Тест за овулация - въпроси / тема 9 /

• 37 941
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Гледах такива разни хипотези из чужбинските форуми, че при повече от 4 поредни положителни теста можело да се подозира бременност, ама ме съмнява -по стечение на обстоятелствата само веднъж сме били активни този месец, а сме на години🤣 ако е станало от раз,ще ни обявят за медицинско чудо🤣

# 241
Здравейте момичета! На 04.06.19 бях на преглед при АГ-то ми (15 ден от МЦ) - видя фоликул 19 мм и ми каза на 05.06 сутринта да си направя Хориомон и на 07.06 да започна Дуфастон. Но поради наблюдения от предходните ми стимулации и след поставяне на Хориомон овулацията не настъпваше до 36ч както пише, а по-късно, реших да меря БТ и да правя тестове и след като засека овулация да започна Дуфастона. Но много се обърках с тези тестове.

# 242
Тестовете са ти положителни заради хориомона. За дуфастона обаче, освен да отидеш да те видят днеска на уз... newsm78
Или поне се обади да се консултираш с док.

# 243
Ами в друг форум четох, че хориомона не влияе на тестовете за овулация. За преглед няма как да отида, защото часовете за там се записват за дни- седмици напред (репродуктивна клиника). Но ако съдя по БТ би трябвало да предстои овулация. Поне така си мисля или се бъркам.

# 244
При високо ЧХГ някой тестове за О отчитат положителен резултат, тъй като ЧХГто си прилича с ЛХ, т.е. освен на ЛХ реагират и на нивата на ЧХГ, т.е.. на хориомона.
БТ е добър метод за засичане, но пък доста неща могат да и повлияят. Така че прегледа на УЗ си остава най сигурният начин за доказване на О.
Ако нямаш възможност да се консултираш дори по телефона, според мен е редно да започнеш дуфастона най-късно утре. Все пак са ти казали да го започнеш още на 7ми и е редно да ги послушаш.

# 245
Ами ще вида и утре БТ и тест и ще започна Дуфастона. Благодаря за отговора!

# 246

Така като гледам вчера е положителен, нали?

15тия ден пак беше отрицателен, но забравих да сложа теста.

# 247
Да, от 16ти ден е положителен. Peace

# 248
Здравейте, колко дни след закъснение на цикъла може да се отчете правелен резултат? Благодаря предварително.

# 249
И при един ден закъснение резултатът би трябвало да е реален.  Peace

# 250

Теста ми от вчера,не бях виждала по-наситена чертичка🍀Да продължавам ли с тестовете до - или да спирам?Имам всички симптоми за предстояща овулация.

# 251
  • София

Теста ми от вчера,не бях виждала по-наситена чертичка🍀Да продължавам ли с тестовете до - или да спирам?Имам всички симптоми за предстояща овулация.

Направи тест и днес. Тестовете се правят от отрицателен до отрицателен. Успех!

# 252

Направи тест и днес. Тестовете се правят от отрицателен до отрицателен. Успех!
Благодаря🍀

# 253
Здравейте,
Правя тестове за овулация и си меря температурата, вчера имах две чертички еднакво червени и мисля че тестът беше положителен, но температурата ми беше 36.6 ( преди това пак 36.6 , предния ден 36.5, по предния 36.8 ) , задължително ли температурата се повишава преди овулация.

Прикачвам и графика за базалната температура, положителен тест на овулацията имах вчера на 08.06, тогава имах температура 36.6. Меря си я всяка сутрин.

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 11:46 от AnMary

# 254
Здравей. БТ се повишава след като настъпи О и започнат да се покачват нивата на прогестерона, т.е. тя е пряко зависима от секрецията на прогестерон в организма. Нормално е повишаването да настъпи 2-3 дена след положителният тест О, тъй като О настъпва до 48 часа след него , т.е. през  следващите 1-2 дена.
Графиката на БТ не показва кога предстои О, а че в действителност е настъпила такава. В денят на самата О се наблюдава леко понижение на БТ, което обаче не винаги бива засечено, а на следващият ден се отчита т.н. скок на температурата.
Продължавай да мериш и след няколко дена ще може по добре да се прецени кога е бил скокът и О.

Общи условия

Активация на акаунт