Бременна на 21

• 10 731
  • 304
  •   1
Отговори
# 225
Да, тия, които живеят на квартира, не поемат консумативи хич, дават им безплатно да ползват ток, вода и пр. Има данни колко е струвал токът по време на соца, каква част от средната заплата е представлявало това. Ежемесечни разходи по общи части на входа за ремонти в продължение на 13 години? Ти трябва да си живяла в най-ремонтирания блок по време на соца... Вземи сега плащай столичен наем и едновременно с това си купи имот в столицата или областен град, да те видим колко е лесно.

Разбира се, че си могла. Имам роднина - жена и то, която е работила в строителството на твоята възраст, за да ѝ предоставят жилище в София. Не се е завирала при майка си. Имам роднини и мъже, които са го направили. Баба ми също не е живяла при свекърва или при майка си. Майка ми също сама жена с три деца си е купила жилище, ама айде, тя е живяла в малко по-късно време от теб.

# 226
  • София
Вземи сега плащай столичен наем и едновременно с това си купи имот в столицата или областен град, да те видим колко е лесно.

Разбира се, че си могла. Имам роднина - жена и то, която е работила в строителството на твоята възраст, за да ѝ предоставят жилище в София. Не се е завирала при майка си. Имам роднини и мъже, които са го направили. Баба ми също не е живяла при свекърва или при майка си. Майка ми също сама жена с три деца си е купила жилище, ама айде, тя е живяла в малко по-късно време от теб.

Спориш глупаво и хаотично, а аз просто отговарям с надеждата да почнеш да мислиш.
Ти не си от София, майка ти не е софиянка и баба ти не е.
Затова и са могли да излязат под наем.
За София не беше разрешено.

Твоята роднина, която е работила в строителството- това беше също начин да си отработиш апартамент, който после изплащаш.
Но, те боядисваха и лепяха тапети в новостроящи се сгради, а си живееха при родителите- това ти е убегнало или по- скоро, нарочно не отчиташ.

Та, така и не разбрах, ти за какво друго се бориш, освен да наложиш като единствено правилното и норма, твоят начин на уреждане на живота и да заклеймиш всичко що мърда под 35, решило да се жени и размножава? newsm78

# 227
Роднината ми не беше от София, а отиде да работи в София в строителството, не е живяла при родителите си, те са си били в провинцията. 13 години в детската стая не са били задължителни дори и по онова време. Просто на някои хора им е било по-лесно така - друг да им бере гайлето, друг да им изстрадва взетите решения. И понеже ти си точно от тези хора, не виждам защо е това високомерие към хора, които се справят сами, като двойка. С какво си повече от тях, че си родила на 20 без да имаш идея как и с какви пари ще си гледаш децата и тепърва да учиш, щото приемът за работещи е бил по-лесен. Добре, че социализмът ви разпределяше и ви осигуряваше работа и детски градини, че иначе щеше да се чудиш къде и какво да работиш без образование и с малко дете, така че парите да ти стигат да платиш частната детската ясла/детегледачката за 1-годишно, щото мама трябва да работи, няма кой да я държи на работа, ако взима болнични, а пък бабата също работи.

# 228
Абсурт, жената се опитва да ти обясни, че не можеш да сравняваш себе си преди 40 години в съвсем друго време с момичето тук и на тази база да му даваш съвети как хубаво ще му се стече животът и как само от него зависи хубавото. То, каквото е зависело от момичето,  не го е направила - да си държи гащите вдигнати - тъй че занапред нещата са на голям кантар. Мисля, че всички виждаме какво става последните 30 години, ако родиш без гръб, няма нужда от примери от соца, периодът е друг. Шансът е да отгледа поредния неудачник, който мечтае да удари тотото и кара баварче на старо.
Между другото, нещо взеха да се множат темите на хлапачки, които водят полов живот от две години, и са решили, че вече им е време да раждат. Бебето идва след съвсем други неща, а не намсиколко месеца след откъсване на цветенцето.

# 229
  • София
Роднината ми не беше от София, а отиде да работи в София в строителството, не е живяла при родителите си, те са си били в провинцията.

Нали това ти обяснявам вече енти пост и аз? ooooh! ooooh! ooooh!!
Хората от провинцията си наемаха квартири, разбира се, а за да им дадат временно жителство, работеха в строителството.
Но, софиянци нямаха право да излизат под наем.
Ти наистина имаш огромен проблем с разбирането на писано слово, при това- съставено от прости думи.
Спирам да се обяснявам- няма смисъл.

--Gal--, много добре разбирам какво ми обяснява, но освен вас- на възраст 30+, все още неготови за семейство и деца, има огромен брой млади момичета- под 30, които са готови и искат да имат и деца, независимо че не са си осигурили заветната ипотека.
Независимо, че няма да имат "вишу", защото ги бива в някакъв занаят, който им дава и повече пари, и повече свобода от тази, на офисния планктон.
Въпрос на приоритети и не, никаква гаранция няма, че Куку ще роди гений, че ще го отгледа свестен и че той ще открие лек срещу рака.
Може да стане точно обратното- с нейната озлобеност към всеки, който не приема нейното разбиране за правилно и грешно и с тази голяма разлика с детето ѝ, може да го съсипе и направи безхарактерен мамчо, уловен за полата ѝ.
А, младото- на 22, ще расте и ще се учат заедно с детето си, пък и много по- близко духовно ще са.

Така че, всяко време си е със своите трудности и изисквания, и номерът е да се справиш с тях както можеш, а не да оплюваш хората, решили да постигнат целите си по различен от твоя, начин.

ПП. Без да се засягаш, но ти не си на 22, нямаш собствено жилище, работиш за 1000 лева. С тях едва ли можеш да си позволиш нова кола.
Аз не мисля, че си аутсайдер, а според твоите критерии, описани в горния пост- това е класическия неудачник.
Не разбирам, честно Peace.

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 17:41 от absurT

# 230
И аз смятам, че много хора приеха темата твърде лично и ожесточено се опитват да оправдаят и защитят решението си да родят на 20 годинии да се "справят" с отглеждането на децата си. Не разбирам, обаче, защо никой не ги пита тези деца дали одобряват избора на майките си и дали биха го повторили. И дали пазят хубави спомени от детството си. Защото за мен важно е да се осигури добро бъдеще за това дете, а не само да се изхрани някак.

# 231
Gal ... Да, наистина най-хубавото нещо в живота предстои за авторката ! А това, че се множи броя на млади момичета, които раждат може само да ни радва ... Кое може да е по-важно и хубаво в живота от това да имаш дете ? Да имаш пари ? Жилище ? Кариера ?

# 232
Ами аз не знам как ще имаш дете, ако все някой около теб няма навит и способен да осигури пари и жилище за гледането на това дете. Раждай на 12, че иначе пропуснеш ли, ще родиш чак на 33 и с помощта на инвитро, и няма да можеш да си направиш футболен отбор от родените деца. Чунким, ако поработи 2-3 години и започне да издържа поне себе си,  ще изпусне момента да се размножи.

То затова се напълни с разни, ревящи по медиите за помощи, че им отнемали децата, които не могат да си гледат сами, и завиждащи колко пари давала държавата на чужди хора да им ги гледат. Авторката я дели единствено добрата воля на бащата и бъдещия татко на бебето от подобно положение, за съжаление.

# 233
А бе проблема е, че младите са лигави и мързеливи, а не че раждат млади ... Чакат всичко наготово. По-нагоре в един пост се пита как да осигурим добро бъдеще за децата си ... А защо родителите да го осигуряват ? Родителят е длъжен да изгледа детето си с грижи и любов, а не да му сложи в ръцете всичко материално ... И аз родих на 21, но имах натрупан стаж и собствени спестявания. Мъжът ми също работи на две места и си гледаме детенцето без никаква помощ (нито физически нито материално).

# 234
  • Пловдив
Родителите ти мислят за твое добро.
Да,прав е,много си млада да преминаваш тази стъпка.
Като се има предвид ,че си студентка,не постигнала нищо все още в живота,освен да има сериозен човек до себе си.
За дете трябва да си подготвена:
- Психически и физически да си добре.
- Финансово да си добре.
Детето има нужда от майчина и бащина грижа и любов,както и финансови възможности.
Много "майки" оставят децата си на грижите на бабата и дядото ,понеже решили да си правят кефа по кафенца,дискотечки и екскурзийки.
Да си майка е отговорност,не да го изтропаш и да го оставиш на грижите на хората.

# 235
  • София
Ами аз не знам как ще имаш дете, ако все някой около теб няма навит и способен да осигури пари и жилище за гледането на това дете. Раждай на 12, че иначе пропуснеш ли, ще родиш чак на 33 и с помощта на инвитро, и няма да можеш да си направиш футболен отбор от родените деца.

Ами, там е въпроса- има ли около теб и друг, който иска това дете, иска теб и семейство с теб, и е способен, и готов да осигури пари, докато ти бременееш и учиш?
При авторката има такъв човек, при мен също имаше, а че при теб е нямало, не е проблем на другите.
Когато ти се е появил, си се решила да правиш семейство и да имаш дете.
Ама, защо 2 деца ги броиш за футболен отбор, се питам?
Дали пак защото ти свари на 35 да чакаш първото и за второ нямаш ресурси, та всички трябва да се равняват по теб?  newsm78 newsm78

# 236
Оф, честно...
Независимо, че няма да имат "вишу", защото ги бива в някакъв занаят, който им дава и повече пари, и повече свобода от тази, на офисния планктон.
Нали и аз това твърдя. В случая вишу няма, а занаят?
Не става дума за готовност за подписване и окотване, а да излезе нещо читаво и от двете.
И, между другото, моля, прочети - неудачник за мен не е човекът с ниска заплата и без собствено жилище. Неудачник е онзи, който завижда на другите, че имат неща, които той няма. Познавам много хора, които издрапаха точно до позиция офисен планктон с висока заплата, жилище, 2 спа-уикенда в месеца и прочее, които не надраснаха селския си манталитет 'ама той Вуте има, аз защо нямам' и възпитаха и децата си да са такива завистливи нещастни неудачници, макар и от ЕГ и с добри дипломи.
Gal ... Да, наистина най-хубавото нещо в живота предстои за авторката ! А това, че се множи броя на млади момичета, които раждат може само да ни радва ... Кое може да е по-важно и хубаво в живота от това да имаш дете ? Да имаш пари ? Жилище ? Кариера ?
Да имаш какво да дадеш на това дете, и то не само материално. Файда, че имаш 3 деца, ако ги възпитаваш да са нещастни заради материални липси.

# 237
Кукумицинка, Гал, не си струва да си хабите времето да отговаряте на подобни гнусни изказвания...

# 238
  • Варна
Като се има предвид ,че си студентка,не постигнала нищо все още в живота,освен да има сериозен човек до себе си.

Тепърва ще се види колко е сериозен.

При авторката има такъв човек,

Дали?

# 239
Кому е нужен този дуел ? Кой кога родил, защо родил или не е родил ? Кой живял на квартира, кой при мама и т.н и т.н. Реално на никой не му пука. Недоумявам. Нещо като " хипхопът ми е много по-добър от хипхопа ти" 😂

Общи условия

Активация на акаунт