Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда - тема 29

• 56 143
  • 756
  •   2
Отговори
# 570
 В майчин дом има по-малко бактерии... стига глупости моля ви се

# 571
Да не би да са били от влагалището тези бактерии?

# 572
Вашето АГ не минаваше ли да ви види, не споделихте ли тези проблеми?
Аз имах проблем с храненето и казах на сестрата от неонатологията да ми помогне при следващото хранене. Жената дойде и ми показа, беше много мила и с мен, и с бебето. С другите също не съм имала проблеми, много съм очудена от това мнение. Останах с впечатлението, че насърчават кърменето на 100%. Секвартирантката ми си носеше помпа, не съм запозната там да дават май, но си е до болница...
Отделно за бактериите съм много очудена още повече. Все пак ги водят най-добрата неонатология. Дъщеря ми се роди със съмнение за увреждане, още първия ден я бяха гледали с ехограф и съм им изключително благодарна, до последно се грижеха страхотно за нас.
Много неприятна ситуация, дано всичко вече да е наред при вас и да се радвате на здраво детенце у дома.

# 573
Jacqui
Много странна и тъжна  история. Имам доста познати раждали там и са изключително доволни, затова и аз съм се ориентирала да раждам в Токуда. Посетих и дните на отворените врати, показаха сектора, отделението. Всички бяха изключително мили и доброжелателни. Обясняваха всичко.
Казаха, че показват бебето след раждането, ако бащата не присъства. Но да, ако не сте във самостоятелна стая, не
е възможно да влиза и да го вижда. Също казаха, че бебета не може да се изнасят, което напълно подкрепям. Може ли да споделите имена на лекарите/акушерките? При кой раждахте? За даването на АМ също казаха, че чакат ако майката няма кърма и не иска да се дава АМ чакат непомня точно колко макс 24 часа май бяха. За помпа и стерилизатори също бяха казали ако искаме да си носим.
Колко е голямо бебчето, как е сега?
Имам въпрос към раждалите в Токуда, някой помогна ли ви с кърменето? Родих за първи път там, но явно имах твърде големи очаквания за всичко... Изписаха ме с гърди твърди и сини като камъни. Естествено вечерта вдигнах 41 градуса и ревях от болка. Докато бях там ги молех ги да ми покажат поне как да хвана бебето... Но не, дойдоха, оставиха ми го и казаха, 10 минути на едната гърда, 10 на другата и даваш адаптирано мляко. След 40 минути събират шишетата, а аз още не мога да го нахраня. Дойде една възрастна лекарка/акушерка/ не знам каква и взе бебето, разрева го и буквялно му изля адаптираното мляко в гърлото и ми каза: "Можеш да не го гушкаш, можеш да не му сменяш памперса, ама ако не можеш да го храниш, нали знаеш какво ще стане?". Имаше само една акушерка, която се опитваше да ми помогне като и показах гърдите си, опита се ръчно да ме изцеди, но не стана, помолих ги за помпа, тъй като бебето не сучеше. Казаха ми "Е вие не си ли носите, накарайте мъжа ви да ви донесе". Накарах го, донесе ми, изцедих се криво ляво и помолих да нахраня бебето с кърмата. Казаха ми че си има часове за хранене и не мога да му дам по никое време кърма. Хвърлих я и продължих с изцеждането. Помолих ги да стерилизирам шишето, преди да се изцедя пак, а ми казаха, че нямало такива опции и в болницата ще го храня с адаптирано мляко. Така и не ми се получиха нещата с кърменето и съм изключително на помпата.. Най-лошото обаче беше, че изписаха бебето с 3 вътрболнични бактерии в гърлото, които лекувахме 3 месеца с 3 антибиотика. Отделно ми казаха, че бебето имало слаб пулс вечер и да се консултирам с кардиолог... Нямат ли там неонатология и всякакви лекари? Тези думи ми костваха много безсънни нощи, преди да се вместя за преглед при кардиолог, за който търсих мнения в този форум...
Изключително висока цена, за едни удобни легла.
Може би ще се зачудите защо не съм предприела нещо друго, е ще ви кажа, защото ми е първо дете и не знаех какво се прави. Затова не избрах майчин дом, а избрах Токуда.
Сетих се за още нещо нелепо, само аз от родилите бях с разстройство, но за мое учудване ми казаха, че нямат нищо за разстройство и ще проверят при детското отделение. Върнаха се и ми казаха, че нямат нищо за разстройство и да накарам мъжа ми да ми донесе... Да не говорим, че ако искате мъжа ви да види бебето, трвбва да сте във вип стая +250 лв на вечер (доколкото помня). Ние нямаме брак и го накараха да го "припознае" без да го вижда. За мен това е абсурдно. Хубаво е да има контрол на достъпа в неонатология, но съседната стая беше ВИП и там влизаха всякакви хора, а бебетата ги караха всички пак в общото помещение...
Не препоръчвам!

# 574
От избора на екип при раждането съм много доволна. Избрах д-р Сузана Нашар. Получих кръвоизлив и тя буквално пристигна в болницата преди мен. Родих  спешно секцио, бактериите не са от мен, тъй като накараха мен и приятеля ми да се изследваме. Накараха ме също да си изследвам кърмата, защото те толкова подкрепят кърменето, че нямам думи. Резултатът беше нормална кожна флора. На контролните прегледи ми казваха, че бебето е наддало само 650 грама за почти 3 седмици и да не кърмя повече от 15 минути защото съм измаряла бебето...  Това беше д-р Игова. Не знам какво е странното, но от неонатологията съм безкрайно разочарована. Радвам се, че имате по-хубави спомени. Аз ревях като ни изписваха, защото не можех да спра да мисля за пулса на бебето и кога ще го заведа на кардиолог...
Сега убихме клебсиелата и мораксела катаралис. Останаха ни едни стафилококи за спомен.

