Пазарът на недвижими имоти-какво се случва реално? - 36

• 43 102
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
  • София
В един друг форум може да блокираш потребител и да не му търпиш логореята, тук не пожелаха да го направят
Инфо за източни МанЛи - 1300 евро на зелено, изкупува се почти веднага
Потвърждавам - двустаен, южен в Ман Ли запад без асфалт до обекта, 60м2 с общите за 80кевро на етап Кота 0.
Попеа ще я зарадвам, остава ми още седмица, макс 10 дена във форума и отивам половин година да поработя. Надявам се есента да слушаме пак мантрите, може да ги забравя дотогава  Laughing

# 121
Ехааа! Какъв купон се заформил тук! Аз пък няма да ви кажа в кой европейски град имам малко, спретнато апартаментче от много стара тухла за разкош. Не, че е тайна, ама ей така - да  не можете да спите тази нощ и да ми броите парите....и не, не работя за родината  Money

# 122
Наистина, трябва в темата да има повече данни за самия пазар - като реални цени, на които се сключват сделките, а не постоянно да се спори за глупости. Който е сключил сделка - да пише в кой квартал и на каква цена. Или пък Томева да дава такива данни от нейната практика. Иначе е безсмислено.
Напълно подкрепям и се надявам да има такива информация и повече хора да споделят. Дори и да не са сключили сделка, къде, какво и на каква цена за определена квадратура. Независимо старо или ново строителство.

# 123
Цените са безумни наистина! Нашето преди 2 години в кв.Надежда(както вече писах) беше 95 кв.м. чиста площ с терасите, панелка, за 60 000 евро, стана холокухня + 3 спални от класичекса панелка. Сега мисля, че са подобни цени, ако е за изкъртване. Като цена за ремонти + мебели не мога да кажа точно,може би между 40 и 50 000 лв, просто в един момент ВСИЧКО отиваше там до последно, без никакви компромиси и колебания обаче.
 Ето и малко снимки, надявам се не ставам досадна, но просто ни пасна идеално:

# 124
В един друг форум може да блокираш потребител и да не му търпиш логореята, тук не пожелаха да го направят

Потвърждавам - двустаен, южен в Ман Ли запад без асфалт до обекта, 60м2 с общите за 80кевро на етап Кота 0.
Попеа ще я зарадвам, остава ми още седмица, макс 10 дена във форума и отивам половин година да поработя. Надявам се
есента да слушаме пак мантрите, може да ги забравя дотогава  Laughing

Ще ни липсваш. Там нет няма ли?

Преди 10г. продадох нов 70 кв. с гараж на Дойран за 60000Е, иде ми да се гръмна Simple Smile

# 125
lady_fade
страхотно се е получило, много ми харесва. На много добра цена за тази квадратура също, дори и преди 2 години. На мен Надежда не ми е чужда, познавам донякъде частите, близо е до центъра, има си всичко. Но за 60х евро (аз дотолкова в момента ги докарвам, максимум 65х, ама няма да има за ремонт евентуално) не знам какво мога да намеря сега. Пък и много ме е страх, нещо се напатихме. Но трябва да се решим и ни се иска малко и икономично жилище с тераса обаче, близо до транспорт (естествено не при аристократите, ама ние сме плебеи и нямаме претенции)

# 126
И на мен много ми харесва как е станал апартаментът на Лейди Фейд.
Надежда е удобен квартал, с комуникации, близо до центъра. Има си и парк, за разлика от източните квартали.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 09:23 от Анонимен

# 127
  • София

Попеа ще я зарадвам, остава ми още седмица, макс 10 дена във форума и отивам половин година да поработя. Надявам се
есента да слушаме пак мантрите, може да ги забравя дотогава  Laughing

Ще ни липсваш. Там нет няма ли?

Преди 10г. продадох нов 70 кв. с гараж на Дойран за 60000Е, иде ми да се гръмна Simple Smile
Е има, ама форумът е краста. Не е полезно  Laughing
Браво за апартамента в Надежда. За мен лично подценяван  Peace

# 128
# 129
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
есента да слушаме пак мантрите, може да ги забравя дотогава  Laughing

[/spoiler]Ще ни липсваш. Там нет няма ли?

Хъм , лоша работа, Под наем да си го дал , за тези 10 години щеше да си взел половината пари само от наеми и сега да го продадеш за двойно повече пари. Пак зависи как си инвестирал парите тогава Thinking
Дядо ми казваше: Никога  не продавам имот, не се подписвам под продавач, само под купувач Grinning
Ако пък някой продаде, веднага купува друг имот, На мига. Пари в банка не се държат.
Ей такива дядовски приказки помня...

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 10:22 от Yangdze

# 130
Ето ви малко статистика на база сключени сделки. Вярно не са много, но пак е нещо. На всяко тримесечие изкарват такива данни. За сега това е най-истинското, понеже никой друг не изкарва данни за цени на база сключени вече сделки.
https://www.mirela.bg/index.php?p=stats_form
Може да обсъдим вие какво мислите по въпроса?

# 131
Локация, локация, локация - за 285 хил. без гаража. Личи си различният от масовия ремонт, примерно баните (особено черната) ми харесват, въпреки че не съм любител на мрамора. Сгъчкано е малко в дневния тракт, плот за готвене колкото да направиш салата, но пък е стилно (поне за мен).
Квадратурата (ЗП) не е 110 със сигурност, обаче. Най-вероятно е към 80 кв. м. Помещенията (втората спалня не е показана) са ~ като на 3-стайна панелка, но без кухнята (~8 кв. м.), така че от ~ 85 като извадим 8 стават към 78-80 кв. м.
Плащаш за местоположение, за това, че е НС и за ремонта - вместо 60 х. за панела в Надежда, 285 х. за НС на Тинтява.

# 132
Ей така като кажете локация, локация, локация, все едно купувате нива, бе хора... Да, за там значение има само локация и почва. Обаче при покупка на апартамент има още 1000 неща, които определят цената.

# 133
  • София
Локацията определя цената, няма какво да се лъжем. Това е поговорката, така да се каже. Че това определя цената е категорично вярно. Ясно е, че ако Изток не ви е по джоба , ще купите подобно жилище но в Обеля на 1/2 цена, че даже на 1/3 цена. Затова така е приказката и е вярна, сами виждате.

# 134
На мен не ми допада апартаментът на Тинтява. Дневната е тъмна и тясна, като вагон. Но то и вагонът е по-светъл, защото прозорците му са отстрани, а тук - един прозорец в края.
Обзавеждането вътре не е по мой вкус въобще - тъмни мебели, тъмна баня, още повече да те притисне в и без това тясното пространство.
Така че ако ще се купува на тази цена, ще бъде само заради локацията и факта, че е НС.
Продава се с обзавеждането и му е понадута цената според мен. Гледам, че е обявена без ДДС, което с още 20 % отгоре е.....Close
От моя гледна точка апартамент никога не трябва да се купува с обзавеждането вътре. Едно, че ти вдигат цената заради това. Второ, че после трябва всичко да изхвърлиш и/или преправяш по свой вкус. Мерси. Купувам или тотал щета, която ще си ремонтирам, или с довършителни работи евентуално до врати и контакти. Ни мебелите им искам, ни баните.

Последна редакция: ср, 03 апр 2019, 10:30 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт