Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 36

• 43 135
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
TafTaf, това е нормално, и на мен ми се е случвало - един от първите за оглед, който е почти перфектен, ама човек си казва "е, то от вчера гледам, може и по-добро да излезе", а после гледа година и повече, и не излиза нищо, дори доближаващо се до този първи. Но все пак излиза, накрая, трябва търпение. Случаи като твоя (и моя) не се харесват на брокерите, защото те търсят бърза сделка, а такива като нас никак не бързат и не е ясно кога и дали ще вземат комисионна от нас като купувачи, защото накрая попадаме на имот "само за ЧЛ"  и комисионната я прибира брокерът на продавача. Затова и не се стараят особено, мое обяснение.

# 91
  • София
Честито , много е хубаво жилището , колко квадратни метра е площа , че и ние искаме да нагодим 3 спални някак и искам да се ориентирам на каква площ се простира всичко Simple Smile .Това ново строителство ли е и колко грубо ви излезе ремонта?

И преди съм писала и направихме наистина перфектното решение, с което много се радваме: продадохме стар освежен апартамент в “престижен” район и купихме 2 апартамента в кв Надежда, който много харесваме. Останаха пари за почти цял луксозен ремонт с опънати тавани, дограми Саламандър, врати 3600 лв, мебели по поръчка, контакти и ключове за 800 лв и какво ли не! Резултатът от апартамента-дом:
Холокухня 20 кв.м, всичко стана суперско и има място да се чувстваш не на тясно!!
3 спални от 14 до 16 кв.м
Баня и втора малка баня
Тераса 5-6 кв.м
Мини перално.

И пари от наем от малкия апартамент!
Най-хубавото е, че наистина много си харесваме Надеждата и не мога да разбера хората, които се гъчат в жилища и райони без въздух и зеленина, това направо ме задушава.

# 92
Работя в бранш,  в който при по-заплетените случаи обикновено се оказва, че първата оферта е най-добра. Май и с НИ е същото. Най-добрата възможност гледахме в началото, ама лято, море, ще умуваме...  И докато се върнем беше продаден.

# 93
тинки, и аз имах подобно преживяване. В момента в който започнахме търсенето ни хареса  едно жилище, ама дълго време стоя като оферта и ние се чудехме, имаше и недостатъци, но малко. В момента, в който отидохме да говорим със собственика - изненада. Продал го на някой, който е   предложил 10 000 евро отгоре, а брокерът натискаше за стоп капаро. Добре, че не го платихме, адски неприятна ситуация.
Таф, и на мен Явлена не ми харесаха с този подход, като възразих получих отговор "Ние работим така". Ами пък аз не работя така и ги отсвирих. Аз котка в чувал не купувам.

# 94
Някой наскоро беше питал, но какво наистина се случи със сайта imoti.info?

# 95
Работя в бранш,  в който при по-заплетените случаи обикновено се оказва, че първата оферта е най-добра. Май и с НИ е същото. Най-добрата възможност гледахме в началото, ама лято, море, ще умуваме...  И докато се върнем беше продаден.

Аз видях обявата за моя и купихме за седмица. Имаше три сходни етажа, след седмица нямаше нищо. Онези на високо стояха по-дълго, ама единият беше много голям, а другият външен и с по-кофти разпределение.

# 96
По архитектурните норми, колкото повече светлина и прозорци има, толкова по-добре за жилището. Затова и скъпият голям имот, който постнах, е със светъла кухненска част, защото това е един от белезите на хубавото жилище - подобно е и за онова жилище в Златен век, постнато от Нико.  И не е въпросът дали някой е нещасетн или щастлив в него, защото има хора, които са много щастливи във Филиповци или в преустроени гарсониери, а дали е компромис от арх. гледна точка. А последващ въпрос е дали някой е склонен да го приеме, а трети въпрос пък е дали и да не е сколонен да го приеме, може да си позволи друго.
Обсъждам общоприети архитектурни постулати при проектиране на жилища, които, ако не са спазени, после с никакви пари не могат да се променят (за разлика от парапетите и дограмата) и затова според мен е важно човек да ги гледа при покупката. А който смята, че по-важно е да се обсъжда дали парапетите са от инокс или дали дограмата е Саламандър, е свободен да не чете моите постове и да не отговаря. Или пък ако като ЧС смята, че не е толкова важно да са изпълнени всички важни критерии, защото лесно ще го смени после.
Големи тристаен съм виждала в квартала само с дълъг хол,  т.е. няма как да се отдели спалня. В ЕПК има по-добри разпределения,  но пък някак ми е извън полезрението. Големите сгради ме притесняват.
Определено тавана, който сме си сложили не е нереален. Както казах за други квартали ще се вместя, но не ме влекат.
Тинки, в СС тухла такива разпределения, които да позволяват отделяне на спалня от дневна, са редки, евентуално в такива с по-специална изработка (тоест, не по типов проект, и такива има) може да се намери , но при ЕПК заради особеностите на конструкцията и типовите проекти са много по-често срещани. Но да, ЕПК си имат други недостатъци, както всяко решение.
Била съм там, спокойно, ще излезе, не се отказвайте. Успех!
Ех попея не се спря. На Томева поста е много точен. Прочети го пак внимателно. Преди време ти казах, че аз не бих живял в жилище като твоето, но те разбирам, че с твоя ограничен за Лозенец бюджет, няма как да вземеш нещо наистина добро и не ти натяквам непрекъснато колко си прецакана. Черна станция достатъчно ясно обясни защо и харесва и съответно, защо е купила сегашното си жилище. Да не говорим, че след като прозореца на хола  е 6.5 м2 и пред нея няма други сгради е ясно, че не живее в тъмна дупка.

