Бременна на 21

• 10 699
  • 304
  •   1
Отговори
# 165
кукумицинка, а теб какво те бърка това? Нали някой друг ще прави компромисите

# 166
Бърка ме дотолкова, защото всеки път са едни и същи тия ехидните, дето в детската стая са си си изгледали децата, и приказват колко са зле другите, които решили първо жилище да си осигурят, някакви нормални доходи и пр., па макар и не на 20.

# 167
  • Варна
Бианка, защо не търсиш сметка на Абсурт за заяжданията, който са по-грозни, а? Защото сте на една страна, нали.

# 168
  • София
Какъв е сценарият? Кога се изнесохте семейно от майка ти? На колко години ти бяха децата? Къде живя с мъжа ти с десетилетия в апартамента на майка ти?

Сценарий няма- има соц. време, в което не беше разрешено на софиянци да излезат под наем.
Затова до възрастта, в която и ти влезе в жилището си- 33 години, живяхме при майка ми- разведена жена, работеща.
Та, през тези 13 години и учихме висше, и завършихме, и работихме.
И плащахме режийни.
Ако бях чакала като теб, щях да си остана с едно дете- с триста зора постигнато и куп изхарчени нерви и пари по клиники.
Това е истината и съм я писала няколко пъти.
Не казвам, че така е правилно, а че И така не е грешно.
Кой когато се почувства узрял за отговорностите, си ги поема.

# 169
То момичето само каза, че е първи курс, ама то по-важно да се дърлите една друга.

Да се почувстваш узрял за отговорности и да си бременна по грешка, че и обидена на татко, че не скача от радост, са толкоооова различни неща.

# 170
По принцип аз самата съм рискувала вероятно в живота си повече от момиче, което ще роди на 21 първото си дете. Така че всичките тия предупреждения - нали тя ще мине през това, не вие. Само след година много неща ще са й ясни, които не ги разбира сега. Такъв е живота. Не е края на света ранното раждане.

Имам приятелка, която прекъсна образованието си точно защото роди на 21. И няма висше. Но детето й е вече над 25 годишен успешен мъж.

# 171
Родих на 21  и 22.Наистина можеше със средно образовавние да имаш свястна работа, пък и  сега можеш да си платен, ако ти допадат  занаяти.И  е нередно да се  държи на висше, дето си купуваш , дори напълно.Така става сега,не като преди и средното да има стойност. Аман от вишисти тук.Все едно другите са умрели.                                                                           

# 172
Бебе се изглежда, майка ми на 19 ме е родила и е носила всичките дини под мишница, но ни-ко-га не ми го е хвалила като отличен избор или геройство. Родена съм в брак и със сигурност съм била по-планирана от повечето бебета на онези, дето се похвалиха тук с раждане на 20-22. Ранното забременяване не е уникално геройство, а случка между другото. Като пропуснеш да родиш до 22, не значи, че до 38 ще стоиш бездетна и после ще дотираш клиниките.
В темата аз виждам едно момиче, което цял живот има гръб да си вее байрака как й скимне. Никога за нищо не е видяла зор, няма и да види. Първи курс е, защото не я кефела първата специалност и я сменила. Ето това за мен е показателно решение що за човек е. От правилното дърво е круша - действа като родителите си, както й хареса и по пътя на минималното съпротивление. Хубавото е, че е спокойна, перде и не се сърди на никого - дано е реалният й манталитет, а не поза, и така да възпита и детето.

# 173
  • Пловдив
На всяка манджа мерудия. Хай спийд, на всеки коментар имате отговор, който категорично отрича да има мнение, различно от вашето, което да приемете. Нито защитавам, нито упреквам когото и да било, ама зрели жени да правите такива сеири, малко повече ми идва. Коя къде живяла и си изгледала децата.... Защо намесвате чуждите животи тук или където и да било? Няма да споменавам конкретни примери, но ви каня да видите около мен успешни хора, които са имали рано деца, БЕЗ висше, или такива които записват след 35г. възраст, точно затова, че ако кажеш, че си само със средно и реакциите са подобни. И пак казвам-всеки си има глава на раменете и знае според него кое е най-добре.

# 174
                   Синът ми смети специалност след 3 взети есместъра на първата, започна отначало и аз подкрепих и  издържах до завършването, не съвпадаха и не се признаха  предмети , учи редовно.Вие какво имате против смяната, че не разбирам.                                                                                                                                                                                                                                                           

# 175
Авторке, в момента си в най-прекрасната и препоръчителна възраст за раждане на дете ! А баща ти, рано или късно ще свикне с мисълта и ще приеме факта ... Единствената ти грешка обаче е това, че не си самостоятелна и никога до сега не си работила и затова си уплашена и всичко ти се вижда много сложно ... Трябвало е отдавна да бъдеш самостоятелна и да получаваш собствени доходи. Нали знаеш, че и студентите могат да работят и това, че си студентка не е оправдание ! Забрави за помощ от мама и тате и се научи сама да се справяш в живота, все пак вече ще бъдете отделно семейство. Simple Smile.                                                 П.П - Не разбирам хора, които предпочитат образование пред семейството и отглеждането на деца ... За какво иначе се гради тази кариера ? За мен това са хора ЕГОИСТИ ... Simple Smile

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 13:23 от Zzzaz

# 176
  • София

В темата аз виждам едно момиче, което цял живот има гръб да си вее байрака как й скимне. Никога за нищо не е видяла зор, няма и да види. Първи курс е, защото не я кефела първата специалност и я сменила. Ето това за мен е показателно решение що за човек е. От правилното дърво е круша - действа като родителите си, както й хареса и по пътя на минималното съпротивление. Хубавото е, че е спокойна, перде и не се сърди на никого - дано е реалният й манталитет, а не поза, и така да възпита и детето.

Това е грозно, особено от жена, расла в пълно и нормално семейство, а не хвърлена на отглеждане на баба си на 2 години.
Да ти минава през ум, че авторката има нужда от семейство, каквото никога не е имала, та затова се отнася много по- отговорно и към връзката си с момчето, и към бременността си?
И че не ѝ е все едно какво "вишу" ще завърши, нито си скъпи труда и усилията да започне отначало това, което иска? newsm78

# 177
Синът ми смети специалност след 3 взети есместъра на първата, започна отначало и аз подкрепих и  издържах до завършването, не съвпадаха и не се признаха  предмети , учи редовно.Вие какво имате против смяната, че не разбирам.                       
Абсолютно нищо против нямам. Интересно ми е обаче смяната, вързана с личния пример на родителите - оставили я на бабино отглеждане, майката издръжка не давала, таткото се нацупил. Общата картинка оставя впечатление не на обмисляне, ами на играйкане на проба-грешка и ако не ни кефи - фърляме и продължаваме напред.

Това е грозно, особено от жена, расла в пълно и нормално семейство, а не хвърлена на отглеждане на баба си на 2 години.
Да ти минава през ум, че авторката има нужда от семейство, каквото никога не е имала, та затова се отнася много по- отговорно и към връзката си с момчето, и към бременността си?
И че не ѝ е все едно какво "вишу" ще завърши, нито си скъпи труда и усилията да започне отначало това, което иска? newsm78
Тоест, да й плеснем, че прави деца, защото тя самата не е гледана в нормално семейство, правилно ли разбирам? Ако да - не е много умно.
Вишуту тя си го е избрала, второто вишу - и него. Ама не видях тя да си ги плаща. Тя си пести скучните/трудните лекции, ама за чуждия труд, хвърлен да може тя да запише вишу, нито дума не казваш.
Хайде делегирайте малко отговорности, де.

# 178
Родих на 21  и 22.Наистина можеше със средно образовавние да имаш свястна работа, пък и  сега можеш да си платен, ако ти допадат  занаяти.И  е нередно да се  държи на висше, дето си купуваш , дори напълно.Така става сега,не като преди и средното да има стойност. Аман от вишисти тук.Все едно другите са умрели.                                                                           

Като може на 21 и 22 и много добре се справяш и много ти е харесало как са ти са се получили нещата, няма логика да се оплакваш от свекърите как са те тормозили, къде си прала и какви хайванчета си хранила. Ако живееше без свекъри и беше гледала, преди да раждаш, ти щеше да си решаваш как да си водиш и издържиш домакинството. Висшето може да се прекъсне, детето не може да върнеш, та трябва да се мисли по-сериозно дали си в състояние да го гледаш. Като чета в бг-мамата, рядко става ясно каква цена плащат "дъртите", че да може младите да имат деца, без да имат финансовата и каквато и да е възможност да си ги гледат. Свидетел съм, че има хора, които издържат щерката - самотната безработна майка с децата ѝ, но не само от концерти и театрални постановки се лишават, но и от някаква що-годе нормална храна, потънали са заради нея в заеми, не си купуват важни лекарства, които трябва да взимат редовно, не си позволяват да си купят автобусен билет, че да се прегледат при специалист. Ами, да не пропусна да кажа браво на гордата размножила се майка, вкарваща преждевременно собствената си майка в гроба. После не знам как ще се "справя".

# 179
И аз не разбирам какво лошо има да си смениш специалността. В първи курс имах колежка, която реши, че икономиката въобще не е за нея и прекъсна. Следващата една година си скъса задника от учене (т.е. беше изпуснала 2г.), приеха я медицина и сега е млад лекар и обожава работата си.

По темата, аз съм на почти 30 г. и нямам деца, а много ми се иска, но когато бях на 23 г. ми се отключи здравословен проблем, заради който пия лекарство, което е противопоказно да се взима по време на бременност, а не мога да  намеря заместител, който да ми действа.
Иска ми се да бях забременяла на 21-22...  но от къде можех да знам. С това искам да кажа, че никога не знаем какво ни крои съдбата.
Моят баща сигурно щеше да реагира по подобен начин.. А сега само се надява да стане скоро дядо...

Общи условия

Активация на акаунт