Смени жената 2019

• 45 941
  • 720
  •   1
Отговори
# 225
Кифлее или не, за нея е важно и не е щастлива. Дете й е направил, което е много по-сериозно обвързване. Някакви дървени философии за брака разправяше, врели-некипели.
Като жена ти не е щастлива, направи компромиса за нея.

# 226
Като не е нищо бракът и ти е маловажен, ми уважи я тази жена, подпиши с нея. На нея й е важно, а за теб е без значение, подписът нищо не правел. Ми, значи, с него и без него, за теб не би трябвало да е проблем. Страх го е да се обвърже толкова сериозно с нея, иначе приказва клиширани глупости. За протокола, ние също живеем без подпис, но и на двамата не ни пречи. Въпреки, че сме с идеята един ден да подпишем (това решение ни узря в главите с годините). Но на единият да му е "болна тема", а другият да го омаловажава, не го разбирам.
Семейството на Севда ми хареса. А заключението на Виктория, че е по-добре да си без брак, но с дете, отколкото с брак, но без дете, беше цинично. Сигурна съм, че искаше да каже, че е видяла, че има неща по-важни от брака, но по грозен начин го изказа.

# 227
Целият епизод беше грозен, изключително се издразних на куп неща.

# 228
Връзката на Виктория е много типична, макар и малко по-шлифована: безмозъчно Барби с напомпан батка. Вики си скъсва *  да изглежда красива, да създава уют, да отглежда дете и да готви, но за Мачото това не е достатъчно, за да й предложи така желания от нея брак, щот е много куул и свободолюбив.

# 229
По сценарий ли трябваше да ги питат защо нямат дете? Много тъпо беше. Седнали в градинката и ни в клин, ни в ръкав - вие защо нямате дете? В този епизод нямаше какво да дадат и наблегнаха на "искрено и лично". На пръв прочит семейството на Севда ми допадна, но сега се замислих, ако не са заети по 15 чАса в ресторанта, дали и при тях няма да настане сиво ежедневие? Защото, когато сте непрекъснато ангажирани и се прибирате в голия си дом само за едното спане, е лесно да критикуваш другите, че са обхванати от "сиво ежедневие".

# 230
Вики, доста неуместно поведение : гърдите постоянно на показ. Отива в чужда къща. Не отива да съблазнява (въпреки че при нея така изглеждаше), а да види друг начин на живот. Севда си беше сложила риза, закопчана догоре за сравнение. Твърде дълги нокти, а косите - мега неестествено дълги и накъдрени в стил 80те.
Поведение "Разделяй и Владей", вменяваща на мъжа на Севда колко е недооценен и колко е странно , че споделя мечтите й. Пффф, това ми беше малко в повече. Последният й дълбокомислен извод в края, който излезе много обиден, беше за капак.

# 231
По сценарий бяха въпросите и към двамата (Севда и мъжа ѝ), изключително неуместно поднесена тази иначе супер важна и болезнена за много хора тема - проблемите със забременяването и отношенията на партньорите, които се борят заедно за дете. Не смятам, че трябва да се замита под килима и да не се говори за това, напротив, но не по този тъпанарски начин.
Драмата с брака аз лично не я разбирам, чак пък рев и сълзи и толкова да си се вживяла за бялата рокля, щооо, щото няма снимки във фейса с булчинска рокля. Мерси.

# 232
Не го изгледах докрая, поомръзнаха ми, но май семейството с детето ми беше по-симпатично и ми се стори по-адекватно. Жената си беше повърхностна - парцалки, ноктета, екстеншъни, но пък си гледаше семейството - мъжа, детето, къщата, докато Севда ще се счупи вече от луда амбиция! Какъв живот е това тяхното - работа, работа и пак работа. Накрая се прибират утрепани от умора вкъщи, купуват готова храна (великата кулинарка!?) и лапат нещо си там преди лягане... И после другите щели да се загубят като двойка! Просто има тя късмет, че мъжът й явно много я обича, или е прекалено инертен и не му се искат големи промени в живота тепърва, та те двамата още не са се загубили. А и е хитрушана голяма Simple Smile Имам няколко такива "чувствителни" женички около себе си. Завършени егоистки всъщност, но добри манипулаторки и с "ох" и "ах" и малко сълзички на точното място и в точното време, получават всичко, което искат, както на тях им е удобно...  
За бюджетите - какво му е разделното на бюджета на Явор и Вики, като той е поел всичко, а тя си харчи нейните пари за себе си! От това по-общ бюджет накъде още Wink Де да можеше при всички ни да е така! А и нейните си пари надали са толкова много. Колко може да изкарва една маникюристка. Добрите и в скъпарските салони може и много да получават, но тя дали е добра и дали има много клиентки. Салонът ми се стори кватално салонче.
Севда пък с общия бюджет - каквото изкарат го вкарва явно в ресторанта (ТЯ!), без много-много да го пита него и живеят като монаси. Много минимализъм. Лошо няма, ако и двамата го харесват, но на него явно му идва малко в повече...
Направиха ми впечатление колегите на двете жени - на Вики бяха приятни сърдечни жени, явно приятелки всички помежду си, Севдините гледаха кисело... Кой знае какво змийче е като шефка...
За сватбата и децата - иска й се на Вики бялата рокля, но не зависи от нея. В случая мъжът е в основата. Страх от по-сериозно обвързване, прикриван зад глупави клишета. Севда иска деца, също не зависи от нея. Но опитите можеха да бъдат и повече. Моя близка направи 3 или 4 за 5-6 години! А и като не се получава за свое детенце, има и опция осиновяване, нали!

