Тест за овулация - въпроси / тема 9 /

• 37 325
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Привет на всички !
На 25 години съм ( 26 следващият месец ). След 9 месеца безуспешни опити този месец реших да взема ову тестове. Имам цикъл на 28 дни редовен.  Последна менструация 1 октомври до 5ти. Днес сме 14ти . Направих първи тест.  За мен е отрицателен....

# 631
  • Dope Reach
Да, трябва да са еднакво наситени или тестовата да е по-наситена от контролната. Почвай да правиш тестове от 11-ти ден.

# 632
Възможно е овулация да е имало вече ? Следя до сега само на апликация от тел. Според нея би трябвало да е на 15ти ( реално съм 15ти ден от цикъла утре )

Да, трябва да са еднакво наситени или тестовата да е по-наситена от контролната. Почвай да правиш тестове от 11-ти ден.

# 633
  • Dope Reach
Овулацията на чете приложението на телефона ти, аз не бих разчитала на него. Възможно е да е имало, може и да предстои, това никой не може да ти каже в този форум. Най-добре продължавай да си тестваш, може да хванеш нещо. Ако месецът е неуспешен, другия гледай да почнеш по-рано. Успех! Simple Smile

# 634
Благодаря много за включването !
Със сигурност приложението е голяма глупост да хване ову, но ми помогна да засека месечен цикъл 28 дни точно всеки месец вече 9 месеца. Силно се надявах тест за ову да я хване " като по книга " днес на 14ти ден. Вече започвам да се притеснявам да няма проблем. Профилактично последните три месеца тествах щитовидна жлеза, ПКК и урина. Общо погледнато всичко наред, ноо

Овулацията на чете приложението на телефона ти, аз не бих разчитала на него. Възможно е да е имало, може и да предстои, това никой не може да ти каже в този форум. Най-добре продължавай да си тестваш, може да хванеш нещо. Ако месецът е неуспешен, другия гледай да почнеш по-рано. Успех! Simple Smile

# 635
  • Dope Reach
От 9 месеца пробвате или само следиш цикъл досега? По принцип е хубаво да потърсите специалист, ако не се получава до 1 година, ако сте под 30, или 6 месеца, ако сте над 30. Понякога е нещо малко, което трябва да оправите, за да се получат нещата.

# 636
От началото на годината правим опити без резултат. Проблеми с цикъла никакви до сега.  Точно 28 дни. За това започвам да се притеснявам. Нямах очаквания да имаме резултат веднага , но истината е , че след 3 месеца ще сме година без резултат. Преди два месеца споделих с личната.  От там проверихме хормони на щитовидна жлеза и профилактично ПКК и прочие. Всичко там е наред. Обмислям след новогодишните празници да потърся специалист, ако все още няма резултат

От 9 месеца пробвате или само следиш цикъл досега? По принцип е хубаво да потърсите специалист, ако не се получава до 1 година, ако сте под 30, или 6 месеца, ако сте над 30. Понякога е нещо малко, което трябва да оправите, за да се получат нещата.
[/quote]

# 637
Здравейте!
Аз също за първи месец следя О с тестове..но тъй като приемам дуфастон всеки месец,от 15 до 25 ден на цикъла,за да имам менструация(с поликистоза съм),се замислих възможно ли е по време на прием на Дуфастон да покаже лъжлив пик на О самия тест?тъй като вече ми е 20 ти ден на цикъла,приемам дуфастон от вчера и днес за първи ден видях две ярки черти(следя от 10 ти ден)
Благодаря предварително!

# 638
  • Dope Reach
И аз съм с поликистоза, преди няколко дни разбрах, че поради това състояние, тестовете за О са често лъжливи и не показват правилно. Вследствие на това, повече няма да правя тестове. По-сигурен метод е фоликулометрията.

# 639
Само да отворя една скоба за момичетата, които са на дуфастон след О., защото аз загубих 2 години в неправилен прием....също съм с ПКЯ и докторът ми го изписваше на сляпо от 15ти до 25ти ден като предполагаше, че ще е минала овулация (а както знаете дуфастон преди О. я подтиска) и след две години на вятъра като смених лекаря, новата лекарка ме викаше на редовни прегледи, за да се увери ,  че е минала овулацията и чак тогава да ми назначи дуфастон, еми оказа се, че съм с по-късна овулация 17-18 ден (а когато забременях О.дори беше на 30тия ден от Ц.), но никога не си позволи да ми назначи дуфастон без да е убедена, че е минала овулацията, така че ако целта е забременяване (а не просто регулиране на Ц.) уверявайте се , че наистина е след О.

# 640
Аз пък не знам дали и фоликулометрията е най-сигурност метод, тъй като има забременели момичета в месеците, в които категорично им е казано, че не са имали овулация. Ходих и аз на този метод и досега нищо конкретно...

# 641
Да,точно затова започнах дуфастона от вчера-рано ми е да почна от 15ти ден.Но така измествам и цикъла и става мазало..

# 642
  • София
Аз пък не знам дали и фоликулометрията е най-сигурност метод, тъй като има забременели момичета в месеците, в които категорично им е казано, че не са имали овулация. Ходих и аз на този метод и досега нищо конкретно...
Метода си е сигурен, но и задапаратното устройство е важно. Grinning

# 643
Мисля че всичко се дължи на незнанието на задаапаратното устройство, както справедливо е отбелязала Лейс!

# 644
Абсолютно съм съгласна за задапаратното устройство..... в един и същи цикъл (въпросният, в който забременях) отивам 2 пъти при един лекар по здр.каса на 16ти ден нищо не вижда, на 17ти ден отивам при моята лекарка тя вижда 2 все още малки, но доминантни фоликула и ми казва, че ще е доста късна овулацията(както и стана), таймира я точно към 28- 29-30ден и ме вика пак тогава, умишлено отивам при първия лекар към 26тия ден (да си доизползвам направлението и да го проверя) и той пак нищо не вижда " Отпиши го този месец, ела другия да те стимулираме, да ти направим инсеминация" , засичам овулация с тестове на 29 и 30 ден, след 2 дни моята лекарка видя жълто тяло, а след 2 седмици и 2 чертички.....
Има ужасно много нескопосани доктори и много комерсиални такива....
За мен 1/3 от успеха за забременяване е да се попадне на добър лекар....

Общи условия

Активация на акаунт