Азиатска козметика и грим 9

• 39 163
  • 741
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Аз престанах да ги следя сайтовете, защото имам наличности и не ми се иска да изливам пари в нещо, което после я ползвам, я не. Някои от продуктите са много пестеливи.

След вирус атака винаги изгърмявам с някой друг херпес. Харесали са си носа, гадните пущини, или мястото между носа и устните. Когато нанасям многостъпково обаче ХК и прополисова ампула върху засегнатото място. Не пестя и от другите продукти, които си ползвам, без киселините. Разликата в скоростта на зарастване и минаване на раничките, е огромна!

# 586
И аз съм решила този месец да не отварям сайтове и да не купувам, единствено може би ще взема малка разфасовка успокояващ тонер или маска/крем, за да съм заредена за морето с нещо в тази посока. Не съм пазарувала дрехи от месеци и сега се чудя какво да нося, дошло им времето на тях Satisfied 

# 587
И аз всеки път така казвам, ама все по нещо цъкам. Joy
С някоя от поръчките получих мостри на Tony Moly green tea intense cream и The Chok Chok Green Tea Gel Cream. Първият много ми хареса и си поръчах пълен размер. Успява някак хубаво да ми "запечата" всичко, което съм сложила отдолу. Ще видим в по-топло време как ще се държи де. Другият, гелът, ми е крайно недостатъчен за моята суха кожа. Между другото има и воден крем, който не съм пробвала, някой ако го има нека каже как е.

# 588
Ох, това със свалянето на кожата със стрип ленти (или както там се казват), ми е до болка познато... И аз така - да си дръпна мустака, а после кошмар. Преди време си купих нов вид ленти с арганово масло, с надеждата че от тях може и да не се изприщя. Винаги след кола или епилатор се изпъпчвам по ръцете и над горната устна. Какво ли не съм пробвала, какво ли не съм мазала (и по лекарско преписание), но нищо не решава проблема. Та винаги съм се фокусирала върху този проблем. Реших да опитам първо да си ексфолирам добре кожата, за да няма мъртви клетки, които да запушат освободените фоликули, лепнах си от новите лепенки и си смъкнах частично кожата. Та ходих хем изприщена, хем осакатена. Следващия път не помня какво пак експериментирах, но този път без никаква ексфолиация и резултата пак същия - пъпки и малко свалена кожа. След като и за трети път стана, реших че проблема е в лентите. Скоро идва време пак да се скубя и ще пробвам да се върна пак на старите ленти, пък да видим. В крайна сметка не мога да дам съвет как да се избегне, но мога да кажа как всичко ми зарасна нечовешки бързо. Вечерта се "обезобразих", а на сутринта всичко изглеждаше все едно са минали 3 дни от инцидента, нямаше корички и други такива образувания трудни за маскиране с грим. Отговора за мен беше в прословутата центела. Плясках си и шийт маски с алое, една с женшен (може и да не е било добра идея - пареше на нараненото адски). Ама то пък всичко ми пареше де, то си е смъкнат пласт кожа... Не съм сигурна кой тонер ползвах, най-вероятно този - https://www.ebay.com/itm/SON-PARK-Beauty-Water-60ml/132989558991 … :2sAAAOSwm51cizY2 - имах малко травъл сайз шишенце (много е добро, някой ден трябва да си взема и пълноразмерно).
После се мажех с тази ампула - https://www.ebay.com/itm/Cosrx-Centella-Blemish-Ampule-20ml-ampo … :qw8AAOSwxYxU0eDW
А накрая с това мехлемче, което подозирам е основната причина за светкавичното зарастване -   https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww … 23519060995 
Тубата е миниатюрна, но балсамчето върви много икономично - нужно е съвсем малко.

# 589
Супер ваканция карам - втори ден вече не излизам. Иначе се появи нещо като коричка. Слагах само пантенол и дефламол. За центела не се сетих да слагам..  Като цяло спрях в пострадалата зона корейските мазила.
Blixa, вече само с пинцета съм решила аз. 3-ти път няма да рискувам с ленти или кола.

# 590
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
С някоя от поръчките получих мостри на Tony Moly green tea intense cream и The Chok Chok Green Tea Gel Cream. Първият много ми хареса и си поръчах пълен размер. Успява някак хубаво да ми "запечата" всичко, което съм сложила отдолу. Ще видим в по-топло време как ще се държи де. Другият, гелът, ми е крайно недостатъчен за моята суха кожа.
И аз имам същите тестери и за най-голяма своя изненада, харесах повече гел крема - по-мазничък и богат го усещам от интензивния, но не го ползвам като последна стъпка, след него слагам крем.  Blush Сега се чудя имам ли нужда от такъв продукт.

# 591
Щом имаш корички, то си е било направо рана. Друг път като ти се случи е добре да се пръснеш с антибиотик
например този
https://apteka.framar.bg/15000902/%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0%BA … -30-%D0%BC%D0%BB-
и като хване коричка мажеш с този, който е точно за след дерматологични процедури да не останат белези и нито миг без слънцезащита, че след такива неща кожата е адски нежна докато се възстанови и петната са ти гарантирани без грижа.
 https://apteka.framar.bg/30062137/%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%B … -40-%D0%BC%D0%BB-

# 592
  • Стара Загора
Здравейте, момичета!
Можете ли да ми препоръчате слънцезащита за тяло и ако може в по-голяма опаковка. Всички, които заглеждам са м/у 50 и 100 мл. За лице ползвам корейска козметика, но за тяло до сега никога.Благодаря.

# 593
  • Prismatica Aerie
Здравейте, момичета!
Можете ли да ми препоръчате слънцезащита за тяло и ако може в по-голяма опаковка. Всички, които заглеждам са м/у 50 и 100 мл. За лице ползвам корейска козметика, но за тяло до сега никога.Благодаря.
make p:rem - UV Defense Me. Blue Ray Sun Fluid SPF50+ PA++++

# 594
Между другото има и воден крем, който не съм пробвала, някой ако го има нека каже как е.

Не оставам без опаковка от него. По ревюта не е особено хвален, но за мен е удар в 10-ката. Пробвала съм над 100 вида кремове, отделно съм абонирана за lookfantastic beauty box, които всеки месец от две години ме спамят с разни продукти, но крем, който да ми хидратира толкова добре кожата, досега не съм срещала. При нанасяне (непосредствено преди съм нанесла тоник, есенция, серум отдолу) се усеща такова блажено усещане, сякаш кожата ми е била съвсем суха преди това и сега започва тепърва да пие Simple Smile)
Отделно ми успокоява добре зачервявания. Единствен минус е лиспата на СПФ, но и без това винаги ползвам накрая слънцезащитния стик на Jm solution, така че не ми е чак драма.

# 595
Любопитна съм за японските мултифункционални кремове, които са за всичко - лице, тяло, коса и за всякакви проблеми - мечтата на всеки мъж всичко в едно. Наумила съм си да пробвам един такъв.

# 596
  • Пловдив
Между другото има и воден крем, който не съм пробвала, някой ако го има нека каже как е.

Не оставам без опаковка от него. По ревюта не е особено хвален, но за мен е удар в 10-ката. Пробвала съм над 100 вида кремове, отделно съм абонирана за lookfantastic beauty box, които всеки месец от две години ме спамят с разни продукти, но крем, който да ми хидратира толкова добре кожата, досега не съм срещала. При нанасяне (непосредствено преди съм нанесла тоник, есенция, серум отдолу) се усеща такова блажено усещане, сякаш кожата ми е била съвсем суха преди това и сега започва тепърва да пие Simple Smile)
Отделно ми успокоява добре зачервявания. Единствен минус е лиспата на СПФ, но и без това винаги ползвам накрая слънцезащитния стик на Jm solution, така че не ми е чак драма.

за кой крем говорите ?

# 597
Mama Galq, за tonymoly the chok chok green tea watery cream.
Три крема имат от тази серия, този, intense cream и gel. Само на този не бях получила мостра и сега се чудя дали не е бил по-подходящ за лятото от intense, който взех.. Ще му видя срока като дойде и може да го оставя за зимата, а да взема водния.

# 598
watery е по-подходящ за лятото от intense Simple SmileHands Thumbsup

# 599
  • Пловдив
watery е по-подходящ за лятото от intense Simple SmileHands Thumbsup
сега погледнах има
watery
intense
gel
три вида Hands Ok Hand

та от кой вид сте най- най очаровани , че и аз търся нещо силно овлажняващо

Последна редакция: пт, 03 май 2019, 13:45 от MAMA GALQ