Мъжът или жената трябва да направи първата крачка ?

• 20 310
  • 496
  •   1
Отговори
# 405
Интересно разсъждение, че целувката на първа среща е задължителна. Ако обаче жената е достатъчно тактична за да не покаже, че мъжа я дразни, не и е приятен,запази добрия тон и ниво, тя няма да го отреже по време на разговора и всичко ще е културно. В същото време, някой мъже приемат женската тактичност за шанс за действай нататък и ако и налети да я целува може да си отнесе шамара от воле. В някой случаи не само шамар. Simple Smile  Няма такива правила за целувки, всичко опира до човека.

# 406
  • Linz
Няма такива правила, всичко е според хората и ситуацията.

# 407
  • там, където ми харесва
В същото време, някой мъже приемат женската тактичност за шанс за действай нататък и ако и налети да я целува може да си отнесе шамара от воле. В някой случаи не само шамар. Simple Smile 
Тези типове са най-нахални и не разбират , когато им приказваш или според думите ти се правят, че не са разбрали.

# 408
Ако някой мъж не ми допадне, гаранция че ще вдене и дори няма да се пробва с целувки. Не заблуждавам никого. Съвсем възпитано давам да се разбере, че няма да се получи. Не ми се е случвало мъж да не разчете знаците досега...

# 409
Ако имаше опция "зависи", щях да избера нея. Не се знае в каква ситуация е попаднал съответния мъж или жена. Не виждам нищо лошо в това, че примерно тя е харесала някой и иска да се запознае с него. Не би трябвало да я интересува какво ще си кажат околните или обкръжението ѝ щом наистина и е допаднал. Същото важи и за мъжете. Доста е относително...

# 410

За целувка - първа среща, иначе за какво излизате? Тя може и с приятелка да си приказва. Ако те отблъсне, има голям шанс да си губиш времето с нея. За секс може би след втората, задължително на ново място, създай романтична обстановка, предразположи я.

Ти комай си от ония, дето ги е страх да не се минат, ако няма келепир, поне малък!? Mr. Green
Ако кажеш и че ще платиш сметката, ама ако не ти бутне целувка, ще си поискаш половината, няма да се учудя......

Ако продължаваш да си развихряш въображението, аз също няма да се учудя 😂

# 411
Тук, в тоя форум, рядко някой ще напише, че се е дънил, че е грешал, или нещо такова.
Е, аз ще го направя - когато аз съм поемала инициативата, нещата на са свършвали добре за мен.

Според мен, повечето мъже (без да генерализирам - сигурно има изключения) обичат да са ловци, да се доказват. На някакво вътрешно интуитивно ниво, сякаш "цената" на жената пада, ако тя настоява за флирт, за връзка и т.н.

Така че аз поне лично не искам да предприемем никакви първи крачки повече. От мен усмивки и отворено (топло) отношение, ако и аз имам симпатии към мъжа. Но да го каня на срещи, или да си демонстрирам по-явно интереса - не.

# 412
  • Агент под прикритие
Тук, в тоя форум, рядко някой ще напише, че се е дънил, че е грешал, или нещо такова.
Е, аз ще го направя - когато аз съм поемала инициативата, нещата на са свършвали добре за мен.
Силно се съмнявам, че "неуспеха" ти има нещо общо с това, че си поемала инициативата, по-скоро с неправилна преценка на човека отсреща (особено често срещано при тези, които "обичат с ушите").

Според мен, повечето мъже (без да генерализирам - сигурно има изключения) обичат да са ловци, да се доказват. На някакво вътрешно интуитивно ниво, сякаш "цената" на жената пада, ако тя настоява за флирт, за връзка и т.н.
Да доказват? Какво точно? В тоя живот никой с нищо не ти е длъжен, камо ли да ти доказва нещо, още повече ако трябва да се доказва, че не е "виновен до доказване на противното".

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 19:53 от AgentProvocateur

# 413
Ох, как обичам да ми се слагат думи в устата!
Не съм казала, че някой нещо трябва да МИ се доказва.
Казах единствено, че по мои наблюдения, по-голямата част от мъжете ОБИЧАТ да се доказват жените, да ги свалят, гонят и да ги правят свои.

Внимателно съм подбрала речта си, за да не скокнат хората, които все говорят за изключения. Да, сигурно има такива, но не са водещият пример.

Според мен всеки пол трябва да си е в архетипа. По Юнг.
И в това няма нищо лошо.

# 414
Казах единствено, че по мои наблюдения, по-голямата част от мъжете ОБИЧАТ да се доказват жените, да ги свалят, гонят и да ги правят свои.
Извинявай, но къде точно провеждаш наблюденията си?

# 415
  • Наблизо
Явно в реалния свят.Ако искаш вярвай,пожелавам ти скоро да се появи мъжът,който ще те оцени и ще иска да те направи своя и да те ухажва Simple Smile (ако не се е случило).
Правилно си установила,че ако се слагаш и сваляш на мъж,ти пада оценката в очите на свестните мъже.Един мъж ако не е тръгнал да се старае за теб,не те е харесал и следващия.
Няма нужда се унизяваш и тичаш подир някой,който не те е харесал.

# 416
  • Агент под прикритие
Ох, как обичам да ми се слагат думи в устата!
Не съм казала, че някой нещо трябва да МИ се доказва.

Внимателно съм подбрала речта си, за да не скокнат хората, които все говорят за изключения. Да, сигурно има такива, но не са водещият пример.

Според мен всеки пол трябва да си е в архетипа. По Юнг.
И в това няма нищо лошо.
Внимателно си подбра речта, като повтори дословно съдържанието на предния си пост, без да се аргументираш по твърдението ти (освен ако някакви наблюдения, каквито и да са те, могат да минат за аргумент) и без отговор на поставения въпрос. А поставения въпрос беше, цитирам
Цитат
Да доказват? Какво точно?
И как точно разбра, че ставаше въпрос конкретно за ТЕБ ?!?
Ами първата част, с "неуспехите", цитирам
Цитат
Силно се съмнявам, че "неуспеха" ти има нещо общо с това, че си поемала инициативата, по-скоро с неправилна преценка на човека отсреща (особено често срещано при тези, които "обичат с ушите").
Това как ще коментираш?
Един мъж ако не е тръгнал да се старае за теб,не те е харесал и следващия.
Безгрешна логика !!! Но далеч не е най-абсурТната, която съм чувал. Преди няколко страници се коментира, че има доста възможни причини, поради което жената да остане "незабелязана" от мъжа и нито една от тях нямаше нищо общо с харесването. Щом мъжа не ме е забелязал и съответно харесал СЕГА и ВЕДНАГА, значи не струва и следващия. Гроздето взе да киселее яко...

Ако имаше опция "зависи", щях да избера нея. Не се знае в каква ситуация е попаднал съответния мъж или жена. Не виждам нищо лошо в това, че примерно тя е харесала някой и иска да се запознае с него. Не би трябвало да я интересува какво ще си кажат околните или обкръжението ѝ щом наистина и е допаднал. Същото важи и за мъжете. Доста е относително...
Аз НЕ гласувах в анкетата поради същата причина. В тия неща (че и във всичко останало) няма само черно и бяло.

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 22:35 от AgentProvocateur

# 417
Наблюденията от истинския живот са източникът на твърденията ми, че мъжете обичат да завоюват жените. Плюс чуждоезични мъжки форуми.

Когато един мъж харесва една жена, той не се спира пред нищо, за да я направи своя. И няма нужда жената да прави нищо, освен да отговаря на тези чувства.
Общо-взето доброто старо време - мъжът ухажва, а жената избира.

На въпроса какво да доказват - ами че са достойни, например, че са мъжкари, че харесват жената и т.н. Да засвидетелстват интерес и др.
Съжалявам, ако не можеш да го хванеш, или фантазираш, че е нечестно, че е израз на някакъв женски тормоз, драма или нещо такова.

И не на последно място - възможно е да не съм преценила добре мъжете, на които аз съм предлага да се видим, на които аз съм писала първа или от сорта. Наистина е напълно възможно.
И все пак моите лични наблюдения и върху други случаи са сходни.

Плюс още едно нещо - искам да се чувствам като жена. Не смятам за редно да каня по срещи който и да е. Аз съм жена, мъжът е мъж, трябва да има топките да поеме инициатива.
От мен усмивките и благоразположението.

Айде разпни ме на кръст сега.
Не всичко е нужно и да се обяснява прекалено много. It is just how it is and how I prefer it.

# 418
  • Агент под прикритие
Съжалявам, ако не можеш да го хванеш, или фантазираш, че е нечестно, че е израз на някакъв женски тормоз, драма или нещо такова.
Нито първото, нито второто. Твои интерпретации. Sunglasses Темата е за това кой трябва да направи първата крачка, не затова дали е честно (или не), женски тормоз (каквото и да имаш предвид под това), драма и т.н.

Плюс чуждоезични мъжки форуми.
Благодаря, нямам повече въпроси !!! LaughingLaughingLaughingJoyJoyJoyJoyJoy

Последна редакция: нд, 05 май 2019, 22:48 от AgentProvocateur

# 419
Да, когато човек няма какво да каже, пуска емоджитата.
И, впрочем:
Цитат
Преди няколко страници се коментира, че има доста възможни причини, поради което жената да остане "незабелязана" от мъжа и нито една от тях нямаше нищо общо с харесването. Щом мъжа не ме е забелязал и съответно харесал СЕГА и ВЕДНАГА, значи не струва и следващия.
Еххххх, кои пък са тия причини да не те забележат веднага Grinning
Болднатото: aми то в интерес на истината е така.
И е нормално всеки да иска най-доброто за себе си, а не да се задоволява с поредственото. Мисля, че при всички ни е така.
Хубавите неща стават веднага, а не като някакъв план Б.

Не харесвам някого, ама дай да му дам шанс, че да не съм сам/а. Lol!

Или се харесвате веднага, или не.

Нещастните любови, според мен, са защото много голяма част от хората (и мъже, и жени) ги е страх ужаааасно много да не останат сами и са склонни на какво ли не, само и само да обвързани. Вкл. да се хващат с хора, които не са положили никакво усилие за тях, връзката върви като с клизма, някой/някоя "ПланБ", някой/някоя с безобразни качества и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт