АГ Селена-19

• 46 394
  • 739
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Аз бях с индуцирано раждане ,но ми поставиха система . Явно си е до лекаря.

# 451
Знаете ли каква е цената за ортопедипния преглед на новородено?
При следващия преглед ще попитам, но ако някой е бил в подобна ситуация и би могъл да помогне - от Селена ми водят термина на една дата, а в града ми където съм записана по ЖК е с 2 дена по рано термина, не знам защо го изчисляват по друг начин. Съответно 45 дневния ми долничен и направлението ми за хоспилизация са с термина по ЖК, а не този в Селена. Дали това е проблем

# 452
Здравейте, цената на прегледа при ортопед е 50 лв.

# 453
Здравейте, момичета!
Бих искала да попитам: имам записано секцио за след 17 дни, виждам, че искат актуални изследвания МБ ( 2 седмици ), ако изследванията са например от 17 дни, дали биха направили проблем?

Също така искам да попитам - направлението за хоспитализация задължително ли е? А то трябва да ми бъде издадено от следящия ме АГ по ЖК ли?

Мога ли малко преди да вляза в 9 месец да мина консулрацията с анестизиолога и съответно да нося всички нужни изследвания за раждането?

Извинявам се за безбройните въпроси Blush

# 454
  • Пловдив
На мен ми взеха микробиология в деня на постъпването, не съм плащала допълнително. Отделен въпрос е доколко са я изследвали, защото през цялата бременност, включително и две седмици преди раждането, имах кандида, а после в епикризата пишеше, че не се откриват патогенни микроорганизми. Гъбите едва ли са изчезнали сами точно за секциото.

# 455
  • Пловдив
Кандида албиканс поголовно имат всички бременни. И те не са патогенни.

# 456
А какво представлява консултацията с анестезиолога, предстой ми другата седмица и ми е любопитно, а и да знам ако трябва някаква информация, която аз не знам да се подготвя Thinking и трябва ли да се носят някакви изследвания при консултацията или човека ще ми каже какво да приготвя за приема в болницата/секцио/

# 457
Носиш всички направени по време на бременността изследвания, включително кръвната група. Ако имаш алергии и през годините си правила тестувания и им пазиш резултатите, също.

# 458
На мен всичките изследвания по време на бременността никой не ми ги погледна. На рецепция не ги искаха, като давах останалото и после като раждах също не ги гледаха, макар че пак им ги дадох. За анастезиолога нищо не бе нужно. Попълваш въпросник, половината, от който лекарката сама си отбеляза без даже да ме пита имам ли нещо от посочените неща.

# 459
  • Plovdiv, Bulgaria
Декември 2015 раждах секцио там. С доктора ми се бяхме разбрали да пусна изследвания няколко дни по-рано, че да не губим време на самия ден и да мина по-рано. Пуснах, уж 7 дни важат изследванията. Платих си ги, не знам кво толкова пускаха ама 60лв май дадох по спомен. И като отидох казаха "А, то днес е 7ми ден, дай да пуснем нови".. Та изследвания на повече от 2 седмици едва ли ще приемат. Говорете с доктора си според мен.
Моята среща с анестезиолога беше абсолютна парадия ,колкото да се каже че съм минала. Зададе 5 въпроса и ми пожела лек ден.

# 460
Интересно ми е как си представяте консултацията с анестезиолог? Еми въпросник е, да. Тестове за алергии се правят в самия ден.

# 461
  • Plovdiv, Bulgaria
Интересно ми е как си представяте консултацията с анестезиолог? Еми въпросник е, да. Тестове за алергии се правят в самия ден.

Ми лично аз например нямах идея как и какво да очаквам. От тия въпроси какво ще разбере? Аз мога да кажа всичко, а ако не знам нещо? Вижда ми се тогава излишен този разговор.. Ама това си е мое мнение.

# 462
  • Пловдив
Анестезиологът носи отговорност за теб. На теб не ти трябва да разбираш, иначе щеше да бъдеш анестезиолог. Той преценя има ли риск, дори на теб да ти изглежда различно от разговора. Освен това при секцио риск няма. Най-много да направиш алергия към антибиотика. Но за това правят проби. А ако кажеш каквото ти скимне, дори и нарочно да го подведеш, отговорността да ти спасява живота, пак е негова.....

# 463
  • Plovdiv, Bulgaria
Под да "кажеш каквото искаш" имах предвид, че може да не знаеш информация, която тях ги интересува. За мен разговора беше ала бала просто, а явно очаквах че "консултацията" ще премине по друг начин. Не всеки, човек който не се е сбслъсквал с такива неща е запознат как стават работите. И все пак мисля,че всеки си има собствено мнение и очаквания. Живот и здраве ще видя как ще е следващ път.

# 464
Анестезиолозите са подготвени по време на оперативна намеса за "нещата, които ти не знаеш". Мнения и очаквания тук няма. Това са стандартни въпросници, протоколи, по които се работи в цял свят, колкото и да ви се струват ала-бала. Затова са специалисти, да си извлекат информацията, която им трябва.

Общи условия

Активация на акаунт