Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 027
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Първата консултация трябва да ти е лична, тя ще огледа и други показатели.
НМХ трябва да е слаган поне месец, за да се мерило Анти Х а, и седмица по едно и също време.

# 676
Аз правих лична навремето, даже после водихме кореспонденция по мейла относно допълнинелните изследвания, които ми каза да пусна. Лошото е че немога да го съчетая в един ден и нямам възможност да остана, иначе клексана го бия в 6ч сутринта вече почти месец. Освен ако работи и следобед?

# 677
  • София
3 часа са малко между инжекцията и изследването. Най-малко 3,5ч трябвя да минат.
Можеш да я сложиш в 5ч и да пуснеш изследването в 9ч

# 678
Много ви благодаря на всички за отговорите, темата наистина е много полезна!

# 679
Мен и в 14 ме е приемала.

# 680
  • СОФИЯ

Здравейте , вчера бях при проф. Паскалева и каза , че стойността на anti-Xa е почти незабележима и иска да мина от фраксипарин 0,4 на 0,6 до 20 г.с. Сега съм в 10 г.с. и 4 дни . АГ каза че щом съм 77 кг няма проблем да мина на 0,6. На Вас случвало ли Ви се е?

# 681
Здравейте в 20 г.с съм, всеки ден на клаксоан 0,4 и ап 100. Аптт ми е 29.4, фибриогена 4,7 и д димер 0,93. С хомозигот 4g/4g съм. В понеделник съм чак на консултация и ми е притеснено с тези показатели.

# 682
  • София

Здравейте , вчера бях при проф. Паскалева и каза , че стойността на anti-Xa е почти незабележима и иска да мина от фраксипарин 0,4 на 0,6 до 20 г.с. Сега съм в 10 г.с. и 4 дни . АГ каза че щом съм 77 кг няма проблем да мина на 0,6. На Вас случвало ли Ви се е?
Стойността ти показва, че дозата 0,4 не върши работа. С покачване на килограмите и нуждата от по-висока доза расте.

Здравейте в 20 г.с съм, всеки ден на клаксоан 0,4 и ап 100. Аптт ми е 29.4, фибриогена 4,7 и д димер 0,93. С хомозигот 4g/4g съм. В понеделник съм чак на консултация и ми е притеснено с тези показатели.
От тези посазатели работа ти върше само Д-димера. А неговата стойност е нормална за бременна жена.

# 683

Стойността ти показва, че дозата 0,4 не върши работа. С покачване на килограмите и нуждата от по-висока доза расте.

От тези посазатели работа ти върше само Д-димера. А неговата стойност е нормална за бременна жена.
благодаря. Дано всичко е наред

# 684
  • София

В 18 седмица бях аз, като ми вдигна дозата на 0,6 докрая ( при мен беше 27 седмица) Бях също и на аспирин 100 всеки ден.
Аз й се доверих напълно за терапията от самото начало. Преди тази бременност имам две загуби в  20 и 22 седмица с ниска доза Нмх 0,4 и ап през ден. Бях 80 кг тогава, като качих по 20 кг и двата пъти

# 685
Следвай си назначенията от професорката! Важно е.

# 686
  • СОФИЯ
Следвай си назначенията от професорката! Важно е.

Следвам ги, имам още 2 пъти фракси на 0,4 , каза да си ги използвам и почваме на 0,6. Благодаря за отговорите. Много сте мили Simple Smile Каза ми , че е съм с ниско рисковите фактори (4G/4G и T/T - хомозиготен носител) и бях много очарована как обяснява  успокоява. Както казва тя всеки и строго индивидуален индивид. Но благодарение на групата тук разбрах за нея. Успех на всички ! Вярвайте и скоро ще се радваме на бебчовците! Blue HeartPurple HeartYellow Heart

# 687
Здравейте. Излезе ми резултатът от НГЛ за тромбофилия, но не разбирам всичко.
За PAI 4G/5G пише, че имам Хомозиготен носител 4G/4G. А за MTHFR- мутация C677T- имам Хетерозиготен носител C/T.
Доколкото разбирам второто е свързано с фолиеватъ киселина. Първото обаче нищо не ми говори, някой ако може да ми пообянни.. Сега се връщам назад да чета темата. Хубав уикенд на всички.

Последна редакция: пт, 16 авг 2019, 21:00 от dotmot

# 688
  • София
PAI 4G-4G означава че и двата алела на гена са дефектни, PAI-1 e свързан с недостатъчност на фибринолизата. Добре е при бременност да си на антикоагулантна терапия.

MTHFR е свързан с неусвояване на синтетични форми на Б9 и Б12 - трябва да приемаш само бионалични /метилирани форми - фолат/Неофолик Мета вместо синтетична фолиева киселина за Б9 и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12. Премери нивата на витамините Б9 и Б12 и се постарай преди забременяване да ги докараш до горната граница.

# 689
Здравейте. Знаете ли дали клексанът /назначен поради тромбофилия/ има "защитна функция" и при евентуална прееклампсия? Става дума за еднократно измерено повишено кръвното налягане, на което АГ реагира с: "Няма нищо тревожно, ще се видим след 2 седмици."

Общи условия

Активация на акаунт