# 575
Къде са бактериите в носа, гърлото, кожата? А от секциото доволна ли си, как мина възстановяването?

# 576
Аз също не получих помощ за кърменето, да не говорим, че детето не сучеше, ама щото джвака гърдата и викат суче. Тръгнах си с брутални запушвания. Добре че беше Верчето да ме светне как да се отпуша. Цедях и давах кърмата, лъжех ги че е тукощо изцедена, а то беше след предишното кърмене. Занесох си и стерилизатор, за да сведа до минимум АМ. Добре че беше мъжът ми да лети само между нас и болницата да ми носи неща. Включително, по мое мнение, и читава храна. Раждах Декември.

# 577
При мен първия ден дойде една от акушерките на смяна да ми покаже как да държа бебето и тя веднага засука. От втори/трети ден беше само на кърма. Всяка сутрин мерят бебетата и като видяха, че качва, се успокоиха и ме оставиха да си я кърмя. Дъщеря ми просто отказваше да яде от шишето и искаше да ми е на гърдите. Бях подготвена за кърменето, но и честно казано и досега изцяло се водя по нея.
Не запомних името на акушерката, която ми лазеше по нервите, защото искаше всичко да се случва по книга, а аз й обърквах графика. Всичко останали бяха много мили.
На визитация докторите всеки път ме питаха за коластра/кърма и някои ми проверяваха гърдите.

# 578
Бактериите бяха в носа, гърлото, а клебсиелата и в изпражненията.
След секциото се възстанових много бързо. Маститът ми разказа играта и забравих за секцио, забравих за всички други болки доста бързо. цял месец ходих на физиотерапия за дясната гърда, докато разсеем бучките. С две ръце съм за д-р Сузана Нашар, единствения лекар, който ще ти върне обаждане по всяко време и въпреки натоварения график, ще намери време за теб.
Къде са бактериите в носа, гърлото, кожата? А от секциото доволна ли си, как мина възстановяването?

# 579
А с пулса всичко наред ли се оказа. Пожелавам ти съвсем скоро да забравите за всякакви неприятни моменти Simple Smile

# 580
Jacqui и аз ти пожелавам скоро всичко да е зад гърба ви! За пулса къде ходихте? Учудвам се как са ви изписали и не са ви поели в неонатологията да решат проблемите с бебето!

# 581
Мен постоянно ме питаха дали имам нужда от помощ за кърменето, една много младичка акушерка ми помогна още първия ден за поставянето на бебето. Понякога бебето не си изяждаше добавката и аз бяха мн притеснена, но те не са ме заставяли на всяка цена да я пие а напротив казаха колкото иска, наблюдават разбира се наддаването и съветват според случая. Съветите разбира се бяха стандартните 10мин + АМ след това, посъвтвах се с консултант още в деня на изписването и тогава получих разбира се по-подробна информация и помощ.
За припознаването, ние също нямаме брак - то се прави вътре в отделението на самата регистратура. Щом влезе таткото аз веднага отидох при него с бебето за да може да го види. Може и това да е против правилата им не зная, но никой не ни направи проблем.
Мен по-скоро ме подразни, че сякаш се изневяха когато исках консумативи, явно нямаха достатъчно от някои неща и мож би за това нз. Също не ми работеше ТВ и така и не се намери кой отговаря за това, ама то кой има време да гледа тв хаха...

# 582
Имам чувството, че съм раждала другаде, като ви чета коментарите. Аз ли попаднах на такива лекари там, не знам. И да, свързах се с консултант по кърмене, но тя ми обясни напълно противоположни неща. В болницата например ми се разраниха зърната, а лекарите там ми казаха да спра да кърмя заради това, не трябвало да влиза кръв в кърмата... Консултантката ми каза коренно различни неща. Каза ми също, че преди в Токуда е имало консултант по кърмене, но е имало конфликт на интереси, акушерки-консултантки и сега няма. Моят съвет е да не правите като мен, а да се информирате не толкова за раждането, а за след това, тъй като аз бях доста наивна, като си мислех, че някой там ще ми помогне.
Отидохме при д-р Маринов за пулса още същата седмица след изписването, оказа се, че е нещо, което се израства, но не и проблем със сърцето. Скоро сме на контролен преглед при него, стискайте палци.

# 583
Стискам палци всичко да е наред на контролния преглед 🤗
И също подкрепям мнението, че освен за бременността и раждането, бъдещата майка трябва да използва месеците, в които очаква бебчет, за да се информира за кърменето, както и други важни моменти от посрещането на малкото човече.
Разбира се, това не променя факта, че в много болници липсва адекватна помощ за кърменето.
Аз този път наистина се справих, най-вече заради подготовката ми. Като цяло обаче в Токуда подкрепят кърменето.

# 584
  • София
Напълно е възможно,  жената да не е имала късмет и да е попаднала все на темерути. Има и такива там, а в комбинация с първо дете нещата зазляват още повече.
Със сигурност искат бебетата да нададват и за това държат да бъдат хранени с АМ, докато са в отделението.
Случвало се е да ги водят нахранени, нищо, че в количката има шише с мляко. Това го забелязах с второто дете. С третото казах, че ще кърмя и постоянно намилах да не го хранят, защото имам кърма. В резултат още на следващия ден след раждането ми направиха пробно кърмене. Попаднах на киселячка, явно очакваше детето да бъде върнато гладно, когато измери 30мл изядени,  не знаеше как да реагира, записа данните и от там нататък, вече не ми носеха шише.

Общи условия

Активация на акаунт