Д-р Кръстанова е изключително мила и ми вдъхваше увереност и спокойствие, че всичко ще е наред. Запознахме се буквално ден преди раждането (АГ, която ме следеше беше в болничен), и въпреки това между нас се получи тази "химия", която да ме кара да се чувствам в добри ръце през цялото време.
За минута две в родилна зала се събраха освен моята лекарка и акушерка, още една акушерка, която щеше да се погрижи за събирането на кръвта от пъпната връв и плацентата, две неонатологични сестри (може едната дама да е била неонатолог) и д-р Нашар. Пъпната връв прерязаха веднага, заради стволовите клетки. Бебето гушнах веднага след срязването на пъпната връв. Съпругът ми беше с мен почти през цялото време, като изключим периода на раждане, защото не искаше да присъства. Пуснаха го почти веднага след раждането, да постои с мен. Два часа след раждането бях в родилна зала, за наблюдение, след това ме преместиха на пети етаж, в самостоятелна стая, по мое желание. Бебето се качва с кувиоз от трети до пети етаж, донесоха ми го в стаята около 20 минути, след като ме бяха настанили и си беше при мен почти през цялото време.
Всеки ден ме викаха да гледам тоалета на бебето, за смяната на памперса - може и сами да го правите, а не да чакате на сестрите. През час-два минаваше някой да попита дали всичко е наред и дали имам нужда от нещо. Предполагам, ако имах проблеми с кърменето, щяха да ми помогнат, но на мен ми е трето дете и знаех какво да правя, просто ме проверяваха
Сменяха чаршафите винаги, когато помолех. Нямам забележки относно хигиената също. Стаята я почистваха всеки ден, а кошчето изхвърляха поне два пъти на ден.
Както и Тина 

Лека бременност и прекрасно раждане и на Вас!Препоръчани теми