аз съм в 21 г.с и се следя при Д-р Апостолова, страшно много съм доволна от отношението й. Тъй като по-рано в темата се говореше за реакцията на лекарите при проблем, е на мен ми се наложи да тичам до болницата, заради силни контракции. Свързах се с Апостолова и тя каза да отивам при нея веднага, била в отделението и ще слезе веднага като ида. В 9:20 тръгнах от вкъщи и в 9:45 бях пред Токуда, в 9:50 Апостолова вече беше слязла и ме преглеждаше, веднага ме успокои, че няма последствия от контракциите,но ми удвои дозата на магнезий. Имам постоянна връзка с нея и се чувствам много спокойна. Затова и предпочетох да се следя при лекар, за когото няма толкова много записани часове постоянно. За ФМ при Колева се наложи да презаписваме часове, защото не можа да обслужи всички,които са си записали час....
Макар че и тя прави ФМ, не е имала проблем с това, че съм ходила при Сигридов, даже напротив силно одобри терапиите, които той ми е назначавал
И аз се притеснявах дали не съм закъсняла със записването на час и че терминът ми (31 август) се пада в отпускарския сезон, но д-р Богданова май нямаше проблем с това. Каза, че иска да ме види пак след месец за ехограф и първи запис на тонове - едното 50, другото 25 лв. Понеже по НЗОК се следя при друг лекар, сега се чудя дали няма да е по-лесно и удобно да се прехвърля в Токуда. Късно ли е за това, вие кой лекар бихте препоръчали? Малко си го направих сложно още от началото, тъй като бях много неориентирана кой лекар да ме следи, изражда и т.н, но какво да се прави - първа бременност, много въпросителни, много лутане и така. Надявам се всичко да е наред и ще споделя, ако имам повече впечатления. Искам само да попитам записа на тоновете не се ли покрива от НЗОК? В информационната брошура от НЗОК пише: " проследяване на сърдечната дейност на плода - от V лун. месец – по един път във всеки лунарен месец; а в ІХ и Х – по два пъти." Това ли са тоновете или? Извинявам се, ако ми е глупав въпроса