте сега за приятелея ми мога само хубави неща да кажа! Като си е тук за домакинската работа супер много ми помага, разделяме си чистенето и освен това е супер отговорен човек и си спазва каквото е казал. За това защо сме живеели заедно-ами преместих се да живея в по-голям град където записах висшето, а той работеше тук и без това и той пътуваше от по-малък град и решихме просто да заживеем заедно на квартира. И да на кравтира сме, която не ни е удобна понеже сме на последния етаж и няма асансьор. Затова предстои сега като си дойде да обсъдим всичко необходимо! Не знам дали бих направила аборт просто вътрешно не го чувствам, че трябва да го направя.

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 10:48 от Вилислава Николова 621077

# 122
Бях почти на 20, когато заживяхме заедно. Баба ми през целия ми живот до сега ме е гледала. Те са заминали б, коато съм била на 2. Другото, което чного ме учуди е, че баща ми след като му казахме с баба ми каза "сега незаконни деца ли ще гледаме", а доколкоко разбрах от баба ми и с майка ми не са искали да се женят, но майката на майка ми е настоявала,но както и да е. Сключването на брак е най-малкия проблем

# 123
  • София
Виж сега, така както виждам аз нещата, те не я "овикаха" щото няма работа и е студентка. Не е първата, няма да е последната. "Овикаха" я, защото от писанията й не личи да е стъпила на земята. Почти нищо конкретно освен това, че баща й не е доволен, че таткото знае и че ще й държи ръката на следващия преглед. Някак встрани остават основни неща и някои тук ги изброиха - къде ще живеят, как ще разполагат с бюджета, който имат (да ти кажа, че работещите по кораби по Дунава не взимат чак толкова големи заплати, а прословутите три бона за майки студентки са цифром и словом по пет стотака за шест месеца и после какво?), чисто времево как ги вижда тя нещата по грижите за бебето и съвместяването с учене, бащата като е тук дали ще поеме почти на 100% грижите по малкото за да може тя да наваксва с останалото или ще е от "мъжете", които смятат, че децата и къщата са женска работа, нещо за брак с цел по-добро осигуряване нея и детето. Абе, ей такива неща, които никак не са маловажни. Тези неща ТРЯБВА да се обсъдят навреме, защото иначе резултатите ги четем доволно много в СО после. А за нея най-важно било да се обичат.
Скрит текст:
Лети в облаците момичето, което за 21 години е нормално, но като е бременна е време да слезе на земята и то бързо. Лично аз по тези изброени причини бях критична в своите постове и въпреки това НЕ съм казала на нито едно място, че решението е аборт. И останалите критикуващи, вярвам, имаха нещо подобно предвид. За разлика от други теми, в които съм чела директно "хващай майка си за ръчичка и марш в клиниката за аборт" или нещо сходно.
Тези неща трябва да си ги обсъжда с мъжа си, а не с бг мамата Bowtie Тук ако иска може и да сподели, ама като цяло темата й не е за съвети "ко да прайм с бебе и уроци на 1 заплата" Темата беше по повод възмущението й от тъпата реакция на баща й. Искаше й се да си свери часовника, дали е нормално един баща да реагира така негативно на новината за внуче, само защото още учела. Навремето като масово са раждали на 18-20 да не са умрели? Да го пита той и майка й на колко са били като са направили нея.

# 124
  • ВАРНА
 Вилислава,щом бащата на детето те подкрепя,здрави сте имате доход,ще се справите с детето.А баща ти ще си промени мнението постепенно,дай му време на човека.Мъжете имат нужда от него.Може да си още "на тати момичето",затова трудно да приема създаването на ново семейство.

# 125
  • Варна
Ми от последните й постове горе-долу става ясно що за човек е баща й и не разбирам защо толкова рита за точно неговото мнение. И да, тези неща трябва с мъжа си да го обсъди ама на нея даже не й идват на ум. Така че темата тук не е загуба на време, а може да й бъде доста полезна.

И да кажа, че съфорумките даже са тактични. Виждала съм теми, в които са брутални направо.

# 126
Родителите са заминали рано, детето поради липсата им, явно още търси одобрение, мило отношение, все пак не си ги е получавало всекидневно. Остави родителите си, не си им длъжна да се съобразяваш с тяхното мнение - особено за нещо толкова лично.

# 127
  • София
Бях почти на 20, когато заживяхме заедно. Баба ми през целия ми живот до сега ме е гледала. Те са заминали б, коато съм била на 2. Другото, което чного ме учуди е, че баща ми след като му казахме с баба ми каза "сега незаконни деца ли ще гледаме", а доколкоко разбрах от баба ми и с майка ми не са искали да се женят, но майката на майка ми е настоявала,но както и да е. Сключването на брак е най-малкия проблем
Хич не се занимавай с аборти. Освен, че може в бъдеще да имаш проблеми /може и да нямаш/ това ще ти остане психическа травма за цял живот, отделно ще прекрати сегашната ти връзка. За незаконното дете, чак се смея Satisfied Да не сме в 18-ти век или да е крадено Satisfied??? Масово хората си живеят без брак. Вие ако искате си се оженете, може само с подпис, може и с малка сватба в тесен кръг. Има някои се женят с 15-6 човека общо. Ама го направете ако го искате, а не защото детето щяло да е ... незаконно SatisfiedSatisfied или защото баща ти така иска. В никакъв случай не позволявай на баща ти или друг да ти се бърка в отношенията межди теб и мъжа ти. Както и решенията си ги обсъждай с мъжа ти само. Баща ти те е захвърили като куфар, когато си била на 2г., а ти очакваш сега да се размекне от новината за бебето - няма как да стане. Той за теб не го е грижа, камоли за внучето. Издържа те за да си "плати" за липсващото му бащинство. Не си трови нервите, не е полезно за бебето. Липсава ти отношението баща-дъщеря, защото не си го имала, когато е трябвало и сега се опитваш съзнателно или не да наваксаш. Затова търсиш одобрението му и мнението му ти е толкова важно. А не бива. Обсъди с мъжа ти какво да правите и си рови в нета за нова квартира.

# 128
Вижте сега за приятелея ми мога само хубави неща да кажа! Като си е тук за домакинската работа супер много ми помага, разделяме си чистенето и освен това е супер отговорен човек и си спазва каквото е казал. За това защо сме живеели заедно-ами преместих се да живея в по-голям град където записах висшето, а той работеше тук и без това и той пътуваше от по-малък град и решихме просто да заживеем заедно на квартира. И да на кравтира сме, която не ни е удобна понеже сме на последния етаж и няма асансьор. Затова предстои сега като си дойде да обсъдим всичко необходимо! Не знам дали бих направила аборт просто вътрешно не го чувствам, че трябва да го направя.

Реално, освен някакви мъгляви приказки, нямаш нищо твърдо обещано от него. Разделяте си чистенето, ок, ами разходите делите ли си?

То някак много особена ситуация - хем се чувства достатъчно пораснала щерката, че да живее на семейни начала, и никой не трябва да ѝ се бърка, хем същите тия, които не трябва да ѝ се бъркат, са длъжни да я издържат, докато си играе на семейство.

# 129
Естествено, че си делим разходите. Да не кажа, че той повече ми помага от баща ми, но това е друг въпрос.. 1-вия семестър той ми го плати..

# 130
Аз 2 неща не разбирам. 1. Как решихте, че след аборт една жена ще има репродуктивни проблеми, след като ежедневно десетки жени правят аборт и по медицински причини. 2. След като авторката не е имала бащина фигура в живота си, това ли иска и за детето си? Отсъствие от по месец-два си е липса от всякъде.

# 131
Аз 2 неща не разбирам. 1. Как решихте, че след аборт една жена ще има репродуктивни проблеми, след като ежедневно десетки жени правят аборт и по медицински причини. 2. След като авторката не е имала бащина фигура в живота си, това ли иска и за детето си? Отсъствие от по месец-два си е липса от всякъде.

По същия начин, както решиха, че ако не роди почти завършилата авторка, която е втори семестър първи курс, следващата възможност за раждане ще ѝ е чак на 35 години.

# 132
HighSpeed доста хоха я "овикаха" и заобясняваха как първо да завършела и да си немерела добра стабилна работа и тогава да ражда. Това би било прекрасно, но бебето е факт. Аз не виждам нищо трагично предвид, че все пак ще завърши след около година, т.е. ще има диплома за виШу, и има и мъж до нея, който иска да са семейство, като гледам и финансово може да си ги издържа без проблем. За майките студентки с бебета имаше и някакви помощи от около 2000 и нещо към 3000лв /т.к. тя е към края на обучението, вероятно за нея ще по-малко, ама не знам точно/, което би и покрило семестрите.
Бебе само с любов не се гледа, но в случая защо всички изключват таткото, които ще ги поеме финансово?
Авторката очевидно финансово е добре, говоря за лимонкабонбонка.
Кое му е очевидното? Живее на квартира с мъж, който през по-голяма част от времето отсъства и баща й покрива разходите й. И това е за момента, когато няма бебе!!! С появата на бебето разходите ще скочат, кой ще ги покрива, щом и сега не могат двамата да се оправят сами?

Помощта за майки-студентки е 2880 лева, които обаче не се дават на куп.
Разделят ги на две част, като втората ще получи, ако запише следващ семестър. Не е много ясно дали ще стигне до нея. Така, че с 1440 лева няма да изкара повече от два месеца.

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 11:35 от Greene

# 133
За т.2 съм съгласна - ще тегли хомота сама, лично аз не бих родила дете на човек, който липсва от вкъщи, без значение дали седмица/месец.

# 134
Скъпа Вили, помощ е, когато имаш собствени доходи и някой ти дава нещо отгоре допълнително. Когато само ти дават (тати, мъжът ти,...) е издръжка. Разходите ви ще се вдигнат още по време на бременността, и неминуемо след раждането на детето. Говорете конкретно за това с твоя човек, говори с приятелки, които имат деца, подготвяй се какво, кога и колко. Като те чета, си правиш сметките с чужди пари, а така човек лесно се лъже.

Общи условия

Активация на акаунт