Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 166
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Съжалявам да прочета такова нещо, Ai-djini. Имаше ли някакви други проблеми твоето ангелче, че не успя да се пребори в 32г.с.?
По принцип терапия за такива мутации преди забременяване не са нужни, освен ако не правиш инвитро, където стандартната схема е да назначат НМХ още от трансфера. Важното е да имаш добър АГ и той ще те насочва кога и какво трябва.
Пожелавам ти сили и успех!
Лекарите от неонатология казаха че получил кръвоизлив в белия дроб а после в мозъка. Когато се роди също така тромбоцитите му бяха ниски и продължиха да падат. Това е моята болка за цял живот но трябва да продължим напред някак

Момичета извинявайте пак съм аз днес излязоха изследванията на сестра ми тя е бременна в 12 седмица но тъй като сме от малък град и не сме наясно с лекарите в София кого бихте ни препоръчали за следене на бременност. Качвам ррзултатиъе

Последна редакция: ср, 10 юли 2019, 11:26 от AnMary

# 421
  • София
Ai-djini,
И двете със сестра ти имате мутация във високорисков фактор - Фактор 2 Протромбин. В допълнение имате мутация в PAI.
Препоръчвам да отидете при специалист в по-голям град или направо в София и сестра ти да започне терапия по възможност веднага. Тромбофилията може да се прояви във всеки момент на бременността, както и в постпарталния период - до 6 седмици след раждането. Може да бъде проблем при бебето, кръвотока, или при майката. Терапията трябва да е с антикоагуланти ежедневно и стриктно следене на кръвотока към плода.
На фона на случилото се при теб не бива да стоите безучастни. Съжалявам за случилото се...
Прочети информацията на първа страница на темата.

Макси, аз бих препоръчала да си на терапия. Въпреки че докторите омаловажават нискорисковите фактори, при предишен инцидент са склонни да назначат терапия.

Пипи, консултирай се с друг АГ и настоявай да ти обяснят защо ти препоръчват индукция.

# 422
Delisardeli благодаря ти за отговора непременно ще запишем час при сигридов още утре също и тук по близо до нас др малчев в Благоевград ще потърсим разбрах че и той се занимава с тромбофилия. Ще направим всичко възможно да не се повтори при нея случилото се с мен. Ако има и някой друг който не е написан на първа страница моля за координати.

# 423
  • София
Моят съвет е да не се ограничавате само с 1 специалист.
При Сигридов се чака с месеци. Вижте за ФМ дали няма как да запишете час. Има група във фейсбук. Много е странен, имайте едно наум. Русев може да ви прати по-бързо при него, работят заедно.
Може да проверите Паскалева в НКБ - да ви назначи терапия. Но тя не е АГ, следи само кръвни показатели.
Вижте и АГ-та в Токуда/Аджъбадем - там АГ и съдови специалисти работят съвместно.
Може да отидете и в Майчин дом в самата генетична лаборатория - търсете проф. Савов - шефа на НГЛ. Имате право на безплатна консултация след пускане на изследване.

# 424
Качвам ви и моята терапия , Днеска или утре ще ида и на място да ми каже какво то трябва

# 425
Здравейте,след две седмици терапия с Фраксипарин 0.4 си пуснах изследване и най-много ме притесни д-димера при норма 200 моя е 900.АГ ми каза да си меря кръвното три пъти на ден и само това.Някаква идея с кого да направя консултация.Аз съм от Пловдив.

# 426
Здравейте,след две седмици терапия с Фраксипарин 0.4 си пуснах изследване и най-много ме притесни д-димера при норма 200 моя е 900.АГ ми каза да си меря кръвното три пъти на ден и само това.Някаква идея с кого да направя консултация.Аз съм от Пловдив.

В коя седмица си....освен д-димер за нмх се пускат и други изследвания. Може да отидеш при Паскалева в НКБ София.

# 427

В коя седмица си....освен д-димер за нмх се пускат и други изследвания. Може да отидеш при Паскалева в НКБ София.

В 24 седмица съм,но проблема е че съм от Пловдив и не мога да стигна в момента до София.

# 428
  • София
Разстоянието между Пловдив и София се взема за час, така че ако няма с кого да се консултираш в Пловдив, може би е по-добре да помислиш по въпроса.

Референтните стойности при бременност са различни от тези в изследванията ти, но само специалист (хематолог, ангиолог) може да те посъветва дали твоите стойности са безопасни за теб и бебето и какво да направиш.

# 429
Разстоянието между Пловдив и София се взема за час, така че ако няма с кого да се консултираш в Пловдив, може би е по-добре да помислиш по въпроса.

Референтните стойности при бременност са различни от тези в изследванията ти, но само специалист (хематолог, ангиолог) може да те посъветва дали твоите стойности са безопасни за теб и бебето и какво да направиш.
За момента ми е забранено да патувам и за това няма как да стигна до там .Ще помисля опции чух се с лекар,който ми каза същото че резултатите за бременна са други не както пишело и няма нищо за което да се тръшкам .Моята Аг каза да следя кръвното няколко дни и сега ще чакам хематолога да каже мнението си.

# 430

В 24 седмица съм,но проблема е че съм от Пловдив и не мога да стигна в момента до София.

Не мога да видя от изследването има ли anti Xa , също ПКК и тромбоцити. 

# 431

Не мога да видя от изследването има ли anti Xa , също ПКК и тромбоцити. 
Няма anti Ха само тези са ПКК и тромбоците не са ми искали.

# 432
  • София
Аз бих се консултирала с ангиолог / съдов специалист, независим от АГ-то и хематолога.

Колко ти беше d-dimer при предишното изследване и кога си го правила?

# 433
Аз бих се консултирала с ангиолог / съдов специалист, независим от АГ-то и хематолога.

Ами аз я отрих сама тромбофилията в 21 седмица нищо притеснително не са ми казвали лекари.Просто една позната ми спомена и аз отидох да се тествам.С хомозиготен генотип 4G/4g  (Pai ) съм. Реших да ги пусна тези също на своя глава да видя как са.

# 434

Ами аз я отрих сама тромбофилията в 21 седмица нищо притеснително не са ми казвали лекари.Просто една позната ми спомена и аз отидох да се тествам.С хомозиготен генотип 4G/4g  (Pai ) съм. Реших да ги пусна тези също на своя глава да видя как са.

Хубаво си направила, но терапия с нмх се следи освен с фибриноген и д-димер, и с anti Xa и ПКК. Иначе няма кой да каже дали дозата от 0,4 ти е ок или не...И наистина си трябва специалист различен от АГ.

Общи условия

Активация на акаунт