Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 8

• 33 044
  • 740
  •   3
Отговори
# 660
Твоето 90 е нейно 45.

# 661
Фраксито го слагам по целия корем където намеря- и надолу и нагоре чак до паласките стигам. След като може и в ръце и в крака да се бие не виждам как точно да е само около пъпа. Където и да го сложиш то ще си навлезе в организма.

# 662

Имам предвид, че под малък градус като подкожна за ваксина примерно, а аз го разбирам от листовката, че трябва да е перпендикулярно на кожата... Как е правилно? Би било тъпо ако пропилявам материал и се бода без причина..

Последна редакция: пт, 09 авг 2019, 23:10 от Dragon Girl

# 663
Според мен и в двата случая важното е  да се постави подкожно.

# 664
  • София
Когато слагам подкожна инжекция на друг, няма как да го бодна под ъгъл от 90°, а на себе си пък ми е неудобно да я сложа под 45°

# 665
Здравейте, няколко страници по-назад, бяхте коментирали NK клетки и интралипидни вливания. Не съм компетентна по темата, но исках да споделя с вас това, на което случайно попадна във фейсбук. Поставям линк към статията Simple Smile

http://9m-bg.com/bremennost/planirane/nk-kletychna-aktivnost/

# 666
  • София
В травматологията ме бодяха като бод за тропоска, почти успоредно на кожата.
Важното е да е подкожно Simple Smile

Според мен и в двата случая важното е  да се постави подкожно.

# 667
Здравейте, няколко страници по-назад, бяхте коментирали NK клетки и интралипидни вливания. Не съм компетентна по темата, но исках да споделя с вас това, на което случайно попадна във фейсбук. Поставям линк към статията Simple Smile

http://9m-bg.com/bremennost/planirane/nk-kletychna-aktivnost/

Много полезна статия. Хубаво ще е да я пуснеш и в темата за генетични и имунологични.... И да я качат на първа страница ако е възможно.  Peace

# 668
  • Живее на Луната
Прочетох статията и ми станаха по-ясни нещата за тези НК клетки.
Сега си погледнах резултатите от доц. Русев, той изследва:
NK-клетки
% CD16-NK от всички NK
NK клетъчна активност
NKa в присъствие на IVIg
NKa в присъствие на Intralipid
Тромбоцитно-левкоцитни агрегати (небременни)

Кое според вас са въпросните uNK от тип 1, които са неблагоприятни за бременноста, защото аз така не мога да се ориентирам. Да не стане да трепем добрите клетки?
Някой правил ли е изследвания в Александровска болница, за да каже там какво изследват?

# 669
Момичета, ако искате пишете в темата за генетични и имунологични проблеми, за да бъдете полезни и на останалите, защото все пак тук е за тромбофилията.

# 670
  • София - Варна
Здравейте момичета,
Да ви попитам - при бременност в 5+ седмица, следните резултати как ви се струват:
Ако не е посочено друго, референтните граници са за пол Жена, възраст 35 г.

Кръвосъсирване
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
Фибриноген ( Fibrinogen )      2.96   g/l   2.00 - 4.00
aРТТ (ККВ)      24.60   s   26.00 - 38.00
Д димер ( D-dimer )   !   0.89   µg/ml   До 0.50

Жената е ПАИ 4г/4г. Има един задържан аборт и успешна бременност след това, без терапия. Сега също не е на терапия. Има зацапване от положителен тест досега. И с първата бременност е имала същото, до 12-та седмица.
Още не е ходила на лекар за установяване на бременност. Днес ще ходи.
Интересува ме най-вече за д-димера. Завишен ли е за бременна, или не?
Благодаря предварително!

# 671
Гледат се и показатели в ПКК.
За бременни стойностните на Д димера са различни

# 672
Момичета, от коя седмица най-рано може да се пие омега 3? Аз да си призная пия от 9гс, сега ще влизам в 11 гс. Пия по 5мл мьолерс/синята капачка. Започнах я защото незнам дали ми е достатъчна терапията от всеки ден х1 клексан 0.4 и х1 натаспин. Сега обаче се притесних дали не избързах, другата седмица чак имам преглед и възможност да се консултирам и за терапията и омегата.

# 673
  • София
Омега-3 няма ограничение за прием преди или по време на бременност. https://homeostaza.bg/blog/omega-3-bremennost/

Ако се притесняваш дали Клексан 0,4 всеки ден ти е достатъчен, отиди на консултация с проф. Паскалева в НКБ или направи изследване на АнтиХа.

# 674
Да това ще направя другата седмица, ще пусна Анти Ха, незнам дали ще успея да отида при нея защото имам и друг час, мисля да и пиша дано ми отговори, ходила съм преди три години при нея. Ако си сложа инжекцията в 6ч и в 9ч направя изследването проблем ли е, защото в 10ч ми е планирания преглед? А омегата се притесних защото четох, че заради съдържанието на вит А не е хубаво прием в първи триместър.

Общи условия

Активация на акаунт