Пазаруване от H&M (30) ➤ Април 2019

• 48 603
  • 967
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Защо се възмущавате от Еконт, те какво са виновни, че законът се променя? Законодателите са за бой, не се наядоха... Вместо да смъкват ДДС и да има повече освободени доставки те правят обратното.

# 421
Да, какво стана с БГ пощи и малка препоръчана пратка и запис.....едно време в Продавалника така беше- пращаш на доверие, после получаваш запис. Намеси се Еконт и замряха нещата....Ще има отлив, не може да се оскъпява транспортът и това да не се отрази на стокооборота. Някои сайтове качиха доставката и аз се спрях.  Значи,..... имам алергия към това нещо такса доставка, явно ми липсва култура на покупател,....но няма и да развивам такава. Спиди са по-добре.

Законодателите - да, ама там няма оправия. Те са там, за да слагат прът на всичко и да си увеличават заплатата. То българи не останаха, мин.год. още 30 хил.са напуснали страната...

# 422
Аз също не купувам, ако има доставка Simple Smile лесно се влияя и малки жестове като бд или някое ваучерче ме склоняват на мига да поръчам, може и по много. Но ако няма поне мааалко намек за далавера- зарязвам всичко

# 423
  • Варна
А да бе, Спиди... Пази Боже ще кажа. Ако трябва да се свържеш с тях за нещо - мисия невъзможна. Не, не и не. Еконт си остават най-добрите за мен, а това специално, което коментираме сега е нещо, което по никакъв начин не зависи от тях и това ДДС нито ще влезе в техния джоб, нито нищо. Освен това ясно е казано, че ще засегне ВСИЧКИ куриерски фирми.

# 424
  • Сливен
Моля някой счетоводител да се изкаже.Когато има безплатна доставка и наложено плащане с тези промени не става ли двойно плащане на ДДС върху една и съща сума ,веднъж за самата стока и после за обявената стойност?Или се цели плащанията да стават основно по банка.С някои сайтове няма проблем да платиш предварително,но с други си остава най-добрия вариант плащане при получаване.

# 425
Интересно ми е. Случвало ми се да поръчам подаръци от НМ, да ги изпратя на рожденика с Еконт. Съответно, за да се презастраховам от изгубена или повредена пратка, обявявам стойността. Значи сега ще платя ДДС за стока, в която вече е включено ДДС и съм го платила. И, ако въпросното нещо не стане на рожденика и ми го върне пак с обявената стойност, аз ще платя още едно ДДС?

# 426
  • Варна
Така както аз го разбирам се начислява ДДС на УСЛУГАТА "Обявена стойност", а не на самата обявена стойност. Не знам какъв им е ценоразписът, защото тая услуга не съм я ползвала, но не се ли плащат някакви стотинки допълнително, ако застраховаш стоката? Предполагам, че на тези стотинки ще начисляват ДДС, а досега са се водили услуга с 0-лева ставка.

# 427
Ако е само на услугата - бива.

# 428
  • Враца
ДДС-то ще е върху таксата за пощенската пратка. Пощенска пратка е пратка офис-офис и беше до определени размери и кг. И наистина досега беше без ДДС, и е за пратки в страната, мисля че няма връзка с ХМ.

И къде го четете това за ДДС върху обявената стойност, три пъти се връщах да чета съобщението и не го видях. Не може да се начисли ДДС върху обявена стойност, ХМ ти е взело ДДС-то веднъж, или който и да е продавач. Няма как да се начисли втори път ДДС.

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 08:25 от zoia_ivanova

# 429
Аз също не купувам, ако има доставка Simple Smile лесно се влияя и малки жестове като бд или някое ваучерче ме склоняват на мига да поръчам, може и по много. Но ако няма поне мааалко намек за далавера- зарязвам всичко

Скрит текст:
В това отношение много харесвам Ozone. Над 15 лв БД + хубави намаления, как да не се съблазни човек )))

Последна редакция: вт, 16 апр 2019, 08:35 от La_Valletta

# 430
  • Пловдив
Чакам си пратката днес. Отдавна не бях поръчвала. Получих първо СМС, после и мейл. В проследяването в сайта им все още е на подготвяне на пратката. Не може да им се вярва. И нещо са променили интерфейса...

# 431
  • Варна
И къде го четете това за ДДС върху обявената стойност, три пъти се връщах да чета съобщението и не го видях.

Цитат
Към допълнителните пощенски услуги Обявена стойност и Препоръка също ще се начислява ДДС.
Касае стойността на услугата, да, а не сумата на обявената стойност.

# 432
  • Mostly in my mind
Тъй като нали вече и смс се заплащат, като имате пратка от НМ, получавате ли смс?

# 433
  • Бургас
Аз получих вчера смс.

# 434
И аз не разбрах- ДДС върху самата пощенска услуга, която беше 2-3 лв, или върху таксата за Обявена стойност, или върху сумата по Обявена стойност, или върху всичко?

Общи условия

Активация на акаунт