Тест за овулация - въпроси / тема 9 /

• 37 462
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Моята също се насити. И все пак, резултатите след 5 минути не са ли невалидни?
На моите пише до 10-тата минута, но те не се променят драстично.
Все пак, нали си ги събираме за дадения месец, за да преценим в кой ден е най-наситена.
Имала съм положителен (с 2 еднакви черти), а на следващия ден тестовата черта ми е била много по-наситена. Като ги подредиш, става още по-ясно.
А с времето избледняват равномерно и двете черти, но разликата си остава видима (в това коя е по-наситена).

# 406
Борнче, аз за да не се тормозя със събиране на тестовете, използвам приложение за проследяване на МЦ и там си ми "стоят" всичките. Така ми е и по-лесно да си сравнявам месеци... Ето, това ми е от последната овулация...

П. С. Някои от тестовете съм ги снимала по два пъти - със светкавица и без Blush Приложението, иначе, е Glow Wink

# 407
Тегля го Simple Smile, благодаря ти.

# 408
Няма защоооо Hug Интересното е даже, че ти разчита и теста и ти казва дали е положителен...
Е, не е супер точно винаги, защото резултата зависи от светлината и качеството на снимката, но все пак е ориентировъчно поне.

# 409
Момичета, здравейте! Извинете, че така нахлувам в темата ви, но може би тук ще намеря отговор на въпроса си, който не е свързан с тестове, но конкретно с овулация.
Та, случвало ли ви се е при редовен, но дълъг месечен цикъл (30-32 дни) да има промяна в датата на овулацията ви и по-конкретно възможно ли е след стресови ситуации да закъснее? Или по-скоро не се случва ову, ако сте преживели нещо травмиращо?

# 410
Момичета, здравейте! Извинете, че така нахлувам в темата ви, но може би тук ще намеря отговор на въпроса си, който не е свързан с тестове, но конкретно с овулация.
Та, случвало ли ви се е при редовен, но дълъг месечен цикъл (30-32 дни) да има промяна в датата на овулацията ви и по-конкретно възможно ли е след стресови ситуации да закъснее? Или по-скоро не се случва ову, ако сте преживели нещо травмиращо?

На мен ми се е измествала овулацията,след прием на антибиотици,защото само с един опит забременявах,точно преди цикъл.От стрес също ми е закъснявал цикъла,това значи,че овулацията също.Не знам за стресова ситуация дали би причинила липса,но може би зависи в кой период е преживян стреса.

# 411
Благодаря ви! Ами падаше се на 16 или 17, на 17 почина баба. След което очаквах да ми дойде на 1 август, но още никакъв го няма.
Имахме полов контакт на 28, а точно на следващата сутрин имах цервикална слуз като по време на ову. И за това си мисля, че евентуално се е изместила напред.
Много ме болят гърдите вече 5 дена, до онзи ден имах симптоми като за цикъл, но днес вече ги няма. Само болката в гърдите. Вчера направих тест, който естествено беше отрицателен, минала е само седмица.
Не знам и аз какво да мисля вече.

# 412
'айде пак аз 😁
Реших да започна от рано тестовете този месец, а съм с 28-34 дневен цикъл ( по принцип 30, ама се измества отвреме навреме).
След като на 6-ти ден имах положителен тест си помислих, че най-вероятно ще последват още положителни и ще се окаже ЗФ, така бях настроена. Но чертите на тестовете започват да избледняват, което ме наведжа, че съм имала (или имам в момента) супер ранна овулация и цикълът ще е много кратък.
Някой с някакво друго мнение? Че аз съм в двете крайности и мисля, че или просто си имам ранна О този месец или е ЗФ.
Ето и тестовете:

# 413
  Момичета, разберете че тестовете за О засичат просто високи нива на ЛХ.
   Оттам нататък, дали в действителност ще настъпи О, дали ще е от ЗФ, или просто хормонален дисбаланс, може да се установи само с преглед на УЗ и евентуално допълнителни изследвания ако се налага.
   При минимум 28 дневен цикъл, О би трябвало да настъпи най-рано на 12ти ден и не се връзва с положителния тест на 6ти ден. Но каква е причината за това може да ти каже само лекар. Peace

# 414
Ами, аз нали същото съм написала.
Питам за 3-ти вариант. Все някой е имал аномалия и може да ми даде насока. И, разбирам, да...Знам какво засича тестът.
Нали се сещаш, че в този момент няма как да ме види АГ на УЗ, пък и в близките дни.
Благодаря.

# 415
За съжаление в случая можем само да гадаем. Дори на някое момиче да му се е случвало да има толкова рано положителен тест, причините за него може при теб да са съвсем различни.
   На УЗ не е проблем и утре да отидеш и ако е имало О или друг проблем  би трябвало да се види.  Принципно с нищо не пречи, но ако се притесняваш може да настояваш да те прегледат само с коремен. В държавните болници обикновено разполагат с такива.

# 416
Здравейте, от кои тестове за О сте доволни?

# 417
    [/b] Момичета, здравейте. Днес е 4 ден от закъснението ми и си направих тест за овулация. Някаде из интернет бях чела, че когато има бременност ще се покажат две ясни червени черти(такива се получиха) имате ли информация за нещо такова?

# 418
    Ха интересно! Тестовете за овулация и за бременност “хващат” 2 различни хормона в урината.
    Сподели моляте като направи тест за бременост какъв е резултата, че ми стана интересно.

# 419
    https://www.youtube.com/watch?v=fbfgNG03Iaw&feature=share Ето в този клип след 3 Мин. говорят затова

Общи условия

Активация на акаунт