Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 072
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Изследванията правих в Геника.
Фактор V Leiden е по мутантния алел, другата мутация е по нормалния.
При проф.Паскалева как мога да запазя час? Сега след МЦ  доц.Конова ми назначи вливане на интралипид и след това започваме опитите, но ми се иска да чуя още едно мнение по повод тези мутации. Имам толкова въпроси,  какво трабва да следя, кога и при кой най-трудния въпрос, защото мнението за специалистите в Бургас не е добро.
Благодаря ти за отговора gerda1, ще имам още много за вбъдеще.

# 601
Дони, не те разбрах - Тафи ти е фомозигот по нормален алел ли?
В Бургас в Девата ходят. Имам приятелки които родиха там.

# 602
  • София
Хомозигот по нормален алел, означава че няма мутация и всичко си е ОК.
Качи сничка на цялото изследване.

# 603
Хомозигот по нормален алел, означава че няма мутация и всичко си е ОК.
Качи сничка на цялото изследване.

Това е второто,което правих. Доц. Конова поиска да повторим в Геника изследванията. Първия път правих пакета в лаборатория Лини.

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 12:13 от AnMary

# 604
  • София
Имаш 2 хомозигото по мутантен алел и 2 хетерозигота.
Ще ти назначат антикоагулантна терапия и мета фолиева.
С правилната терапия всичко ще бъде на ред

# 605
Благодаря Nandin, дано всичко да е наред. Доц. Конова ми каза, че синът ми е прецедент в медицината и доказателство, че организма на 22г.може всичко. Благодаря още един път. Ще чакаме + тест за сега.

# 606
  • София
Тромбофилията е предразположение към образуване на тромби. Може да се отключи при “благоприятни” условия, може и да не се. Както и хора без вродена или придобита тромбофилия могат да направат тромбоза.
И наистина млядия организъм се справя с тези предизвикателства мн по-лесно и безпроблемно.

# 607
  • София
Дони, доколкото виждам доц. Конова вече ти е назначила антикоагулантна терапия.
Добре е след забременяване да следиш терапията при проф. Паскалева, защото терапията може да изисква корекция по време на бременността.
Стискам палци за следващия път!
Прочети и първата страница на темата.

# 608
Дони, ако имаш възможност иди преди забременяване при Паскалева, защото инжекциите с нмх се дозираха и според килограмите.
В зависимост в кой град си разучи, кои лаборатории изработват анти Х а или кой град ти е най-близък, за да го пускаш, защото това е най-важното изследване, което показва как се съсирва кръвта и налага ли се корекция на доза.
В края на бременността нямах възможност да пътувам до София, защото бях у майка и пусках анти Х а в друга Лаборатория и го пратих по мейла на професорката с други резултати.

# 609
  • Sofia
Здравейте, момичета. Имам нужда от съвет. Имам една нормална бременност преди 8 години и за съжаление един спонтанен аборт в 14гс миналия октомври. След доста опити, отново съм бременна и искам този път да се застраховам с адекватна терапия. Имам си букет от тромбофилии. Ходих при паскалева след аборта, като ми е написала започване на терапия с клексан - всеки ден 0,4 към 7-8 седмица при бременност. Русев ми е назначил( отново при консултация след аборта), започване на терапия още при положителен тест. Имам рецепта от паскалева и утре ще търся клексан, не съм поставяла никога, но явно ще се науча- няма къде да мърдам. Въпросът ми е- нещо пропускам ли? Трябва ли отново да ходя при паскалева- четох назад в темата, че се ходи при нея на контрола и проследяване на определени показатели. Бихте ли ми дали съвет ако нещо изпускам и на какво да обърна внимание. Много се надявам на добър завършек този път. Благодаря много!!!!

# 610
При по-голяма промяна на кг. се ходи или при лош кръвоток и доплер при ФМ.
16-18 г.с и 26-28 г.с

# 611
  • София
Обикновенно след 3 те Фм , аз ходех всеки месец по собствено желание . Вдигна ми дозата , мисля в 16 или 18 седмица, след изследване на Анти- ха .

# 612
Доц.Конова ми е написала схемата,за преди и при + тест и иска всеки месец да се виждаме и да следим как ми влияе терапията.Обясни ми 25-30 дни след първато убождане да пусна :
Nk , ПКК, АPTT; INR фибриноген, тромбоцитен брой, тромбоцитно време на кървене и съсирване. И после при нея.
Но, това което прочетох в групата е,че за да знам дали всичко върви добре, трябва, да пусна това изследване  анти ха. Това анти ха, нещо различно ли е от всичко, което тя ми е назначила на изследвам?
И ако се консултирам с проф.Паскалева,  ще мога ли да изпращам резултати или ?Ако може да споделите лаборатория от която сте доволни и лекарите  и имат доверие,специално за това анти ха.
Пак станаха много въпроси, но искам да изчистя всичко, което ме тревожи и не ми е ясно .Благодаря ви пак,научавам много от вас и така някак съм по-спокойна.

# 613
 И аз искам да разбера за какмо по точно е това Анти Ха изследване. Питах в една лаборатория и ми казаха , че ги пращали до Германия !??

# 614
Дони, изразявам съмнение, че лекарката, която споменаваш има капацитет да следи и коригира фактори на кръвосъсирването, нейната специалност е друга.
Не искам да излиза хейт, но много момичета са се оплаквали па отношение на корекция на доза на нмх, че или не им отговаря или не могат да се свържат с нея, когато имат някакъв проблем.
А хомозигот на фактор 5 си иска грижа и следене за презастраховка.

Общи условия

Активация на акаунт