# 97
Niko, постът на Томева е за лаици, които се захласват по лъскавини, което си е тяхна работа. И това e черта на всички брокери, с които съм контактувала в реала, с изключение на една, която беше строителен инженер - сладкодумни и обаятелни, с перфектна визия и до там. Затова и съм си търсила сама и пак ще търся сама, когато стигна до там, защото те в масовия случай просто не могат да ми предложат познанията и качеството на услугата, които очаквам, а се нервират и ме обвиняват, че съм "капризна и не знам какво искам" и само им губя времето.  
Ти къде и в какво би живял много слабо ме интересува, аз не говоря за възможностите на ЧС или на филанкишията, аз говоря за обективни критерии за качества на жилището, които са известни на всеки, който има понятие от архитектура или урбанизъм. И според които това е компромис - точка. Кой може да го приеме, кой не може, кой си го харесва, кой го иска или не иска, кой не може да си позволи друго, всичко това е субективно и няма общо с факта, че това обективно е компромис.
И  те моля да не ми обясняваш какво аз да чета, защото нямаш капацитета за това. Със здраве.

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 15:31 от Анонимен

# 98
Извинете, сега видях че Нико са го позабърсали. Трия и моя пост и оставаме на темата

# 99
Попеа, ти архитект ли си или урбанист?

# 100
Няма значение каква съм, за да разбирам от нещо. И ако не вярваш, питай някой твой приятел архитект в реала или си намери литература да прочетеш - има бол.  Между другото, това е добър подход, според мен, на огледи да се ходи със специалист, а също и с рулетка. Пък ако не щеш, си купувай по съвети на брокери или по своите разбирания. Те затова се строят и продават недоразумения, защото има предостатъчно купувачи за тях, които не си правят труда да се информират.

И да питам пак - задоволява ли високите ти изсквания апартаментът за 550 К евро до УАСГ или имаш възражения по него?  

Последна редакция: вт, 02 апр 2019, 16:31 от Анонимен

# 101
Извинете, сега видях че Нико са го позабърсали. Трия и моя пост и оставаме на темата
Изтрих си поста, защото няма смисъл да се спори с човек, който в реала е много назад. Разбира се бих бил много щастлив, ако попея има много по-голям капацитет от мен и дава работа на хиляди хора, плаща мноооого сериозни данъци и съответно е много полезна на Родината ни. Но съдейки по ограничения й бюджет явно не е така. Много жалко.

# 102
Ами ако аз съм архитект? Пак ли трябвя да си търся приятел архитект?

# 103
Нико, не ти прави чест да пускаш такива коментари.
Човек не е еманация на имуществото си и не е по-важен, само защото е по-богат.

# 104
Понеже много се говори за компромиси искам да отбележа, че компромисите не са нещо абсолютно, а винаги се дефинират по някаква съвкупност от критерии, които пък най-често съвсем не са обективни.

Ето един пример - г-жа Х си купува автомобил с мощност от 150 кс. Обаче този автомобил съвсем не е оптимален по никой от изолирани сами по себе си критерии - нито по отношение на цената, нито по отношение на данъка, нито по отношение на икономичността, нито по отношение на динамика или пътно поведение. Значи ли това, че г-жа Х е направила тотален компромис отвсякъде и изборът и е пълен провал? Mr. Green Ами не, съвсем не значи това, а просто значи, че г-жа Х е направила оптимизация на базата на критерий за минимална достатъчност по отношение на водещ критерий - мощността и минимизиране на негативните ефекти на останалите критерии. С други думи тя е избрала кола, която харчи повече, струва повече и има по-висок данък от кола със 75 кс и е много по-тромава от кола с 350 кс обаче тя е преценила, че за нейния начин на каране 150 кс, гарантиращи ускорение от 10 м/с*2 и максимална скорост от 195 км/ч, са напълно достатъчно. Обаче колата с тази мощност е по-евтина от кола с 350 коня и данъкът и цената са минималните, при условие на удовлетворен основен критерий. И тя от своя гледна точка не е направила никакъв компромис, а е оптимизирала. И няма значение дали е можела да си купи кола с 350 коня, защото такава просто не и трябва, а носи повече проблеми.  За някой автоманиак обаче този избор ще е голям компромис със скоростта.  А от гледна точка на някой запален природозащитник и двете са огромен компромис с екологичността. А де, кой от тримата се е минал и на кого да се смеем, че е направил компромис?  Whistling  Баш същото е и с жилищата, и с почивките, и с всичко. Но винаги ще се намери някой трол да крещи по форумите " Вие сте мишки, не знаете какво е да имаш бензин в кръвта и не разбирате какъв грамаден компромис сте направили, понеже не сте взели 350 коня"  Joy

Нико, не ти прави чест да пускаш такива коментари.
Човек не е еманация на имуществото си и не е по-важен, само защото е по-богат.

Точно така. И затова хич не е проява на добър тон някой да крещи "Ти си направила компромис отвсякъде, като си купила кола със 150 коня и си го направила само защото не можеш да си позволиш кола със 350 коня, която според всички автосписания вози най-добре"  Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт