Модни консултации - 80

• 34 122
  • 451
  •   1
Отговори
Заповядайте в новата тема . Обсъждаме всичко свързано с мода - тенденции, дрехи, обувки, аксесоари, стайлинги и още.

Линк към тема 79:
https://bg-mam.ma/t/1801828

„Почувствай радостта“ беше слоганът на мартенския брой на British Vogue и няма по-добро въплъщение на това от пролетната цветна тенденция с леко ексцентричен характер. Както обикновено, Prada поведе вълната със своята колекция от неочаквани комбинации, представени в приятно дръзки съчетания на цветове – зелено и сиво, люляково и червено .

Lemaire, Balmain и Akris интерпретираха класически утилитарни силуети – като карго якета и шорти с много джобове – в меки кожи и велур. На друго място Rick Owens и Ralph Lauren се включиха с по-сурови, вдъхновени от военния стил връхни дрехи, изработени от ефирни, прозрачни материи.Burberry, от своя страна, даде силен пример как да съчетаеш любимото си винтидж утилитарно яке с парти визия в металически тонове.

От Celine до Tory Burch дизайнерите представиха интелектуален прочит на ежедневното облекло, който е утилитарен, но в никакъв случай лишен от индивидуалност. В Chanel Матийо Блази преработи емблематичните кодове на модната къща с изрядни, но не прекалено строги туид комплекти, съчетани с многослойни колиета и леки плетива. Междувременно Миуча Прада и Раф Симонс създадоха по-униформено усещане със семпли А-силует поли и плетени поло блузи в наситени нюанси на бордо, тъмносиньо и зелено, комбинирани със завързани копринени шалове около врата.

Дебютът на Матийо Блази за Chanel беше чиста радост. Представена на фона на омагьосваща декорация, вдъхновена от слънчевата система в Grand Palais, колекцията включваше свежи интерпретации на характерния bouclé на модната къща и впечатляващи експлозии от текстури – като вече прочутата пола „piña colada“, носена от Ауар Одианг с копринена тениска по време на финала. Bottega Veneta, Dries Van Noten, Loewe и Alaïa също заложиха на игра с текстури и наситени цветове, за да придадат дълбочина и характер на визиите си.

Колекцията на Рейчъл Скот за Proenza Schouler се фокусира върху изисканата небрежност чрез наслоени отделни елементи, които са удобни и „прощаващи“ към фигурата, но същевременно запазват структурата си.

Последна редакция: чт, 19 мар 2026, 18:02 от •MERA•

# 1
  • София
Носи ми се цвят лавандула (студено бледо лилаво със син подтон), много красиво се съчетава с деним.

# 2
  • София
Това, което виждам по подиумите и онлайн е много цветове и много интересни обеми за пролетта и лятото.
Но това, което виждам по магазините тук е пълна скука - съвсем малко цвят и съвсем малко интересни кройки.

# 3
Носи ми се цвят лавандула (студено бледо лилаво със син подтон), много красиво се съчетава с деним.
Оу, да и на мен. Аз си купих една такава блузка, но искам още нещо.

# 4
В края на сезона миналото лято си купих такива сандалки със затворена пета, с нетърпение чакам да се постопли и да ги сефтосам Simple Smile

# 5
  • Street of Dreams
Отделно от това,  люляковото, съчетано с червено - като на снимките, за мен е немислима комбинация. Бих го съчетала само в колор блок със пудрено, пастелни тюркоазено, розово, синьо, жълто.

# 6
  • Шоплука
Лилата и на мене ми е топ мания, това купих

Между другото лилата върви топ със синьо

Сега и за чанта оглеждам - луда съм по тоя цвят

# 7
На мен много ми харесва в тон сюр тон :

# 8
  • София
На мен още от миналата година този цвят ми е любим, но никак не ми отива на кожата, за жалост. Подхожда на дами със студен тип, според мен, а аз съм топла. Така че заложих само на аксесоари и обувки в lavender.

# 9
  • Шоплука
При бяло облекло или морско синьо или дори розаво, пудра или пепел от рози отива като аксесоар много

Мнения за тази чанта или е много кич
https://obuvki.bg/p/damska-chanta-just-cavalli-80ra4baf-zsa89-vi … tov-0000306045224

# 10
  • Пловдив
Прецакали са хубавата чанта с толкова много жълто- ръждиви железа.

# 11
  • София
Ами кич е, но е сладко. Аз не обичам змийски мотиви и това би ме накарало да не я взема. Също и презрамката изцяло от верига ми идва малко ретро. Напомня ми на ония евтини мини чантички, които носехме преди май 15 години беше. Аз имах черна и една лимонено жълта Satisfied
Много харесвам този виолетов цвят, но все мисля, че ми отиват топли цветове, а ми е трудно да преценя кое е топло в тази гама.
Тук твърдят, че и топъл вариант има

# 12
  • Шоплука
само тази чанта намерих в този цвят, а търся в него за пролетта и лятото - чанта, коран, сандали

# 13
# 14
  • София
Аз съм много против тези дръжки-вериги. Два пъти се излъгах, повече не повтарям!
Иначе лавандулата и на мен ми харесва като цвят. Имам един пуловер.

Общи условия

Активация на акаунт