Последна редакция: чт, 09 май 2019, 12:06 от птица

# 233
Хареса ми епизода, изобщо този сезон ми е интересен. Хареса ми семейството на Вики-млади, поддържани, гледат си детето. Не разбирам това изтерясване със сватбата, разбирам, че за някои жени е важно, да си беше намерила мъж, който няма против брака, предполагам, че са го обсъждали от началото. При Севда не ми харесва този работохолизъм, то хубаво работа, работа, но има и други неща в живота. Предполагам, че изкарват хубави пари, а живеят под наем и нямат и една маса за хранене, само дето не спят в ресторанта. Мъчно ми е за проблема им с децата, според мен Севда се е вкопчила в този ресторант като удавник за сламка, т.е.натоварва се максимално, за да запълни празнотата в себе си. Относно общия бюджет на Вики и Явор, според мен тя иска да е така, за да си заделя нейни пари настрана, с такова впечатление останах.

# 234
Имаха си маса за хранене, просто не я ползват.
Но и мен ме изуми да ядат тия прокисни от магазина, не може ли да задели нещо от ресторанта; знам, че е някакъв фенси с порцийки не за наяждане, за дегустация, ама купува стоки на едро, все може един зеленчук и една мръвка да се задели за вечеря, а не да се ядат боклуците от пластмасовите кутии и то постоянно, както казаха.

# 235
Може да не си харесва манджите в ресторанта Stuck Out Tongue Winking Eye

И двете семейства ли ядоха сьомга за вечеря в крайна сметка? Така ми се видя поне Simple Smile

# 236
  • Бургас
знам, че е някакъв фенси с порцийки не за наяждане, за дегустация
Именно много е  скъп и  не може да си позволят да ядат  там. Laughing
На мен писмото на мъжа до Севда ми хареса, спрямо клишираните глупости на другия. Личеше си, че е искрено, сърдечно и колко много я обича. В другата двойка мъжът е голям егоист.

# 237
Адреналинката изглежда адски лъскава. Направо ми събра погледа. Но постоянно си пипаше косата.
Въпросите за брак и деца са лични. Не може да се пита ей те така..

# 238
  • Варна
Хареса ми епизода, интересни въпроси засегнаха. Само някой, който е имал проблем с това да има деца, ще разбере как се чувстват Севда и мъжа и. Това е процес, дълъг и мъчителен, на борби със себе си, докато стигнеш до идеята да осиновиш няколко пъти си умрял и оживял вътрешно. Когато обичаш трудно се разделяш с надеждата, че ще продължиш любовта ви по един естествен начин. Тя си каза, че още има надежда, ако и тя си отиде, сигурно ще обмислят и този вариант. Стана ми мъчно за тях, личи си, че са свестни хора и много се обичат. Но наистина трябва да намерят баланс, бизнес, особено свързан с обслужване на хора, изисква пълно отдаване, за да е работещ, но трябва да си измислят време за себе си. Това че си купуват готова храна ме уби, толкова ли не остава храна от тази за деня, както и едва ли е проблем да готвят през деня в заведението и за тях вечерта. Но както е казал народът: обущарят ходи бос, шивачът гол. Съгласна съм, че семейният уют е важен, дано си имат детенце, с него всичко ще си дойде на мястото. Много чаровен и мил ми се стори мъжът на Севда. Адреналинката е страхотно чаровна и обаятелна, разголеното и облекло е характерно за нея мисля, едва ли страда от притеснения и да прояви съобразителност, че отива при женен мъж, а не в нощен бар. Това с брака за мен е обидно за една жена, която е родила дете на мъж. Ако и двамата не го желаят, ок. Явно за нея има голямо значение, но това не го трогва особено, което намирам за обидно, нещо не му достига, видно е. Определено силата на любовта се усещаше за мен силно при семейството на Севда.
Интересно ми е как се решават да участват в такова предаване, толкова е лично всичко това. Сигурно има и някакъв момент със засилване на драмата.

# 239
Кифлее или не, за нея е важно и не е щастлива. Дете й е направил, което е много по-сериозно обвързване. Някакви дървени философии за брака разправяше, врели-некипели.
Като жена ти не е щастлива, направи компромиса за нея.

Според мен по-скоро иска да се види И като булка. Внушила си е поради някакви причини, че бракът е много важно нещо. Може и за статус да и е. А може и да се чувства несигурна с егоистичния си мъж. Плащал разходите по дома - тока и водата демек, за наем или заем поне не се спомена. И си има допълнителни доходи за които не я уведомява ама иначе тя не си казвала нейните. Ми много ясно, че с бизнес като нейния всеки месец е различно и освен това едва ли печели кой знае колко че да го докладва. Стига си и за нея и детето, а той си харчи парите за протеини и негови си неща. Лъжец.
Ресторантьорите хем са ми странни хем ги разбирам - напълно мога да си представя подобен живот за себе си ако нямах деца. Само това ядене на купешка храна на крак не ми е природата - обичам да си седна, да ми е удобно и на спокойствие да се нахраня и то с домашна храна. Но пък явно яко им е писнало да готвят, което също е разбираемо след 15 часа в ресторанта. И според мен запълват празнината от липса на дете с прекалена работа, но мисля, че всеки би го направил още повече, че това и е хоби го правят в удоволствие. По-добре така отколкото да потънат в депресия и да се самоунищожат. Съпругът много ми хареса - такъв искам и аз - Човек с главно Ч. Тоя мъж знае какво е любовта и Севда може и да няма късмет с деца, но с мъж определено е случила. А и дете един ден ще си има - това е просто житейско предизвикателство, с което трябва да се справят.
Накратко - харесаха ми всички, с изключение на бодибилдъра. Не може любимата ти да те моли през сълзи да се ожените и ти да я игнорираш. Студен и жесток човек.

Общи условия

Активация на акаунт