Януарски бебета 2019! Тема 2

• 20 387
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Стерилизирам 1-2 пъти на ден. Като бяхме сега в болницата нямаше къде да стерилизирам въобще цели 3 дни...нищо му няма. Иначе като пропълзи и стане като прахосмукачка по пода, сигурно хич няма да ми пука вече за стерилизирането. Иначе да, всичко е в устата. Гледам да му давам разни залъгалки и дъвкалки, но и ръцете са му интересни. Надявам се е период и ще го израсне.

# 376
Аз имам един въпрос към мамите които са слагали ротавирусната. Бебчетата имаха ли малко по-рядко ако на моята бебка  след нея  ми прави впечатление че е по-рядко, но не мисля че е разстройство, защото ходи до два пъти на ден не повече?

# 377
  Аз стерилизирам на 2-3 дни, скоро може и да спра, че и без това лапа всичко. Смуче си и одеалото. Grinning

# 378
Всичко е в устата. Играчки, одеяла, пелени, , ръце, мъчи се и моите ръце да засмуче. 😀 така , че вече средата му не е толкова стерилна.

# 379
  • София
И аз съм с бейби бьорн кенгуру, малкото обаче предпочита да гледа напред и така я слагам. На упътване то пише след т5 месец заради главичката, но тя си я държи вече и няма проблем. Пък и то е доста високо до устните й стига табу да не си я държеше не виждам проблем. Ако я сложа на вътре само пуфти и се опитва да се извие на вън, то не става и се дразни. Малко е кофти усещането, защото не й виждам липоьвдо през цялото време, но едната ми ръка е поввчвтв време на главичката и се чувствам по сигурна. Кака й изобщо не стоеше нито в кенгуру, нито в слинг, какви ли не пробвах, в момента в който я закопчая започваше да напора да излиза. Тя релно седеше само в количката за сядане. За лягане не обичаше. Малкото и то като се събуди и напира главичка на горе и пуфти докато не я изкарам от колипката. Но поне с кенгуруто напред стои.

Добре, че казахте за лентите. Днес на пипане един памперс ми се стори сух, но вече ви бях прочела и като видях синята лента го смених. Кой знае колко съм я държала мокра досега и то явно не му пречи ..... Изобщо не я бях забелязала.

Teg, имай предвид, че консултанти ме посъветваха да нося бебето така чак след навършени 6 месеца и то за максимум 15-20 мин. Освен заради главичката, ами защото и много се натоварва гръбчето в тази поза, тъй като центъра на тежестта вече е друг, също така се натоварва и нервната система от много неща, които вижда. И в никакъв случай да не заспива така, независимо от възрастта. И моето бебе отказва да стои в раницата обърната към мен. Имам Tula, но нищо не вижда, дразни се, че е присната и това е. Тествах и Boba, но резултатът е същия Sad

# 380
moodie и аз имам Tula и моята отказва да стой в нея явно проблемът не е само при нас...  Не изкарва и пет минути в нея.

# 381
За памперсите - сменям след всяко ядене + когато ака. През нощта не сменям, освен ако не е наакан, но това се случва много рядко. Ака по веднъж на ден.
Стерилизирам след всяко хранене (на смесено е), но и аз се чудя докога ли. И при нас всичко се изстрелва в устата. Бутам биба, плюе я и си дъвче ръката или каквото докопа. От няколко дни давам една гризалка. Интересна му е, но само я опитва, после с едната ръка я държи, а другата ръка пак е в устата. На гимнастиката едва издържа 2-3мин и почва рев, но той като цяло никъде не харесва.
Днес слагахме ваксини - Синфлорикс (1ви прием) и Ротарикс. До последно бях на две за ротавирусната. Пускахме и тест за хранителни алергии, та много му се насъбра на човечето. Сега съм на тръни как ще понесе ваксините и дали ще вдигне температура. Мразя ги тея пусти ваксини... От няколко дни е в пълна истерия, плач и нерви денонощно и не знам какво ли ме чака сега след ваксините.
П.С. Раница имам на Ерго Бейби (с приставка за новородено). Веднъж пробвах да го сложа там и имаше бунт. Повече не опитах, но съм решила като порастне още малко да го пробвам пак. 4мес достатъчна възраст ли е за носене в раница? Държи си главата стабилно.

Последна редакция: чт, 09 май 2019, 18:20 от M0n17y

# 382
Аз кърмя и не ползвам шишета. 3,4 пъти пробвам да й дам залъгалка, но без да я стерилизирам. Мия я на чешмата. Тя смуче абсолютно всичко, което докопа. Направи ми даже смучка на рамото. А днес след разходка ръкавите на жилетката й бяха мокри до лактите от смукане.

# 383
Здравейте, мамита!
Само на мен ли не ми е дошъл цикъла? 🤔
На мен също...но пък много ми харесва така 😂

# 384
И аз моля за отзиви за моделите раници, които ползвате. В яка чуденка съм какво да взема, ние не сме стигнали см и затова още набелязвам. Иска ми се Тула, новичка, ама много пари, пък и дали ще ни е удобна и ако намеря по-бюджетен вариант, ще е супер.
Памперси по 4-5, като ака + още 1-2.

https://koalababy.bg/ergonomichni-ranici/ergonomicni-ranici-lenn … ngbone-impression моята Лени в момента е на промоция, както и останалите. Има едноцветни модели, които са още по-бюджетни. Удобна е и за мен и за бебето. Понякога нося по 5-6 часа.

# 385
Моето в никакъв няма да стои в такава раница, че да не вижда нищо

# 386
Е, защо да не вижда. Гледа си настрани. Позицията напред не е много подходяща.

# 387
Мони, аз заради рефлукса изобщо не го слагам на активната гимнастика. Винаги е надигнат. Закачам играчки на коша на количката, харесва му, че може да си ги вземе и да ги оближе.
 На нас ни останаха последните ваксини, на 26 ще ги слагаме. Не е имало никакви реакции, дори мястото не се зачервява.

# 388
Здравейте, мамита!
Само на мен ли не ми е дошъл цикъла? 🤔
На мен също...но пък много ми харесва така 😂

И моят го няма. Но то си е нормално, докато се кърми по-активно. С каката, ако не се лъжа дойде след 10-тия месец, а с малката след повече от година и половина.

# 389
И аз още нямам цикъл. Надявам се и да не идва скоро.

Общи условия

Активация на акаунт