Бременна на 21

• 10 684
  • 304
  •   1
Отговори
# 135
Е доста мъже пътуват с месеци, а си имат деца, съвсем се оляхте вече.

# 136
  • София
Скрит текст:
Аз 2 неща не разбирам. 1. Как решихте, че след аборт една жена ще има репродуктивни проблеми, след като ежедневно десетки жени правят аборт и по медицински причини. 2. След като авторката не е имала бащина фигура в живота си, това ли иска и за детето си? Отсъствие от по месец-два си е липса от всякъде.
За т.2 съм съгласна - ще тегли хомота сама,
лично аз не бих родила дете на човек, който липсва от вкъщи, без значение дали седмица/месец.
Ако всички жени мислеха като теб, горките моряци, международни шофьори и т.н. с подобни професии с големи отсъствия, щяха да си стоят бездетни, щото нали никоя няма да се навие да роди от такъв.

# 137
  • София
Е доста мъже пътуват с месеци, а си имат деца, съвсем се оляхте вече.
Отвсякъде Joy

# 138
  • Варна
Ами горките са, да, аз познавам няколко такива семейства и не им е лесно. Парите не компенсират всичко, да не говорим, че наистина добре заплатените са единици.

# 139
Скрит текст:
Аз 2 неща не разбирам. 1. Как решихте, че след аборт една жена ще има репродуктивни проблеми, след като ежедневно десетки жени правят аборт и по медицински причини. 2. След като авторката не е имала бащина фигура в живота си, това ли иска и за детето си? Отсъствие от по месец-два си е липса от всякъде.
За т.2 съм съгласна - ще тегли хомота сама,
лично аз не бих родила дете на човек, който липсва от вкъщи, без значение дали седмица/месец.
Ако всички жени мислеха като теб, горките моряци, международни шофьори и т.н. с подобни професии с големи отсъствия, щяха да си стоят бездетни, щото нали никоя няма да се навие да роди от такъв.
Другите да си раждат, от когото искат. Говоря за себе си.

# 140
  • София
Скъпа Вили, помощ е, когато имаш собствени доходи и някой ти дава нещо отгоре допълнително. Когато само ти дават (тати, мъжът ти,...) е издръжка. Разходите ви ще се вдигнат още по време на бременността, и неминуемо след раждането на детето. Говорете конкретно за това с твоя човек, говори с приятелки, които имат деца, подготвяй се какво, кога и колко. Като те чета, си правиш сметките с чужди пари, а така човек лесно се лъже.

Скъпа Melusine, Вили ще отглежда детето в семейна среда.
Това, по- простичко казано, са двама души, образували едно цяло- семейство, за което всеки се грижи и допринася според възможностите си, функциите и момента.
Та, няма чужди хора в картинката, има взаимно допълващи се, които са решили да имат дете.
Простичко е, но не и елементарно. Simple Smile

Цитат на: 20052018
Другите да си раждат, от когото искат. Говоря за себе си.

Само дето, темата нито е за теб, нито е с въпрос да ражда ли авторката?
Та, нападките ти са откровен спам.

# 141
  • Варна
Авторке, като закъсаш свирни на Абсурт и Бианка. Те ще ударят едно рамо и ще намерят решения винаги. Е, може и да не ти харесат ама по гръб няма да паднат.

# 142
Решили да имат дете !?! Решението да имаш дете е осъзнато, грешката да правиш секс без контрацепция, щото е много яко и оп, малко съм позабременяла междувременно е друго нещо, безотговорно отношение към себе си и към този нов живот.

# 143
Вярно, още малко, ако се поразвие историята, ще се окаже, че проблеми няма - решили да имат дете, парите текат като река, само дядото недоволен.

Между другото, бабата, дето е гледала авторката, събрала ли е стаж за пенсия, след като 2 десетилетия е гледала авторката, без да работи, или се налага да я издържат?

# 144
  • Варна
Абе, няма какво да я мислим авторката. Ще се оправят някак.

# 145
  • София
Авторке, като закъсаш свирни на Абсурт и Бианка. Те ще ударят едно рамо и ще намерят решения винаги. Е, може и да не ти харесат ама по гръб няма да паднат.

Да, решение винаги има, стига да не си от тия- дето бягат по тъча и все ги е шубе от нещо.
От друга страна- има хора, зрели от млади и има други- все недоозрели, които със зор стават готови да родят на 35 и продължават да следват до 40.
Няма лошо- хора всякакви, но когато размахат пръст, че техните страхове и неувереност в собствените сили, са нормата, стават малко смешни. Simple Smile

# 146
  • София
Решили да имат дете !?! Решението да имаш дете е осъзнато, грешката да правиш секс без контрацепция, щото е много яко и оп, малко съм позабременяла междувременно е друго нещо, безотговорно отношение към себе си и към този нов живот.

Да безотговорно е, но това не означава, че слева на 100% само и единствено вариант аборт. Все пак детето е желано от двамата родители, макар и да не е планувано. Таткото има добри доходи, тя почти завршва. Вие я изкарахте, все едно е самотна майка със средно обр.??

# 147
Вярно, още малко, ако се поразвие историята, ще се окаже, че проблеми няма - решили да имат дете, парите текат като река, само дядото недоволен.

Между другото, бабата, дето е гледала авторката, събрала ли е стаж за пенсия, след като 2 десетилетия е гледала авторката, без да работи, или се налага да я издържат?
Баба ми има пенсия, и си работи

# 148
Е, разбира се, че нормата е да се изнесеш от детската стая при родителите си, когато собственото ти дете стане тинейджър, и като решиш да се правиш на млада и свободна, да си метнеш детето на бабата да го гледа.

Афродитке, къде видя, че ПОЧТИ ЗАВЪРШВА авторката? Във фб е писала, че е започнала да учи през 2018 г. На практика си е със средно образование, пише "майченство" и "помоща", а се очаква, като завърши и си намери работа по специалността, да образова другите.

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 12:13 от кукумицинка

# 149
  • София

Вчера нали стигнахме до консенсус- ти също да питаш генеколога си дали има противозачатъчен метод, действащ на 100%?
Той ли ти каза, че щом се е случило забременяване, то задължително е било поради безхаберие? newsm78

ПП. Безотговорно щеше да е, ако беше на 16 и беше решила да го роди, че мама и тате да ги гледат в детската стая.

Общи условия

Активация на акаунт