Тест за овулация - въпроси / тема 9 /

• 37 736
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Тестовете за О измерват само пика на хормона ЛХ и при това положение варианти има всякакви. Според мене си правете опитите, пък след няколко дена ако искаш отиди на преглед да се види имало ли е в действителност О или някаква киста която да обърква нещата.
     Принципно ако има ПКЯ може да има и няколко положителни теста в месеца, като това не означава че ще има и няколко О разбира се.
Ами да, това е лошото, че положителният тест не дава гаранция за това, че се е освободила яйцеклетката. Най-много ме притеснява, че наистина може да е заради някакви кисти, въпреки, че по време и на двата положителни дни си имах и ЦС. Не знам какво да мисля. Май няма да мога да отида на лекар, защото съм в чужбина и е малко по-сложно. Имам застраховка по принцип де, но не покрива точно всичко - абе сложно е за обяснение Simple Smile Скоро се прибирам в БГ. Хубавото е че в деня преди първия и денят преди втория положителни тестове бяхме активни, но това нищо не значи де. Ние сме активни винаги след като видим първи положителен тест за О., но колкото повече чета все повече се убеждавам, че да се почва със сеска само след първи положителен тест може да се оказва и малко късно за някои двойки. Даже четох, че да се забременее е много по-вероятно, ако има контакти не само в деня на овулацията, ами няколко дни преди това. Уж било хубаво, ако може 1-2 дена преди да настъпи овулацията да има чакащи сперматозоиди, че те хубаво ще стигнат най-бързите за 30 мин., до тръбите, ама това не значело, че са годни да оплождат веднага. Минавали през процес на капацитация (това е процес, през който минават сперматозоидите, за да станат годни да проникнат в яйцеклетката), който трае 5-7 часа, а някъде пише и 7-10 часа. Както и да е, малко в друга посока тръгнах, но пак става дума за овулацията де Simple Smile

# 121
Аз забременях точно с два такива последователно положителни теста, започнахме от деня на първия полож.със секса....дефакто това е преди самата овулация....а предполагам, че два дни бяха положителни, защото по-рано през месеца имах 2 доминантни фоликула , които до колкото знам се пукат в интервал до 24часа един от друг....което си увеличава шансовете...така че правете си секс, щом имаш и ЦС е много добре...успех!!

# 122
Аз се отказвам този месец да продължавам с тези тестове за овулация . Имам чувството че с това стискане няколко часа без да пишкам тотално ми обърква организма Grinning Цистита ми днес мина вече ама направо бях стигнала до рев с него .  Никакво стискане няма да правя. Ще си пишкам когато искам и ще си правя секс когато искаме а да става каквото ще хаха .То бебето ако  е решило да дойде и с ленти  и без ленти няма да ни подмине:D

Успех на всички .

П.с . Ще  ги правя тези тестове защото вече съм ги купила ама далеч няма да спазвам тези правила както в началото . 
Важно е жената да не се стиска .

# 123
   положителен ли е според вас?

# 124
   положителен ли е според вас?

Да, действай!!!

# 125

Момичета,  горния е от вчера 10 ден след Ц при 28 дневен Ц а долния е от днес. Според вас вчерашния положителен ли е бил, че не очаквах толкова ранна О

# 126
Gerryka, на мен ми изглежда положителен първият. Успех! Simple Smile

# 127
На мен ми хрумна един въпрос преди малко .
Зная че тестовете не се правят сутрин и не се пие вода и т.н .Обаче ако една жена е в пика на овулация възможно ли е теста да си покаже дори и направен сутрин ?
Интересно ми е това защото съм виждала в някакви форуми жени да си правят тестовете когато им скимне и понякога имат положителни .

Та ако имаш овулация има ли шанс да я покаже ако я направиш преди казаните часове ? Simple Smile

# 128
Привет,

Днес е първият ден от цикъла ми. Не съм си правила до сега никакъв тест за ову. Кой ден е най - подходящо да направя ?

# 129
Привет,

Днес е първият ден от цикъла ми. Не съм си правила до сега никакъв тест за ову. Кой ден е най - подходящо да направя ?
На колко дни ти идва цикъла ?
Има таблица в началото на темата тя може да помогне.  Ако си с 27-28 дни тогава започни от 10 ден някъде .

# 130
Ноталис, аз по-миналия си правех сутрин и следобед, ей така за спорта.. 😁 Единия ден имах + следобяда, на следващия сутринта пак беше +, но бяха еднакви чертите. Следобед е по-изразен хормона, затова казват следобед да се правят. Simple Smile

# 131
Привет,

Има таблица в началото на темата тя може да помогне.  Ако си с 27-28 дни тогава започни от 10 ден някъде .

За сега винаги е на 28 дни . Не пропуска датата ...

# 132
Привет,

Значи можеш да го очакваш на 13ти ден от цикъла . Тестове можеш да започнеш на 10 ден от цикъла . Но все пак погледни  в началото на темата за да няма излишен спам Simple Smile Успех

# 133
Привет,

Значи можеш да го очакваш на 13ти ден от цикъла . Тестове можеш да започнеш на 10 ден от цикъла . Но все пак погледни  в началото на темата за да няма излишен спам Simple Smile Успех

Благодаря! Успех на всички ! 🤗

# 134
Какво мислите ? 11ти ден съм.Може би утре или след два дни ?

Последна редакция: пт, 10 май 2019, 16:19 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт