Тест за овулация - въпроси / тема 9 /

• 37 936
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Най-добре фоликулометрия. От няколко месеца си правя тестове и уж ми отчитат предстоящата О, но миналия месец реално не съм овулирала, защото имам задържан фоликул.
Това е моя опит/късмет с тях. Не казвам да не ги ползваш, а само да го знаеш като вероятност. Успех! Simple Smile

# 211
Добро утро момичета🌸Според вас този тест + ли е?Или му трябва още една идея..

# 212
Добро утро момичета🌸Според вас този тест + ли е?Или му трябва още една идея..
Мисля ,че му трябва още мъничко .

# 213
Със сигурност му трябва още, не знам как е на живо, но от снимката се вижда, че е отрицателен.

# 214
  • София
Привет!
До скоро ову тестовете никога не зосичаха овулация, последните 3 месеца цикълът ми се нормализира и започнаха да се виждат хубави черти..обаче този месец съм в шок..
На 1.06 явно позитивен + цс като по учебник..действахме си доволно.. на 2.06 отрицателен с 57% оцветяване, според апликацията.. вчера и днес пак положителни, като днес е направо вадеща очи...
Тук са от 1 до 4 юни..

# 215
Здравейте мили дамиии 🌷🌷С моя човек от 2 месеца правим “опити” силно казано,( ако стане стане!), но днес бях  на контролен преглед при Док и ме попита защо не използвам тестове за ОВУ?! Причината да ми го каже е защото сикълът ми е в порядъка между 28 и 31 ден и много трудно бих си засичала ОВУ-то  на календарче за това реших да си вземаааа.. Таа днес е 6 ден от сикъла ми при продължителност 4 дена маааакс 5. Знам, че е рано за каквито и да било тестове, но пък от любопитство реших да направя! Като цяло знам че първоначално е възможна 1 черта и в последствие около предполагаемата ОВУ (примерно след 10 ден) да става по наситена и по наситена .. Таааа въпросът ми е .. при последна менстр. 30 май с дължина на цикъла 4 5 дни, тоест приключила на 3 юни, днес е 6ят ден (тоест 3 дни след сикъл) нормална ли е тази втора черта? Лично аз очаквах еднаа, предполагам че е отрицателен, даже съм почти сигурна, но не е ли все пак твърде рано за каквато и да било черта??

# 216
SK, този месец ми се случи абсолютно същото! Започнах от 8ми ден лато мислех, че е рано и от тогава изсветлява. Тоест ако съм имала овулация то тя е била преди 8ми ден от цикъла, което е супер странно!

# 217
И аз съм така, на 9я ден започнах да тествам и изсветлява до сега 14ден. Много е странно

# 218
И аз съм така, на 9я ден започнах да тествам и изсветлява до сега 14ден. Много е странно
SK, този месец ми се случи абсолютно същото! Започнах от 8ми ден лато мислех, че е рано и от тогава изсветлява. Тоест ако съм имала овулация то тя е била преди 8ми ден от цикъла, което е супер странно!

Ами много странно наистина, имам някви придърпвания и лек дискомфорт, но не знам и аз.. Реших да питам защото чета др дами почват от 9 10 ден даже тогава имат само контролна черта нищо др и в последствие потъмнява .. пък аз просто се шашнах.. иначе док ми каза от прегледа ме мога смелооо даа правя опитии. Голямо чудо сме ние хахаха. Понякога вместо подръчни средства като календари и тестове да ти помагат, те всъщност те объркват повече отколкото си била преди това🤣🤣😂

# 219
Чела съм, че поликистоза тестове отчитат дори и да не сте в О. Аз имам ПКЯ само на единия яйчник. Миналия месец ми показа втора черта малко по-бледа от контролна, а теста от любопитство го направих на 3 или 4 ден от закъснението и имайте предвид, че цикъла ми е 30 35 дни. Явно се получава при хормонален дисбаланс.

# 220
Чела съм, че поликистоза тестове отчитат дори и да не сте в О. Аз имам ПКЯ само на единия яйчник. Миналия месец ми показа втора черта малко по-бледа от контролна, а теста от любопитство го направих на 3 или 4 ден от закъснението и имайте предвид, че цикъла ми е 30 35 дни. Явно се получава при хормонален дисбаланс.

Интересно...!! Ами добре де цикъл -Редовен 29 дни +\-, нормално кръвотечение ( повечето лекари определящи го като сок от боровинка), яйчници с нормална форма без образуване на кисти, матка в добро състояние... Поликистозата не се ли свързва с симптоми като закъснение или нередовен цикъл, кисти... след закъснение продължително течение на цикъла и то обилно... Относно хормоналният дисбаланс не влияе ли на хормона Anti TPO  на щитовидната жлеза или на цикъла, тоест да не е редовен... Искам да кажа при нормален цикъл и видимо след преглед без установени проблеми при преглед с ваг. ехограф, може ли отново да се говори за поликистоза..?

# 221
И аз не знам, но едно време в Малинов чак на третия преглед ми каза, че единият яйчник е полилистозен и то след като аз попитах понеже бях пускала антимюлеров хормон и ми беше висок. Виждали се няколко задържани фоликула. Явно това не е много притеснително за тях. След това съм ходила и в Щерев и там не го отчетоха като проблем, даже не се и коментирало. Иначе Ц ми е обилен, дълъг, но не мога да кажа, че е чак нередовен.

# 222
И аз не знам, но едно време в Малинов чак на третия преглед ми каза, че единият яйчник е полилистозен и то след като аз попитах понеже бях пускала антимюлеров хормон и ми беше висок. Виждали се няколко задържани фоликула. Явно това не е много притеснително за тях. След това съм ходила и в Щерев и там не го отчетоха като проблем, даже не се и коментирало. Иначе Ц ми е обилен, дълъг, но не мога да кажа, че е чак нередовен.

Според мен всичко е точно!.. Поликистозатабе както каза свързана с хормонален дисбаланс ама там почва окосмяване.. и др наред щуротии които няма как да не ги забележиш.. др. което е предполагам че на ехограф би се  видяло я киста я кистИ. поликистоза лично аз си го ибяснявам като множество кистички на един или два яйчника, от там проблем с хормоните и от там нередовния или липсващият цикъл.. Мисля,че тези които нямаме проблеми и никога като мен не са засичали ОВУ и са си действали на вечно твърдящите като по учебник понятия относно ОВУ между 13 и 16 ден, едва като направим два три теста от любопитство истината излиза друга... Я ранна ОВУ я късна ... та относно теста който представих ясно се вижда,че е отрицателен, ако има проблем жена с поликистоза знам че доста дълъг период от 4 5 дена би давал ПОЛОЖИТЕЛЕН резултат..По скоро минсе струва че щом на 6 ден има някаква си там черта, дори и отрицателна може би ОВУ-то би било след 4 5 дена и този път да не ми е на 31 ден ами на 27 цикъла защото имам и такива дни..
Но все пак благодаря за коментара, защото ме накара да се позаинтересувам и да понауча нещо от тук там за тези неща, дори и минимална информация 🙂🌷

# 223
При тестването няма никаква зависимост свързана с постепенно насищане и постепенно изсветляване на чертата. Стойностите на ЛХ които отчитат тестовете са променливи през целият цикъл без каквато и да е закономерност. Т.е. може да е нисък , висок, по-висок, много нисък, висок и т.н. докато в един момент се получава скок с много високи стойности който  ако всичко е наред предизвиква настъпването на О.
Така че на въпроса защо на 6ти ден от цикъла има на теста втора черта, единственият отговор е - Ами щото така  Laughing Peace
Ако видите първата графика на първа страница на темата, която показва как се движат стойностите на ЛХ, ще видите че преди и след пика , графиката е вълнообразна, т.е. непрекъснато има леки покачвания и спадове.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 11:35 от geizer

# 224
Добър ден.Днес ми е 17 ден,вчера ми беше последния опит за месеца поради лични причини и хоп овулационните тестовете от днес са това .Дали са положителни и има ли шанс за бебче от вчерашкия кекс според вас? Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт